Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

... το MEGA και τα "ντόπερμαν της ενημέρωσης" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Mega: Μιλάνε στον λαό
σαν να μιλούν σε κατσαρίδες
... δαγκώνουν, αλλά δεν γαβγίζουν ...
Γράφει ο Δημ. Κανελλόπουλος

Ήταν Φεβρουάριος του 2011 όταν οι δημοσιογράφοι του Mega, όλοι τους, υπερασπίζονταν την... ποιότητα της πληροφόρησης του δελτίου ειδήσεων του καναλιού. 

Είχαν στείλει και επιστολή στην (τότε) Ελευθεροτυπία. Αφορμή ένα άρθρο του Στάθη Σ. για τα «ντόμπερμαν της ενημέρωσης», ένα επικό άρθρο εναντίον του Γιάννη Πρετεντέρη και της Όλγας Τρέμη.

«Σαν τα κοράκια παραμονεύουν οι δύο απ' τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης να αρπάξουν απ' το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να την δαγκώσουν, να την διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν και να του τη δώσουν πίσω να την φάει, να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει - και αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις» έγραφε ο Στάθης.

Και συνέχιζε: «Τίποτα απ' όσα γίνονται σε αυτό το δελτίο δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ρωτάνε και απαντάνε οι ίδιοι, διακόπτουν όποιον γουστάρουν και το στόμα τους στάζει μέλι μόνον μπροστά στους κυβερνητικούς και τους φίλους τους. [...] Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν».

Οι δημοσιογράφοι λοιπόν του Mega (όλοι!) αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκφράσουν με επιστολή στην Ελευθεροτυπία την... οργή τους, «για όσα απαράδεκτα και συκοφαντικά αναφέρονται, για το προϊόν της εργασίας μας». Α, μάλιστα. Και κατηγορούσαν τον Στάθη πως «δεν μπορεί να κατανοήσει μια γνώμη διαφορετική από τη δική του».

Κατέληγαν δε με το εξής, αμίμητο: «Είναι προφανές ότι με τον συνεργάτη σας δεν ορίζουμε με τον ίδιο τρόπο τη δημοσιογραφία».

Αυτή η... δημοσιογραφία λοιπόν κινδυνεύει τώρα με την απειλή λουκέτου του Mega. Ο Πρετεντέρης, η Τρέμη και (απλώς!) η... διαφορετική, από τη δική μας, γνώμη. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος που έσπευσε να αποστασιοποιηθεί τώρα στα δύσκολα (διαβάστε ΕΔΩ) όπως και πολλοί ακόμα, τι λέει;

Οι δημοσιογράφοι του Mega δεν έχουν ψυχή;

Όχι, οι Ψυχάρης-Μπόμπολας δεν είχαν απαντήσει τότε να υπερασπιστούν και αυτοί την... ποιότητα της ενημέρωσης του καναλιού τους.

Οι εκδότες του Mega δεν έχουν ψυχή;

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου