Σάββατο 16 Απριλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 16/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στενεύουν τα περιθώρια για το MEGA

Από προχθές το βράδυ κυκλοφορεί η πληροφορία πως η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε την απόφαση να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση με το MEGA. Όπως αναμενόταν δεν καταβλήθηκε η δόση του 1.5 εκατ. ευρώ έναντι του υπολοίπου δανείου των 88 εκατ. ευρώ, ούτε και τα 11,2 εκατ. ευρώ που ζητήθηκαν ως ενέχυρο, σε κλειστό διαγωνισμό ενόψει της νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, αυτή δεν σημαίνει πως το MEGA κλείνει αυτόματα, αλλά πως τα περιθώρια στενεύουν κι άλλο.
---
Το μητρώο διαφημίσεων
τραπεζών έρχεται την 1η Μαΐου…

Οι τράπεζες πλέον είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τις διαφημίσεις και τις χορηγίες τους στα ΜΜΕ. Οι ανακοινώσεις είναι υποχρεωτικές για όλα τα ιδρύματα και γίνονται ανά τρίμηνο στις ιστοσελίδες τους. Ειδικά για τα στοιχεία του 2015 ο νόμος 4374/2016 ορίζει διάστημα 30 ημερών από τη δημοσίευσή του, δηλαδή έως την 1η Μαΐου 2016. Στην περίπτωση που το τραπεζικό ίδρυμα δεν διαθέτει ιστοσελίδα, είναι υποχρεωτική η δημοσίευση σε τρεις ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, εντός της προθεσμίας.
---
Χωρίς μητρώο η ΕΡΤ
για τις εταιρείες παραγωγής

Χωρίς μητρώο εταιρειών τηλεοπτικών παραγωγών παραμένει η ΕΡΤ. Αν και συνέταξε μητρώο εταιρειών ενοικίασης τηλεοπτικών συνεργείων, παραμένει ως υπόσχεση η δέσμευση από το 2011 για τη συγκρότηση μητρώου ανεξάρτητων παραγωγών της ΕΡΤ.
---
Η ΕΣΗΕΑ "απάντησε" στον Τόσκα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σχετικά με το σημερινό Δελτίο Τύπου – απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς την ΕΣΗΕΑ, το Δ.Σ. της Ενώσεως έχει να παρατηρήσει ότι ο κ. Τόσκας δεν χρειαζόταν να σπαταλήσει τόσα… επιχειρήματα.
Θα μπορούσε απλώς να πει: Αλτ τις ει!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Κέρδη για τον όμιλο
των Αττικών Εκδόσεων,
ζημίες για τη μητρική

Παραμένει κερδοφόρος ο Όμιλος των Αττικών Εκδόσεων, σε αντίθεση με την εταιρεία. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 43 εκατ. ευρώ το 2015 έναντι 50 εκατ. ευρώ το 2014. Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων ανήλθαν σε 298.000 ευρώ το 2015 από 1,2 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις φτάνουν στα 17,7 εκατ. ευρώ. Η μητρική εταιρεία εμφάνισε ζημίες 1,4 εκατ. ευρώ το 2015 έναντι κερδών προ φόρων 431 εκατ. ευρώ το 2014. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε ελαφρώς στα 24 εκατ. ευρώ από 28 εκατ. ευρώ το 2014.
---
Το μητρώο του ΕΣΡ είναι στην αφάνεια!

Υπάρχει και ένα μητρώο που βρίσκεται σε σημείο καμπής. Είναι το μητρώο του ΕΣΡ με τα μετοχολόγια των ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών σταθμών και των εταιρειών έρευνας. Οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι κάθε χρόνο, έως την 31η Ιανουαρίου, να διαθέτουν αναλυτικά στοιχεία για τη μετοχική τους σύνθεση και το ΕΣΡ, μετά την επεξεργασία των στοιχείων, ανακοινώνει τις νέες συνθέσεις. Μετά το… «blackout» όμως στο ΕΣΡ, που προκλήθηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί και αν τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Αρχής είναι επίκαιρα ή όχι. Με τον τρόπο αυτό, όμως, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το οξύ φαινόμενο της διαπλοκής.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου