Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 20/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Καταγγγέλθηκε χθες
και το ομολογιακό δάνειο στο MEGA

Χθες καταγγέλθηκε από την Alpha Bank το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ που χορήγησαν οι 4 τράπεζες στο MEGA. Το σημερινό του υπόλοιπο ανέρχεται σε 88 εκατ. ευρώ. Την περασμένη βδομάδα η πρώτη καταγγελία έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς για το δικό της δάνειο προς το κανάλι. Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο αν θα γίνει σήμερα ή όχι ΔΣ στο MEGA.
---
Θα εκπέμπουν και όσοι κοπούν!

Σίγουρη εμφανίζεται η ΕΙΤΗΣΕΕ πως στο τέλος θα εξασφαλίσει από το ΣτΕ τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί-μέλη της ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης, ποντάροντας στα επιχειρήματα που διαθέτει.
---
Σκληρές προϋποθέσεις
για την απόκτηση άδειας

Οι ασυμβίβαστες ιδιότητες που προβλέπει το σχέδιο προκήρυξης για τις τέσσερις άδειες «χτυπούν καμπανάκι» για ορισμένους επιχειρηματίες της τηλεόρασης. Μεταξύ αυτών είναι η συμμετοχή σε εταιρείες δημοσκοπήσεων ή διαφημιστικές, η αμετάκλητη καταδίκη για κακούργημα και άλλα συγκεκριμένα αδικήματα, όπως η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η καταδίκη για διαφθορά στο πλαίσιο σύναψης δημοσίων συμβάσεων.
---
Ιδέες για διακοπή σήματος στην ΕΡΤ…

Ανοικτό αφήνουν οι ιδιώτες (Digea) το ενδεχόμενο να κόψουν το σήμα της ΕΡΤ εφόσον σκληρύνει η σύγκρουση και κοπεί κάποιος σταθμός στην αδειοδότηση. Υποστηρίζουν πως το σήμα της ΕΡΤ, και πριν της ΝΕΡΙΤ, μεταφέρεται καταχρηστικά και αν χρειαστεί, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, η σχέση αυτή θα διακοπεί. Η ΕΡΤ μέχρι σήμερα δεν έχει αναπτύξει δικό της δίκτυο, δεν έχει συσταθεί η ΕΡΤ ΝΕΤ που προβλέπει ο νόμος Παππά, ενώ έχει «παγώσει» και η συνεργασία με την Digea για την ανάπτυξη κοινού δικτύου, κατά το πρότυπο των WIND – Vodafone με τη Victus.
---
Φόρος και στη συνδρομητική τηλεόραση!

Σκληρό παιχνίδι γύρω από τη φορολόγηση στη συνδρομητική τηλεόραση. Η ιδέα που κατατέθηκε από την ΕΙΤΗΣΕΕ σε non-paper εξελίσσεται σε πίεση εις βάρος της Forthnet. Την περασμένη εβδομάδα γινόταν λόγος για φορολογία 10% στη συνδρομητική. Μετά η κυβέρνηση σκέφτηκε να επιβαρύνει με 0,5 ευρώ όλους τους συνδρομητές της Nova και του OTE TV (1 εκατ. συνδρομητές). Στη συνέχεια έπεσε η ιδέα, η οποία είναι σε ισχύ, να υπάρξει φορολόγηση 4% επί των συνδρομών των δύο εταιρειών. Στην περίπτωση αυτή η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη για τη Nova, καθώς οι συνδρομές της είναι ακριβότερες από του ΟΤΕ TV, και επιπλέον η Forthnet διαθέτει, σε αντίθεση με τον ΟΤΕ, θυγατρική εταιρεία για την τηλεόραση, τη Forthnet Media.
---
MEGA αναμονή…

Συνεχίζονται οι επαφές του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου με τους υποψήφιους επενδυτές και τις τράπεζες, κι ενώ το κανάλι βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κενό. Οι τράπεζες έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο και αναμένουν ως τις αρχές Μαΐου τις απαντήσεις. Τα μετρητά που είχαν ζητήσει και τις δημόσιες προθέσεις για την αγορά των μετοχών δύσκολα θα τα δουν. Σε μεταίχμιο βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του καναλιού που καλούνται να σταθμίσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς πληρωμή ή όχι.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου