Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

... "Κύδων" - κι όμως έκλεισε ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κλείνουν μωρέ τα κανάλια; Ένα έκλεισε!

Το ενδιαφέρον για διάσωση και τι γίνεται με την άδεια - "Ξέραμε τι θα συμβεί, αλλά κρατήσαμε το επίπεδο ψηλά"

Ο κόσμος δεν πιστεύει ότι μπορεί να κλείσει κάποιο από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Κάτι θα γίνει και ο θεός της τηλεόρασης θα τα σώσει, λένε. Ένα χέρι θα τα αρπάξει και θα τα σηκώσει την στιγμή που θα πέφτουν στο βάραθρο – δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, σκέφτονται. Αλλά είναι έτσι; Μπορεί, όμως τουλάχιστον στην περίπτωση του Κύδωνα Χανίων δεν είναι. Γιατί το κρητικό κανάλι έβαλε λουκέτο, παλεύοντας ως την τελευταία στιγμή.

Όπως γράφει στο fb ο συνάδελφος Μύρωνας Καλογεράκης «το τελευταίο διάστημα όλο το δυναμικό του καναλιού, παρ όλο που γνωρίζαμε ότι διανύουμε τις τελευταίες στιγμές μας εκεί, καταφέραμε και κρατήσαμε το επίπεδο αρκετά ψηλά σεβόμενη την ιστορία του καναλιού αλλά και το κοινό του».


Ο Κύδων, ένας από τους πιο παλιούς και γνωστούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφέρειας, σίγησε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το κανάλι παρουσίασε, σύμφωνα με τον ισολογισμό του, ζημιές τριών εκατομμυρίων ευρώ που, προφανώς, πάγωσαν το ενδιαφέρον επιχειρηματιών για τους οποίους είχε ακουστεί ότι ήθελαν να το στηρίξουν.

Ο Κύδων διακόπτει τη λειτουργία του μετά από 23 χρόνια (άρχισε να εκπέμπει στο 1993) και τώρα, σύμφωνα με τον νόμο, η εταιρία στην οποία ανήκε θα πρέπει να επιστρέψει τη άδεια λειτουργίας στο Δημόσιο.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου