Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

... προς 48ωρη οι απλήρωτοι του Μπόμπολα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν δεσμεύεται ο Μπόμπολας,
48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι


Ο Φώτης Μπόμπολας επέμενε σήμερα ως την τελευταία στιγμή ότι δεν δεσμεύεται για τίποτε έναντι των εργαζομένων του.

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στη γενική συνέλευση με την παρουσία και των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας με στόχο να μην κυκλοφορήσουν τα φύλλα Σαββάτου και Κυριακής. Την απόφαση αναμένεται να επικυρώσει η ΕΣΗΕΑ.

Σε αντίθεση με τη γενική συνέλευση στο ΔΟΛ όπου ο Στ. Ψυχάρης δεσμεύθηκε σε τρεις ημερομηνίες για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων (άσχετα αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμά του), ο Φ. Μπόμπολας “απειλεί” ως και με ένταξη στο άρθρο 99.

Και ενώ οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ έδωσαν πάλι μια περίοδο χάριτος στον Σταύρο Ψυχάρη λέγοντας πως δεν θα απεργήσουν, στο συγκρότημα Μπόμπολα η απόφαση για απεργία ελήφθη μόλις ο Φ. Μπόμπολας ανακοίνωσε πως θα πληρώσει την 1η Ιουλίου!

Και αυτή η ημερομηνία αφορά μόνο στους μισθωτούς για το μισό μισθό του Μαρτίου. Οι συνεργάτες των εφημερίδων Μπόμπολα έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τον Νοέμβριο του 2015! Επτά μήνες απλήρωτοι και ενώ τα ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ τρέχουν για όλους. Για αυτούς μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δείξει ενδιαφέρον, ούτε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς ελέγχου.

Οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται και νομικά να αντιμετωπίσουν την τακτική του εκδότη ο οποίος δείχνει άτεγκτος σε ότι αφορά στις εργασιακές του υποχρεώσεις έναντι του απλήρωτου προσωπικού του.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου