Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

... ΕΡΤ - ηχολήπτες - ΠΟΣΠΕΡΤ - ασφαλιστικά μέτρα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ΕΡΤ για την αίτηση
ασφαλιστικών μέτρων της ΠΟΣΠΕΡΤ


Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία ζητά τη διακοπή παροχής υπηρεσιών ηχοληψίας ραδιοφωνικών εκπομπών από ανάδοχο εταιρεία, η οποία μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΡΤ.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνει:

1. Οι πάντες (εργαζόμενοι και Διοίκηση) αναγνωρίζουν ότι υφίσταται ανάγκη αύξησης του αριθμού των θέσεων των ηχοληπτών.

2. Οι υπάρχοντες ηχολήπτες δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των έξι (6) προγραμμάτων που εκπέμπουν από την Αθήνα (1ο, 2ο, 3ο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Kosmos και Φωνή της Ελλάδας).

3. Οι οφειλόμενες στους ανωτέρω ηχολήπτες ημέρες αργιών (ρεπό) υπερβαίνουν τις 400, στις οποίες πρέπει να προστεθούν και οι οφειλόμενες άδειες.

Κατόπιν τούτων, η Διοίκηση της ΕΡΤ, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις μοναδικές επιλογές:

1. Να ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς την έκδοση της απόφασης που προβλέπεται στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάθεση σύμβασης έργου σε ηχολήπτες, ενέργεια στην οποία έχει ήδη προβεί.

2. Να προχωρήσει στην προκήρυξη ενός διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών ηχοληψίας από ανάδοχο, ώστε να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα, μέχρι την έκδοση της ανωτέρω απόφασης.

3. Να πράξει άμεσα τα νόμιμα, δίνοντας ρεπό και άδειες, με αποτέλεσμα, κάποια ραδιοφωνικά προγράμματα – υποχρεωτικά – να παύσουν να εκπέμπουν.

Τέταρτη επιλογή δεν υπήρχε.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ, έχοντας να επιλέξει μεταξύ της συρρίκνωσης ραδιοφωνικών προγραμμάτων και της απρόσκοπτης λειτουργίας του συνόλου των δομών της εταιρείας, προτίμησε το δεύτερο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ;

Η Διοίκηση της ΕΡΤ έχει επιλέξει καιρό τώρα να μην απαντά στις προκλήσεις και τις ύβρεις που εκτοξεύει η ΠΟΣΠΕΡΤ σε κάθε ευκαιρία. Αυτή η κίνησή της, όμως, δεν στρέφεται εναντίον της Διοίκησης, στρέφεται εναντίον της συνέχισης της λειτουργίας της ΕΡΤ με το σύνολο των δομών της και εν προκειμένω με το σύνολο των ραδιοφωνικών της προγραμμάτων, των δομών δηλαδή για τις οποίες μέχρι σήμερα διακηρύσσει σε όλους του τόνους ότι ενδιαφέρεται πραγματικά.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου