Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

... ΣΥΡΙΖΑ - νέα εφημερίδα ("Πρώτη";) - παλιά πρόσωπα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εμπλοκή στην κυριακάτικη εφημερίδα
που σχεδιάζει ο Νίκος Τσαγκρής


ΠΑΝ ΠΑΝ και Μαχαίρας σε διευθυντικούς ρόλους

Εξελίξεις, ανατροπές και… μετατροπές σημειώνονται στο θέμα της έκδοσης της νέας κυριακάτικης αριστερής εφημερίδας, που όπως είχαμε αποκαλύψει (ΕΔΩ) αναμένεται να βγει στα περίπτερα, στα μέσα Σεπτεμβρίου και το σχεδιασμό της είχε αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής (φωτογραφία).


Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι στο θέμα προέκυψε εμπλοκή η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ριζική διαφοροποίηση των μέχρι τώρα δεδομένων. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκδοτικός μηχανισμός της νέας εφημερίδας και ειδικότερα το πολιτικό του σκέλος, επιβάλει καινούρια πρόσωπα σε διευθυντικούς ρόλους, γεγονός που φαίνεται ότι συναντά την έντονη αντίδραση του Νίκου Τσαγκρή.

Τα νέα αυτά πρόσωπα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ο παλιός αρθρογράφος του Εθνους και παλιά πρόεδρος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Παναγιώτου (γνωστός κι ως ΠΑΝ ΠΑΝ), καθώς κι ο επίσης προερχόμενος από το Εθνος και την ΕΡΤ, (αλλά και την ΔΗΜΑΡ που υπήρξε εκπρόσωπος της), Χρήστος Μαχαίρας. Ο μεν ΠΑΝ ΠΑΝ ως διευθυντής, ο δε Μαχαίρας ως έχων το δεύτερο λόγο.

Αν τα πράγματα είναι έτσι, που όλα δείχνουν πως είναι, καθίσταται σαφές ότι το όλο σκηνικό σχετίζεται άμεσα με την επερχόμενη «διεύρυνση» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά και πιο συγκεκριμένα προς την ΔΗΜΑΡ και κυρίως προς το σημιτικό ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά η νέα εφημερίδα υπό το πρίσμα των παραπάνω εξελίξεων δεν θα φέρει στον τίτλο το όνομα ΠΡΩΤΗ, όπως έχει γραφεί.

Το θέμα είναι κατά πόσον ο Νίκος Τσαγκρής είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί τη νέα κατάσταση, καθώς δέχεται πιέσεις να παραμείνει στο σχήμα ως εκδότης!.. 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι προτίθεται να κάνει ο δημοσιογράφος, ο οποίος είναι γνωστός στο χώρο για την συνεπή αριστερή πορεία του.

Και ας μην ξεχνάμε πως το σύστημα εξουσίας, σε μια τέτοια αλλαγή κατεύθυνσης, θέλει πολύ ανθρώπους με ανάλογη πορεία, για αριστερό άλλοθι... 

Το ερώτημα είναι σε περίπτωση «διαζυγίου» τι προοπτική θα έχει το νέο εγχείρημα.
Ιδωμεν…

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου