Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

... τα "Ανοιχτά ΜΜΕ" συστήνουν επιτροπές εργασίας ...

*
"Ανοιχτά ΜΜΕ/
νέα αρχή"
***
*
ΕΔΟΕΑΠ, δημοσιογραφικός συνδικαλισμός...

Τρεις επιτροπές εργασίας

...μονιμότερα χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας 

Στην πρώτη συνάντηση της προσωρινής επιτροπής της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά ΜΜΕ – νέα αρχή» συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα και, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να συσταθούν τρεις επιτροπές εργασίας για την προώθηση όσων, ήδη, έχουν προσδιορισθεί ως προτεραιότητες της πρωτοβουλίας για το επόμενο διάστημα.

Οι επιτροπές αποτελούνται από μέλη της προσωρινής επιτροπής και άλλους που συμμετείχαν εξαρχής στο κείμενο υπογραφών. Είναι ανοιχτές σε δηλώσεις περαιτέρω συμμετοχών στη σελίδα στο facebook αλλά και στο site.

Η πρώτη επιτροπή ανέλαβε να παρουσιάσει, σε σύντομο διάστημα -με δεδομένο πως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, παρά τις ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες, αρνούνται πεισματικά και αδιέξοδα το διάλογο- μια εναλλακτική πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ, στην κατεύθυνση που αδρά περιγράφεται στο (ιδρυτικό) κείμενο υπογραφών.

Η δεύτερη επιτροπή θα ετοιμάσει τις προτάσεις της πρωτοβουλίας για την αναγέννηση και ουσιαστική επανίδρυση του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού με βασικό στόχο μια νέα δομή που θα περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους που απασχολούνται σε κάθε είδους μέσο, έντυπο και ηλεκτρονικό και με «κάθε τύπου ασφάλιση» (έως το τέλος Ιουλίου, βέβαια, αφού μετά τα πράγματα αλλάζουν). Η ίδια επιτροπή θα συγκροτήσει τις προτάσεις οι οποίες αφορούν τη δημιουργία νέων θεσμών, καταστατικού και ενός σύγχρονου και πολυεπίπεδου κώδικα δεοντολογίας.

Η τρίτη επιτροπή ανέλαβε να μελετήσει και να εισηγηθεί για τα μονιμότερα χαρακτηριστικά και τη φυσιογνωμία της πρωτοβουλίας Ανοιχτά ΜΜΕ – νέα αρχή. Τα πορίσματά της θα συζητηθούν σε πανελλαδική σύσκεψη το φθινόπωρο, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Οι προτάσεις των επιτροπών θα είναι ανοιχτές σε συνεχή συζήτηση από όλους τους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία, μέσα από διαρκή διαδικτυακή επικοινωνία στη σελίδα στο facebook αλλά και στο site. Ήδη καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε αυτοί οι δύο διαδικτυακοί τόποι συνάντησης να αποτελέσουν κόμβους ενημέρωσης και προβληματισμού για τις εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου