Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

... Mega - όλοι απέναντι σ' όλους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στον Νίκο Πεφάνη στέλνουν τον "λογαριασμό"
Σε "αργό" θάνατο το Mega των εκδοτών

Πολεμικό κλίμα επικρατεί στο Mega καθώς οι μέρες περνούν χωρίς κάποια θετική εξέλιξη σε κανένα από τα ανοικτά μέτωπα του καναλιού, ενώ ταυτόχρονα οι χαμηλές τηλεθεάσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έχουν αναζωπυρώσει τη διαμάχη μεταξύ του Μανώλη Καψή (και μιας ομάδα πιστών σε αυτόν δημοσιογράφων) και της Όλγας Τρέμη (που επίσης πάντως στηρίζεται από πολλούς συναδέλφους της).

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί δεν είχαν πάρει μέχρι την Πέμπτη το μισό μηνιάτικο, το οποίο αρκετές φορές τους είχε διαβεβαιώσει προφορικά ο διευθυντής ειδήσεων ότι θα εισέπρατταν έναντι οφειλών, καθώς κανένας από τους μετόχους δεν βάζει το χέρι στην τσέπη για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Η 30ή Ιουνίου πλησιάζει πλέον και το κανάλι βρίσκεται στην πορεία προς την "έκρηξη" για την οποία είχε μιλήσει ο οικονομικός διευθυντής, Θανάσης Ανδρεούλης, σε δύο διαφορετικές συνελεύσεις των εργαζομένων. "Αν μέχρι τότε δεν μπουν χρήματα, δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις και η εταιρεία θα σκάσει", είχε πει και τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι.

Ένα επιπλέον ζήτημα είναι πως μέχρι τις 4 Ιουλίου πρέπει να έχει κατατεθεί ο φάκελος για τη νέα άδεια, αλλά, αν δεν υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί (...)

Ευθύνες

Από την πλευρά Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα επιρρίπτονταν, πάντως, ευθύνες και στον παραιτηθέντα διευθύνοντα σύμβουλο και άνθρωπο του Σταύρου Ψυχάρη, Νίκο Πεφάνη, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση, που πλέον έχει ξεφύγει και λόγω των εξαιρετικά χαμηλών ποσοστών τηλεθέασης που καταγράφει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη έφτασε να σημειώσει σε ένα από τα τέταρτα που μετρά η AGB 4,4%, ποσοστό που καταγράφουν δελτία πολύ μικρών περιφερειακών σταθμών. Φυσικά, υπάρχει η δικαιολογία της ταυτόχρονης προβολής ποδοσφαιρικών αγώνων από το Euro, αλλά αυτό ισχύει και για τους ανταγωνιστές, που καταφέρνουν να κρατιούνται σε πολύ πιο αξιοπρεπή νούμερα.

Ο Μανώλης Καψής και μια ομάδα δημοσιογράφων που διατηρούν καλές σχέσεις μαζί του (Μαρία Σαράφογλου, Ράνια Τζίμα, Αμέλια Αναστασάκη κ.ά.) "δείχνουν" για τη χαμηλή τηλεθέαση την Όλγα Τρέμη, η οποία πάντως στηρίζεται από τη μεγάλη πλειονότητα των δημοσιογράφων, που λένε ότι "αν ο κόσμος δεν ξέρει ποια μέρα θα κάνουμε δελτίο και ποια δεν θα κάνουμε, η Όλγα μας φταίει για τα χαμηλά νούμερα;".

Ενδεικτικό της στάσης της συντριπτικής πλειονότητας των δημοσιογράφων απέναντι στον Μανώλη Καψή ήταν πως το αίτημα που τους διατύπωσε γραπτώς, να υπάρξει αναστολή των στάσεων εργασίας, ειδικά για το Brexit, προκειμένου το Mega να εκπέμπει συνεχώς, δεν έγινε δεκτό, χωρίς να χρειαστεί καν να γίνει Γενική Συνέλευση. Το "χαστούκι" αυτό στον διευθυντή ειδήσεων δεν ήταν αναμενόμενο ούτε από τον ίδιο, που δεν έκρυψε την ενόχλησή του, χωρίς πάντως να έχει κάποιο τρόπο να αντιδράσει.
---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου