Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

... από την "Τηλεοπτική ΕΕ" στη ΔΤ και το ΕΤV ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Μάναλης έδωσε 500 χιλιάδες
στην ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΕ για τη ΔΤ
και ο Βρυώνης 15 χιλιάδες για το ΕTV!


Η εταιρία «σφραγίδα» και η αυριανή κατάθεση του ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ στον Πταισματοδίκη Αμαρουσίου

Μπορεί αύριο Δευτέρα 27 του μηνός να έχει κληθεί από τον Πταισματοδίκη Αμαρουσίου να καταθέσει ως μάρτυρας ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης… Αλλά αυτό το σκάνδαλο του «μαύρου», μαζί με τα παρελκόμενα έχουν «αμνηστευτεί»… Αφού η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου φρόντισε με νομικά τερτίπια να καλύψει κάθε πιθανή και απίθανη εκτροπή! Θυμίζουμε ότι σε ένα νομοσχέδιο για τον φόρο ακίνητης περιουσίας πέρασαν ένα άρθρο στο οποίο προβλεπόταν ότι ο ειδικός διαχειριστής δεν έχει αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν στην ειδική διαχείριση.

Ωστόσο η κλήτευση του στελέχους δείχνει ότι κάποιοι ακόμη επιμένουν να μην είναι λωτοφάγοι… Όπως και οι πολίτες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι θύματα – παράπλευρα, της ιδιωτικής εταιρίας με την επωνυμία «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε.»… Στην ουσία πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του γνωστού σε όλους «ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ».

Η εν λόγω εταιρία όμως, «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε» των Ευαγγελοπουλέων, είναι η εταιρία «σφραγίδα» των ιδιοκτητών του «ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ» που πέταξε στο δρόμο απλήρωτους και χωρίς αποζημίωση μερικές δεκάδες εργαζόμενους… Την ίδια ώρα που εισέπραττε από το ελληνικό δημόσιο με την υπογραφή του Γκίκα Μάναλη 468.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ ενοικιάζοντας τον εξοπλισμό προκειμένου για ένα τρίμηνο να εκπέμψει η Δημόσια Τηλεόραση!

Και για να γίνει ακόμη πιο σαφές το ελληνικό δημόσιο εμπιστεύθηκε μια εταιρία την «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε» που ιδρύθηκε το 2009 και μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 που την «ανακάλυψε» ως κελεπούρι ο ειδικός διαχειριστής δεν είχε καμία δραστηριότητα! Δηλαδή από τη σύστασή της και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια η εν λόγω εταιρία «σφραγίδα» ούτε φορολογική δήλωση δεν κατέθετε!

Ως προς την ουσία δε, να σημειωθεί ότι τα 468.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ που σπατάλησε το ελληνικό δημόσιο με την υπογραφή του Γκίκα Μάναλη για να ενοικιάσει από την εταιρία «φάντασμα» τον εξοπλισμό της… Υπολογίζεται ότι αν το ελληνικό δημόσιο τα αγόραζε όλα αυτά που ενοικίασε θα του κόστιζαν όχι απλώς λιγότερο, αλλά λιγότερο και από 80.000 ευρώ σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς!

Επιπλέον το εξωφρενικό ή πιο σωστά το εξοργιστικό είναι ότι ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης όπως διαβάζουμε στη Διαύγεια διαπιστώνει ότι η εταιρία «σφραγίδα» των Ευαγγελοπουλέων «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε» ήταν η μοναδική στην αγορά που διέθετε εκείνη τη στιγμή τον απαιτούμενο εξοπλισμό με το απαραίτητο προσωπικό! Δηλαδή η εταιρία που δεν είχε κάνει ούτε μια δουλειά μέχρι τότε ήταν η κατάλληλη για να στήσει τη ΔΤ!

Πως γίνεται τώρα μια εταιρία «φάντασμα» που ιδρύθηκε το 2009 και μέχρι το 2013 που πήρε την πρώτη της δουλειά από το ελληνικό δημόσιο, δεν είχε καμία μα καμία δραστηριότητα… Και ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης διακρίνει σε αυτήν – χωρίς να προηγηθεί διεθνής διαγωνισμός όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ότι διαθέτει όλα όσα χρειάζεται η ΔΤ είναι απορίας άξιο, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο!

Έκτοτε βέβαια άνοιξαν οι δουλειές για την εταιρία «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε» των Ευαγγελοπουλέων… Αφού από τις εγκαταστάσεις της και με τον εξοπλισμό της φθάνει στους δέκτες μας το σήμα του «Ε TV»! Μάλιστα ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του, Φίλιππος Βρυώνης τρίβει τα χέρια του για τη συμφωνία που έχει κάνει με τους Ευαγγελοπουλέους, αφού με 15 χιλιαρικάκια το μήνα που τους δίνει καθαρίζει και έχει κανάλι εθνικής εμβέλειας με φουλ πρόγραμμα! Πρέπει να τους έπιασε κορόιδα, δεν εξηγείται αλλιώς! Τσάμπα πράμα! Τώρα επίσης πως γίνεται πάλι ο Βρυώνης να καθαρίζει με ενοίκιο 15.000 το μήνα και ο Γκίκας Μάναλης να χρειάστηκε να τους δώσει για τρεις μήνες 468.000 πλέον ΦΠΑ… Μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο στον επόμενο ανασχηματισμό να δώσει στον ιδιοκτήτη του «ETV» το υπουργείο των οικονομικών… Είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η χώρα!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου