Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα -17/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απλήρωτοι επί 3 μήνες
οι συνεργάτες του “Bravo” από το ETV


Την ώρα που τα τηλεοπτικά κανάλια διεκδικούν μία από τις 4 άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου το ETV διαθέτει απλήρωτους εξωτερικούς συνεργάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμός έχει αφήσει απλήρωτους όλους του εξωτερικούς συνεργάτες της εκπομπής “BRAVO” η οποία προβλήθηκε Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο!
---
Χωρίς ραδιοφωνικές ακροαματικότητες
λόγω «οικονομικών συνθηκών»
μέχρι τον Σεπτέμβρη

Χωρίς ραδιοφωνικές ακροαματικότητες μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μείνει ο νομός Αττικής, εξαιτίας των έκτακτων οικονομικών συνθηκών. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πρωτεύουσας συμφώνησαν με το αίτημα της εταιρίας δημοσκοπήσεων να διακοπεί άμεσα η διαδικασία μέτρησης. Η απόφαση επικυρώθηκε από το Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Α.Ρ., του φορέα που διαχειρίζεται τις ακροαματικότητες καθώς και της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α., της ένωσης των ιδιωτικών ραδιοσταθμών.
---
Τον Οκτώβριο
η απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

Ως τον Οκτώβριο με το νέο δικαστικό έτος, θα δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 4 Ιουλίου με βασικό σημείο αντιπαράθεσης τη χορήγηση των αδειών από τη ΓΓΕΕ και όχι από το ΕΣΡ σε συνδυασμό με την προκήρυξη των 4 αδειών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης.
---
Τσίπρας: Και 5η άδεια
αν τη σηκώνει η αγορά

Από τη συνέντευξη Τσίπρα στον Παπαχελά (Σκάι): Για τις τέσσερις άδειες: «Προέκυψαν μέσα από την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον, γιατί υπάρχει αυτός ο ιδιόμορφος θεσμός της διαπλοκής. Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ πρέπει να έχουν βιώσιμα σχήματα και να μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους με βάση τα έσοδα που θα έχουν από τη διαφημιστική πίτα. Τι είπαμε, λοιπόν; Είπαμε κάτι πολύ απλό. Πόση είναι αυτήν τη στιγμή η διαφημιστική πίτα; Είναι γύρω στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως. Ποιο είναι το μέσο κόστος λειτουργίας για να μπορεί ένα κανάλι να στέκεται και να έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, να μην πετάξει τους εργαζομένους στον δρόμο; Είναι γύρω στα 50 εκατ. ευρώ. Από κει βγήκε αυτό. Δεν βγήκε από καμία άλλη αλχημεία. Τώρα, σε ό,τι αφορά το επιχείρημα ότι η αγορά μπορεί να τα ρυθμίζει αυτά, ε, είδαμε ότι δεν μπορεί.

(...) Διακόσια εκατ. η διαφημιστική πίτα; Πενήντα εκατ. το κόστος; Τέσσερις οι άδειες. Εάν αύριο αυξηθεί η διαφημιστική πίτα, μπορεί να βγει και πέμπτη
».
---
Ένα ερώτημα προς την Πειραιώς
για το “δάνειο” στον Κήρυκα
της οικογένειας Μητσοτάκη …

Δεν μας πληροφόρησε η Πειραιώς αν το δάνειο του Κήρυκα Χανίων έχει υπολογισθεί στις προβλέψεις της Τράπεζας μαζί με τις άλλες απαιτήσεις της ανακεφαλαίωσης;… Εάν ναί τότε καλώς ο Ελληνικός Λαός συνεισφέρει στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και χρωστάει στους δανειστές…. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους “η τράπεζα για να μήν ενοχλεί τον δανειολήπτη (10 χρόνια) πρέπει να είχε κάνει πρόβλεψη για διαγραφή…!!!”. Η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς πρέπει να απαντήσει.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου