Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 10/9 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν ανακοινώθηκαν
οι κυκλοφορίες της SportDay στις 6/9 και 7/9

Για δεύτερη ημέρα, χθες και σήμερα, τα δελτία με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων από τα πρακτορεία διανομής Τύπου, το Άργος και την Ευρώπη, δεν περιλαμβάνουν την SportDay. Η τελευταία ημέρα που ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της αθλητικής εφημερίδας του Ομίλου
Κοντομηνά ήταν η Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, οπότε οι πωλήσεις της ανέρχονταν σε 5.680 φύλλα και βρισκόταν στη δεύτερη θέση στην οποία είχε υποχωρήσει τον τελευταίο καιρό μετά την πρωτιά που είχε πάρει με τη μείωση της τιμής πώλησης στο 0,90 ευρώ. Σε αυτό το διάστημα το Φως των Σπορ ξαναβρέθηκε και παραμένει στην κορυφή. Οι δύο ημέρες κατά τις οποίες δεν ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της S.D. ήταν η Τρίτη, 6/9, και η Τετάρτη, 7/9.
---
"Η ομιλία του πρωθυπουργού
στη ΔΕΘ πρέπει να μεταδοθεί"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εξελίξεις που αφορούν στον χώρο των ΜΜΕ και οι επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους που απασχολούνται σ’ αυτά, είναι πέραν κάθε αμφιβολίας καταστροφικές.

Η συμπαράσταση στους εργαζόμενους των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι δεδομένη και χωρίς αστερίσκους.

Eμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις επιπτώσεις που είχαν στην ΕΡΤ.

Σε καμμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να γίνεται αντικείμενο σκοπιμοτήτων και μικροπολιτικών και μάλιστα σε βάρος της αξιοπιστίας της και του ρόλου της!

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες και οι επιπτώσεις που είχαν οι επιλογές αυτές, όπως η παρεμπόδιση μεταδόσεων σημαντικών γεγονότων και δράσεων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας μας.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και όλων των θεσμικών φορέων της χώρας πρέπει να μεταδοθούν ανεμπόδιστα.

Ας αφεθεί η ΕΡΤ να επιτελέσει τον ρόλο της απέναντι σ’ αυτούς που την πληρώνουν.

Συντονιστικό Σωματείων
Σκηνοθετών, Διευθυντών Παραγωγής
και Εικονοληπτών ΕΡΤ
---
Η Κουτσαυτάκη και οι δύο
αποχωρήσεις από Φάληρο για Πειραιά

Ο επικεφαλής σκηνοθέτης του ΣΚΑΪ, Τσίγκος και ο υπεύθυνος γραφικών του καναλιού, Τσιαμούρης, αποχώρησαν από το Φάληρο… Με κατεύθυνση τον Πειραιά, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο κανάλι που ετοιμάζει – όπως λέγεται από μηδενική βάση, η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η συμφωνία των δυο με το νέο κανάλι λέγεται ότι έχει την… υπογραφή της πρώην ισχυρής οικονομικής διευθύντριας του ΣΚΑΪ και νυν στελέχους των επιχειρήσεων του προέδρου του Ολυμπιακού, Εύης Κουτσαυτάκη.
---
Φέσι 1 εκ. ευρώ
έβαλε επιχείρηση ΜΜΕ
σε δισκογραφική

Περίπου σε 1 εκατομμύριο ευρώ λέγεται ότι φθάνει το φέσι που έχει βάλει επιχείρηση ΜΜΕ σε γνωστή δισκογραφική εταιρία με την οποία συνεργαζόταν για τη διανομή Cd’s… Ενώ άγνωστο είναι το ύψος των χιλιάδων ευρώ που οφείλονται σε πνευματικά δικαιώματα!

Οι επιταγές έχουν σφραγιστεί… Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι… Ενώ παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν να σκάσει κανόνι!
---
Στο Δημόσιο θα περάσει ο έλεγχος της Digea

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σενάριο που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες είναι η κατάθεση τροπολογίας με την οποία ο έλεγχος της Digea θα περνά στο Δημόσιο, το οποίο θα έχει πλέον και τον έλεγχο στην παροχή του ψηφιακού σήματος.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει πως το 51% των μετοχών της Digea θα περάσει σε δημόσιο έλεγχο ώστε το κράτος να έχει την πλειοψηφία και το υπόλοιπο 49% θα μοιραστεί στους καναλάρχες οι οποίοι πλειοδότησαν στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
---
Αγωγή κατά σωματείου

Ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας "Ελευθερία" της Λάρισας, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ζητώντας να του καταβάλει ποσό για ηθική αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ μετά από ανακοίνωση του τελευταίου, στην οποία περίπου πριν από έξι μήνες στηλίτευε εργασιακές ανακατατάξεις στη ναυαρχίδα του τοπικού Τύπου. Κατόπιν αυτού, το Σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητάει από την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας, τους συνδικαλιστικούς φορείς στον χώρο του Τύπου και όχι μόνο, να καταδικάσουν ανοιχτά το προαναφερθέν πρωτοφανές γεγονός, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να τοποθετηθεί ταφόπλακα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
---
Star - Εκπλήξεις

Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι του STAR που απορούν για την στρατηγική που ακολουθεί η διοίκηση του καναλιού μετά τις τηλεοπτικές άδειες, αφού σε αντίθεση με τον ALPHA που έχει λάβει ήδη δυναμικές πρωτοβουλίες, δείχνει να κρατά στάση αναμονής. Όπως διαρρέει με νόημα από τα υψηλά κλιμάκια του καναλιού της Κηφισιάς, η διοίκηση είχε ανέκαθεν διαφορετική - πιο θεσμική - λογική και, ως εκ τούτου, θεωρεί σημείο τομής την απόφαση του ΣτΕ και από 'κει και μετά, ή έστω σ' εκείνο το διάστημα, θα προσδιορίσει το πλάνο των κινήσεών της. Πάντως, δεν λείπουν κι εκείνοι που περιμένουν εκπλήξεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, υπενθυμίζοντας τις αντίστοιχες - ξαφνικές - ενέργειες πριν από το διαγωνισμό.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου