Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 14/9 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λύσεις για τα λουκέτα
στην TV αναζητά η κυβέρνηση

Θορυβημένοι από το εύρος των αντιδράσεων και την απεργία των δημοσιογράφων το Σάββατο, ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κάλεσαν τις συνδικαλιστικές ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ) σε συνάντηση, στην οποία ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε δέσμη μέτρων για όσους απολυθούν από τους σταθμούς.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Ιδιαίτερα αιχμηροί ήταν οι εκπρόσωποι της ΕΤΙΤΑ, που είχαν συναντήσει πριν τη σύνταξη του νόμου τόσο τον Ν. Παππά όσο και τον Γ. Κατρούγκαλο.
---
Προς παράταση το αγγελιόσημο;

Προς νέα παράταση το αγγελιόσημο μετά τη συνάντηση των συνδικαλιστικών Ενώσεων με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο. Με δεδομένο πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος προκειμένου να συνταχθεί η αναλογιστική μελέτη για το νέο Επαγγελματικό Ταμείο (ΕΔΟΕΑΠ), με την ένταξη των νέων ασφαλισμένων από το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, οι Ενώσεις ζήτησαν παράταση έως το τέλος του 2016. Και όπως όλα δείχνουν, η παράταση θα δοθεί...
---
Mega ΕΡΤ

Ίσως ακούγεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας το ενδεχόμενο να κατευθυνθεί το library του Mega στην ΕΡΤ. Όμως, με έναν μακροχρόνιο διακανονισμό ανάμεσα στις τράπεζες και την ΕΡΤ, η οποία παρουσιάζει σοβαρά πλεονάσματα, ακόμα και τα πιο απίθανα μοιάζουν εφικτά… Ένα τέτοιο σχέδιο θα είχε αποτέλεσμα η ΕΡΤ να έχει πλέον σταθερή τηλεθέαση πάνω από 10% και με δεδομένη τη λειτουργία της πλατφόρμας αγοράς διαφήμισης θα είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ξεκάθαρα μεγάλο μερίδιο της πίτας.
---
Στα δάνεια και η «Αυγή»

Δάνειο συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε στην «Αυγή» το 2009. Το δάνειο χορηγήθηκε από την Εθνική, όταν διευθύνων σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας ήταν ο Δημήτρης Βίτσας. Το αρχικό ποσό ήταν 1.200.000 ευρώ, στη συνέχεια ανέβηκε σε 1.500.000 ευρώ και τώρα απομένουν 930.000 ευρώ. Ως εγγύηση δόθηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας και επιστολή του βασικού μετόχου, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝ την εποχή εκείνη) και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα. Βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 40%, ενώ υπάρχουν ακόμη 2.500 μικρομέτοχοι, που αντιστοιχούν στο 50%. Η εταιρεία ATLAS, για την οποία έγινε λόγος, έχει έδρα τη Λευκωσία και κατέχει το 2,5% της «Αυγής». Ποιοι μετέχουν στην εταιρεία δεν αποκαλύφθηκε.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου