Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

... εργαζόμενοι στα Πρακτορεία - Γενική Συνέλευση 2/10/2016 ...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
2 Οκτώβρη – ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
(Κλεισθένους 15) – ΩΡΑ 10:30 πμ
ΣΥΖΗΤΑΜΕ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!!!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΣΕ
και ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Όταν στο βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια». Είναι χαρακτηριστική η λαϊκή παροιμία και ταιριάζει πλήρως στην περίπτωση.

«Μαλώσανε» πάλι οι διοικήσεις των δύο πρακτορείων! «Δεχόμαστε επίθεση», λένε οι μεν και θα περάσουμε καταιγίδα. Τι σημαίνει αυτό; Μας το εξήγησαν: Εθελούσιες απολύσεις, καθυστερήσεις μισθών.

Επειδή όμως εμείς οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία δεν είμαστε βατράχια, θυμόμαστε και μάλιστα πολύ καλά. Ακριβώς τα ίδια λόγια είχε πει και η διοίκηση του άλλου πρακτορείου στους εργαζόμενους πριν από κάμποσο καιρό! Και αυτοί επίθεση δεχόντουσαν! Και πάλι καταιγίδα! Και πάλι εθελούσιες, καθυστερήσεις μισθών, μειώσεις…

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο περιπτώσεων; Η κοινή πολιτική των δύο «αντιμαχόμενων» πλευρών, απέναντι στους εργαζόμενους. Η κοινή τους πρόθεση να περικόψουν όσα περισσότερα εργατικά δικαιώματα μπορούν. Πάντα όμως με «κοινωνική ευαισθησία», όπως μας είπαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης της «Άργος». Την ίδια «κοινωνική ευαισθησία» δηλαδή που είχαν και αυτοί της «Ευρώπης», όταν πρώτοι έσυραν το χορό των παράνομων και αυθαίρετων μειώσεων.

Και η ιστορία συνεχίζεται. Το παραμύθι κοινό, χιλιοειπωμένο και γνωστό. Τα αφεντικά περνάνε κρίση, δεν έχουν χρήματα και ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν είναι να ανατρέξουν στις τσέπες των εργαζομένων, αυτών δηλαδή που τους έδιναν χρυσάφι τόσα χρόνια. Μας λένε δηλαδή ότι το αν θα πάμε τα αναγκαία στην οικογένειά μας, εξαρτάται από το αν «βγαίνουν» οι «Μπόμπολες» και οι «Ψυχάρηδες».

Η τακτική των διοικήσεων των πρακτορείων είναι γνωστή. Επίθεση στο σωματείο και στις θέσεις του, συκοφάντιση της διοίκησής του. Παλιά και χιλιοπαιγμένη τακτική που δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν πιάνει εδώ.

Η διοίκηση του σωματείου μας πρέπει να επαναλάβει κάποια πράγματα για να μην τα «ξεχνάνε» κάποιοι ενδιαφερόμενοι:
  • Δεν ξεχωρίζουμε τους συναδέλφους ανάλογα σε ποιο πρακτορείο εργάζονται. Τα προβλήματα είναι κοινά, η επίθεση που δεχόμαστε είναι κοινή και αυτό το αποδεικνύει η πρόσφατη εμπειρία μας.
  • Δεν παζαρεύουμε καμία θέση εργασίας, καμία μείωση μισθού. Εμείς έχουμε άλλου είδους «κοινωνική ευαισθησία», που βάση έχει τους συναδέλφους και τις ανάγκες τους και όχι τις ανάγκες του Μπόμπολα και του Ψυχάρη και διάφορων νεοφερμένων που ακούγονται.
  • Βάζουμε άμεσα σε πρώτη προτεραιότητα την υπογραφή νέας ΣΣΕ που θα διασφαλίζει μισθούς και επιδόματα, καλύπτοντας τις απώλειες από τις παράνομες και αυθαίρετες μειώσεις που επέβαλλαν μονομερώς τα δύο πρακτορεία.
Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Τα όπλα μας είναι ανίκητα: Η οργάνωσή μας, η αλληλεγγύη των άλλων εργαζομένων και η εργατική μας δύναμη. Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Κανείς να μην υπογράψει την απόλυσή του, εθελούσια ή μη. Τις θέσεις εργασίας μας δε μας της χάρισε κανείς!!!

Νόμος είναι το δίκιο μας!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου