Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 11/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προσφυγές στο ΣτΕ και από
τους εργαζόμενους για τις άδειες

Δύο προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, η μια προσφυγή είναι 376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, ΑΝΤ1, Mega και Star. Οι εργαζόμενοι στα κανάλια, στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας. Τέλος, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι η πρoκήρυξη είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
---
Έχασε το μέτρο ο Σ. Θεοδωράκης

Εναντίον νεκρών και ζωντανών επιτέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσα στη Βουλή. Ξεκίνησε από τον “Γαλαξιάρχη” που πρόσφατα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα και εργαζόταν στο γραφείο της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και στο συνεργάτη του Νίκου Παππά, Γιώργο Χριστοφορίδη, πρώην εκδότη του "Χωνιού". Η ομιλία του ήρθε ως συνέχεια κειμένων γεμάτων μίσος διαφόρων επιφανών δημοσιολογούντων στον κυριακάτικο Τύπο.

Θα αποφύγουμε να αναφέρουμε αυτά που είπε ο Σ. Θεοδωράκης για έναν άνθρωπο που δεν είναι πλέον στη ζωή και θα σημειώσουμε μόνο τα όσα είπε για τον Γ. Χριστοφορίδη. “Ο εκδότης της εφημερίδας Χωνί είναι διορισμένος που γέμισε με εκατομμύρια αφίσες όλη τη χώρα και αυτός στο γραφείο της κυρίας Γεροβασίλη”, ανέφερε. Μέσω Facebook ο Γ. Χριστοφορίδης απάντησε κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, το Σ. Θεοδωράκη ως “κοινό συκοφάντη” καθώς “βγήκε και είπε εν γνώσει του ψέματα” όπως υποστήριξε.
---
Συνάντηση με τους νέους

ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους

Ευρύτερη συνάντηση παρουσία και των νέων ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών με τη συμμετοχή των τεχνικών της τηλεόρασης, θα επιδιώξει το υπουργείο Επικρατείας προκειμένου να υπάρξει δέσμευση για τις θέσεις εργασίας. Στη σημερινή συνάντηση στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας συμμετείχε η ΕΤΙΤΑ, η ΕΤΙΤΒΕ και η ΠΟΣΠΕΡΤ.
---
"Έσκασε" κι άλλο δάνειο

Δάνειο ιδιοκτήτη μεγάλου συγκροτήματος “έσκασε” σήμερα.
---
Δημοσιογράφοι και τεχνικοί κρέμασαν

πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

«Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» ανέφερε το πανό που ανάρτησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα κάγκελα του Μεγάρου Μαξίμου εργαζόμενοι σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο Mega, το Star, τον Ant1, τον Alpha, το Μακεδονία, το Σκάι και το Epsilon, πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και τη σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://tvxs.gr/

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου