Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 11/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Αύριο και την Παρασκευή συνεδριάζει το ΣτΕ

Συγκαλείται αύριο και την Παρασκευή η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μή του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.
---
Εντός διαφήμισης, προς το παρόν, η ΕΡΤ

Αναβάλλεται προς το παρόν η αποχώρηση της ΕΡΤ από τη διαφήμιση. Η κυβέρνηση έριξε την ιδέα για να δει τις αντιδράσεις, με το επιχείρημα πως έτσι η ΕΡΤ θα φύγει από το πεδίο του ανταγωνισμού και θα ενισχυθούν οι νέοι αδειούχοι σταθμοί στον τομέα της διαφήμισης. Η διάταξη είναι πιθανό να επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο.
---
Η επιστροφή του ΣΚΑΪ
στα αθλητικά δικαιώματα

Επιστροφή του ΣΚΑΪ στις αθλητικές μεταδόσεις με την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των αγώνων της Εθνικής Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα, μετά την άρνηση της ΕΡΤ να τα αποκτήσει σε υψηλό για την εποχή τίμημα, αναζήτησε τον ΣΚΑΪ, ο οποίος συμφώνησε σε τιμή που δεν έγινε γνωστή. Ο σταθμός στο παρελθόν είχε πάρει για μία χρονιά τα δικαιώματα της Super League, μεταδίδοντας ελεύθερα έναν αγώνα την εβδομάδα. Έτσι, μετά την απόκτηση του Παναθηναϊκού και του ΣΠΟΡ FM από τον Γιάννη Αλαφούζο, τώρα ισχυροποιείται κι άλλο στον συγκεκριμένο τομέα.
---
Χωρίς TV, χωρίς πρωτάθλημα

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από τη Fooball League. Το πρωτάθλημα αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας, μετά την αδυναμία εύρεσης τηλεοπτικού φορέα που θα το χρηματοδοτούσε με αντάλλαγμα τη μετάδοση των αγώνων. Μετά την απόφαση του ΟΤΕ TV να αποσυρθεί από το συγκριμένο πεδίο, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τη Nova να αναλάβει το σύνολο των ομάδων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
---
Πήρε την Paramount ο ΟΤΕ TV

Συμφωνία με το στούντιο της Paramount εξασφάλισε ο OTE TV. Η πλατφόρμα θα έχει τα δικαιώματα πρώτης προβολής της Paramount, με την οποία μέχρι πρότινος συνεργαζόταν η Nova. Ο ΟΤΕ TV με την κίνηση αυτή ενισχύει κι άλλο το περιεχόμενό του, καθώς έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης προβολής των στούντιο της NBC Universal και της MGM.
---
Προσφυγή από την ΠΟΣΠΕΡΤ 
για την
προκήρυξη των συμβασιούχων στην ΕΡΤ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη καταθέτει σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της πρόσκλησης της ΕΡΤ , που έληξε χθες, για την πρόσληψη 51 εργαζομένων με το καθεστώς του συμβασιούχου, αμειβόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.
---
Να τελειώνει το καψόνι
στους εργαζόμενους του MEGA

Οι τράπεζες πρέπει κι εκείνες να αποφασίζουν και να κρίνουν με βάση την κοινωνία. Στην περίπτωση του MEGA, το έργο παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων που παραμένουν όμηροι των ιδιοκτητών της εταιρείας και των τραπεζών που έχουν δεσμεύσει το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών της Τηλέτυπος. Σημείο κλειδί ήταν η άρνηση των μετόχων να λάβουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το Φεβρουάριο του 2016 καθώς πλησίαζαν οι άδειες και ο καθένας τους είχε διαφορετική στρατηγική.

Απέμειναν μόνοι τους οι εργαζόμενοι, χωρίς στρατηγική διεκδίκησης, να διατηρούν ανοικτή τη συχνότητα περιμένοντας ένα θαύμα και τις προσπάθειες λίγων έντιμων στελεχών στη διοίκηση να προσπαθούν να μεταπείσουν τις τράπεζες.

Είναι αδιανότητο αυτό που συμβαίνει με τις τράπεζες και την πολιτική τους. Είναι οι ίδιες που αποφάσισαν να κατεβάσουν τα ρολλά στην “Ελευθεροτυπία”, οι ίδιες που έδωσαν δάνειο ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ στην Τηλέτυπος το 2010 και τώρα εκείνες που δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να ανασάνουν.

Ήρθε η ώρα να τελειώνει το καψόνι προς τους εργαζόμενους.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου