Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

... ο ΔΟΛ και η "ταλαίπωρη" επιχειρηματίας Μάνια Τεγοπούλου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λύθηκε το μυστήριο της Μάνιας στον ΔΟΛ


Λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες ανακοινώσεις από τον Σταύρο Ψυχάρη

Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν τις ανακοινώσεις του Σταύρου Ψυχάρη για το αν ο ΔΟΛ θα μπει σε διαδικασία λουκέτου ή αν βρέθηκε κάποια λύση ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του με νέα βαθιά αναδιάρθρωση (βλ. απολύσεις μειώσεις μισθών). Τα μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αφού μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί ότι υπάρχει έτοιμη κάποια λύση και στη Μιχαλακοπούλου το κλίμα είναι βαρύ και ασήκωτο. Και σίγουρα δημοσιεύματα σαν αυτό στον Βηματοδότη που αφορούσε την Μάνια Τεγοπούλου από τη μία δεν βοηθούν καθόλου στη δημιουργία θετικού κλίματος (μάλλον το αντίθετο), αλλά ταυτόχρονα έλυσε και το μυστήριο της φιλοξενίας που παρέχουν το τελευταίο διάστημα οι εφημερίδες του ΔΟΛ στην πρώην πλέον εκδότρια.

Το δημοσίευμα στον Βηματοδότη ασκούσε έντονη κριτική στους ελεγκτικούς και φορολογικούς μηχανισμούς του κράτους οι οποίοι σύμφωνα με το δημοσίευμα συνεχίζουν αρκετά χρόνια μετά το λουκέτο στην Ελευθεροτυπία να κυνηγάνε, να «βασανίζουν» και τελικά να εκδικούνται μια… ταλαίπωρη επιχειρηματία που τέλος πάντων έκανε ό,τι μπορούσε να σώσει την επιχείρηση της, αλλά δεν τα κατάφερε. Η λογική τού δημοσιεύματος είναι: ό,τι έγινε - έγινε και γιατί δεν την αφήνουν την Μάνια στην ησυχία της. Σαφές το υπονοούμενο!

Κατά τα λοιπά ο Σταύρος Ψυχάρης συνεχίζει να κάνει συναντήσεις με επιχειρηματίες και να έχει επαφές με τις τράπεζες αναζητώντας τον τρόπο να κρατήσει ζωντανό τον ΔΟΛ με τον ίδιο στο τιμόνι. Στις 18 του μήνα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το αν το καράβι θα πέσει στην ξέρα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην επιστολή του ο εκδότης ή αν βρέθηκε κάποια λύση, αλλά υπάρχουν πολλοί στην Μιχαλακοπούλου που εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να ζητηθεί εκ νέου παράταση από τους εργαζομένους. Θα ανακοινωθεί δηλαδή ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και οι ανακοινώσεις θα καθυστερήσουν λίγες εβδομάδες ακόμη και οι εργαζόμενοι να κάνουν υπομονή μέχρι τότε. Πιθανώς να ανακοινωθεί παράλληλα και μια ημερομηνία καταβολής κάποιου έναντι για να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

ΥΓ.: Συνδετικός κρίκος στη «συνεργασία» Μάνιας - Ψυχάρη ακούγεται ότι είναι ο διευθυντής σύνταξης του Βήματος Σήφης Πολυμίλης ο οποίος ήταν και διευθυντής σύνταξης της Ελευθεροτυπίας την επίμαχη τελευταία περίοδο ύπαρξης της εφημερίδας. Κάποιοι κακεντρεχείς λένε στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου ότι ο Πολυμίλης εκτός από τη δημοσιογραφική του εμπειρία μετέφερε από το Νέο Κόσμο στα Ιλίσια και το… know how αυτών των καταστάσεων. Κάποιοι άλλοι λένε όμως ότι ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με τέτοια πράγματα και απλά ο Παντελής Καψής που τον γνώριζε θέλησε να τον διευκολύνει να μαζέψει τα ένσημα που του λείπουν για να βγει στη σύνταξη και τον έφερε στον ΔΟΛ. Οι ίδιοι λένε μάλιστα ότι ο Πολυμίλης γενικά κρατάει χαμηλούς τόνους σε όλο το διάστημα που βρίσκεται στον ΔΟΛ και απλά προσπαθεί να διεκπεραιώνει τα διαδικαστικά για να πηγαίνει έγκαιρα στο ατελιέ η ύλη της εφημερίδας.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου