Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 26/11 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ενδιαφέρον Σμυρνιωτάκη
για την "Τυποεκδοτική"

Εκτός από το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Μιχάλη Ταλφανίδη, στην διεκδίκηση μιας λύσης για την εκτυπωτική μονάδα του ΚΚΕ, μπήκε και ο ιδιοκτήτης της "Νίκη Εκδοτική", Παντελής Σμυρνιωτάκης. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, με την συμπαράσταση του εκδότη του "Ελεύθερου Τύπου", Αλέξη Σκαναβή, φέρεται να έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα, αναζητώντας λύση στο θέμα της Τυποεκδοτικής. Παράλληλα, ο Σμυρνιωτάκης έχει ξεκινήσει διερευνητικές επαφές και με την ιδιοκτησία της ιστορικής "Μακεδονίας".
---
Δωρεάν

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε την Πέμπτη την απόφαση με την οποία παρέχεται στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Το νέο πρόγραμμα "Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μειονοτικών Πληθυσμών της Θράκης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης" καλύπτει περίπου 120.000 Έλληνες πολίτες.
---
Επαφές Ρέστη - Βρυώνη
για το κανάλι "Ε"


Διερευνητικές επαφές με την πλευρά του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, είτε για την εμπλοκή του στο μετοχικό σχήμα του καναλιού "Ε" είτε για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, έχει τις τελευταίες ημέρες ο Φίλιππος Βρυώνης. Συνδετικός κρίκος στην όλη διαδικασία είναι ο γενικός διευθυντής του "Ε", Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε κομβικό πόστο στις επιχειρήσεις Ρέστη. Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος είχε εμπλακεί στο παρελθόν με τα media τόσο μέσω του μετοχικού σχήματος του MEGA και του ΔΟΛ όσο και μέσω των MTV Greece και Nickelodeon.
---
Τα βρήκαν

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τα βρήκαν κι έτσι η δημιουργία του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της εταιρείας, ενάμιση χρόνο μετά την επαναφορά του σήματος, είναι γεγονός. Πρόεδρος ανέλαβε ο γενικός διευθυντής Β. Λουριδάς, αναπληρωτής ο Ν. Μιχαλίτσης και μέλη οι Κ. Μπαξ, Α. Βουγιουκλάκης, Π. Τσούτσιας, Ζ. Σασλόγλου, Π. Καλφαγιάννης, Δ. Κούνης, Γ. Κασιμάτης και Β. Λιαπίκος.
---
Στο αρχείο η υπόθεση της Digea

Η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει για τον διαγωνισμό παρόχου ψηφιακού δικτύου, στον οποίο είχε επικρατήσει η Digea, ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, φαίνεται ότι οδεύει προς το αρχείο. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εισαγγελέας που ερεύνησε τις καταγγελίες έκρινε ότι δεν συντρέχει νομικό κώλυμα αναφορικά με την ανακήρυξη της Digea ως υπερθεματίστριας του διαγωνισμού για τη "χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής". Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο για την όλη υπόθεση θα τον έχει εισαγγελέας Εφετών.
---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου