Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 1/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έσοδα εξ… ουρανού για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Σωτηρία, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, για τον ΕΔΟΕΑΠ και τις συντάξεις του Δεκεμβρίου. Ενώ το υπουργείο Εργασίας δεν έχει φροντίσει ακόμη για τη μεταφορά των χρωστούμενων αποθεματικών από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ύψους 14 – 17 εκατ. ευρώ, το Ταμείο με απόφασή του μοιράζει τα τελευταία έσοδα του αγγελιοσήμου, του μηνός Αυγούστου, ύψους 9.938.190,11 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, εγκρίθηκε η απόδοση 7.150.622,92 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και 2.360.552,34 ευρώ στις συνδικαλιστικές Ενώσεις. Από το αγγελιόσημο πλέον το μόνο έσοδο που αναμένεται από τις εισπράξεις του ΚΕΠΥΟ αφορά κατάθεση αγγελιοσήμου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
---
Η «Μακεδονία»
αντί να πληρώσει τα δεδουλευμένα
έντεκα μηνών, προχωρά σε απολύσεις

Με κυνικότητα απάντησε σήμερα η εργοδοσία της εφημερίδας «Μακεδονία» στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης, όταν την ρώτησε «τι μέλλει γενέσθαι» με τις δυο προειδοποιητικές απολύσεις δημοσιογράφων. «Ή υπογράφουν ατομικές συμβάσεις ή απολύονται» διαμήνυσε για μια ακόμη φορά η νομική εκπρόσωπος της εταιρίας, Βίκυ Σουλοπούλου, η οποία ουσιαστικά εκτελεί χρέη εκδότη με σύμβουλο της τον Χασδάι Καπόν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.dailythess.gr/
---
Ο Φ. Μπόμπολας υποσχέθηκε
ότι θα βάλει 1 εκατ. ευρώ στο Mega

Χθες, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του MEGA έγιναν δεκτοί από τον κύριο Φώτη Μπόμπολα. Στη συνάντηση αυτή ο κύριος Μπόμπολας ενημέρωσε τους εκπροσώπους μας ότι μέχρι σήμερα το πρωί θα καταθέσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, έναντι της σχεδιαζόμενης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Το ποσό αυτό προορίζεται να καλύψει τη μισθοδοσία τουλάχιστον ενός μήνα καθώς και κάποιες από τις επείγουσες ανάγκες της εταιρείας.
---
Στην “Άργος” η διανομή
του νέου μηνιαίου περιοδικού "ZERO"

Ο τελευταίος μήνας του έτους, ξεκινά για την Άργος Α.Ε ακόμη πιο αισιόδοξα! Από αυτή την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου και κάθε 1η Πέμπτη του μήνα, το περιοδικό ZERO θα βρίσκεται σε όλα τα περίπτερα της χώρας από το Δίκτυο Διανομής μας.

Πρόκειται για μία νέα εκδοτική πρωτοβουλία, του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, που σκοπό έχει να αλλάξει τα δεδομένα στην ενημέρωση, καλύπτοντας τεκμηριωμένα, σειρά εξελίξεων στο χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, των εθνικών θεμάτων και της διεθνούς σκηνής. Τεχνολογία, τάσεις, τέχνες και αθλητικά εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο το ήδη πλούσιο υλικό του, φιλοξενώντας ταυτόχρονα ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις προσώπων.
---
Βεβαιώσεις
προσωρινής λειτουργίας,
αν δεν προχωρήσει το ΕΣΡ

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Νίκος Παππάς, τόνισε ότι εάν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση των καναλιών, η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να φέρει μεταβατική διάταξη για την προσωρινή ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Σε διαφορετική περίπτωση αυτό μπορεί να συμβεί, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης των βεβαιώσεων λειτουργίας σε όσους σταθμούς έλαβαν μέρος στη δημοπρασία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.enikos.gr
---
Υπόθεση «Επενδυτής»,
άλλη μια ιστορία χαριστικών δανείων

Μετά τους εργαζομένους της «Απογευματινής» και οι εργαζόμενοι του «Επενδυτή» ζήτησαν τη συνδρομή της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ προκειμένου να ξεδιπλωθεί το σκάνδαλο της πώλησης της εφημερίδας και του λουκέτου από το εκδοτικό δίδυμο Αλ. Σκαναβής – Δ. Μπενέκος. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται ακόμη στα δικαστήρια για τα δεδουλευμένα τους, κατήγγειλαν στη Βουλή το σκάνδαλο της εκδοτικής εταιρείας DBAS AE, που εξέδιδε την εφημερίδα. Οι Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος είναι επίσης ιδιοκτήτες των εταιρειών Ελεύθερος Τύπος ΑΕ και ΗΜΕΠΕΤ ΑΕ, που εκδίδουν τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου