Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 2/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ραδιομέγαρο
με προϊσταμένους και αρχισυντάκτες

Σε δραστική μείωση του φαινομένου των προϊσταμένων και των αρχισυντακτών στην ΕΡΤ προσανατολίζεται η διοίκηση της εταιρείας. Επί του συνόλου των 620 εργαζομένων δημοσιογράφων σε όλη την Ελλάδα (400 στο Ραδιομέγαρο), υπάρχουν 140 προϊστάμενοι και αρχισυντάκτες. Πολλοί εξ αυτών έχουν αρμοδιότητα για μία εκπομπή τη βδομάδα… Η πολιτική αυτή της ανάθεσης ρόλων γινόταν με στόχο τη χορήγηση του σχετικού επιδόματος.
---
Black Friday

για τους εργαζόμενους στη «Μακεδονία»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνουν το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14.00 έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακεδονία» (Μοναστηρίου 85) απλήρωτοι εργαζόμενοι και απολυμένοι της εφημερίδας αλλά και αλληλέγγυοι, διαμαρτυρόμενοι για τις δυο νέες απολύσεις δημοσιογράφων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.dailythess.gr/
---
Εκλογές στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Οι εκλογές του Συλλόγου μας πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, για το εργατικό κίνημα και την ΕΡΤ, που απαιτεί προσήλωση στις αρχές μας, εγρήγορση, ενεργό συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, και τη μεγαλύτερη δυνατή πανελλαδική προσέλευση όλων των μελών στην κάλπη, στις 8 Δεκεμβρίου 2016, για την ισχυρότερη εκπροσώπηση μας σε ΠΟΣΠΕΡΤ & ΕΚΑ.
---
Κλείνει το site

του Δημ. Καμπουράκη,
αλλά θα ξανανοίξει…

Τίτλοι τέλους χθες για το site του Δημήτρη Καμπουράκη, Lion News. Ο λόγος; Τα έξοδα ήταν δυσανάλογα περισσότερα από τα έσοδα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, της μειωμένης διαφήμισης και της πληθώρας των ιστότοπων που την διεκδικούν. Το προϊόν κρίθηκε, λοιπόν, ακριβό και αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας του με την παρούσα μορφή.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης δεν προτίθεται, πάντως, να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Σχεδιάζει να ξαναβγάλει στον «αέρα» το Lion News, πιο «μαζεμένο» όμως και λιγότερο κοστοβόρο. Πότε; Σε λίγες μέρες…
---
Το βιβλίο των Μπογιόπουλου

- Μηλάκα για το ποδόσφαιρο

Το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου και του Δημήτρη Μηλάκα «Μια θρησκεία χωρίς άπιστους: Ποδόσφαιρο» επανακυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, αυτήν τη φορά από τις Εκδόσεις ΚΑΨΙΜΙ.
---
Δεν δίνει πίσω η κυβέρνηση

τα χρήματα στους καναλάρχες

(...) στο ερώτημα, τι θα γίνει με την πρώτη από τις τρεις δόσεις που κατέβαλαν οι τέσσερις υπερθεματιστές, Αλαφούζος, Μαρινάκης, Σαββίδης και Κυριακού, συνολικά κοντά στα 85.000.000 ευρώ, αφού εκείνος ο διαγωνισμός δεν υπάρχει πλέον… Θα επιστραφούν τα χρήματα αυτά;

Η απάντηση, που μας έδωσε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, ήταν «όχι». Και μας εξήγησε το γιατί:

– Το Δημόσιο ποτέ δεν επιστρέφει χρήματα, ακόμη κι αν καταβλήθηκαν αχρεωστήτως. Τα λεφτά που έδωσαν οι τέσσερις θα συμψηφισθούν με οφειλές που έχουν στο Δημόσιο, π.χ. από φόρους, ΦΠΑ κ.λπ.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου