Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 26/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Πήρε την επιδότηση και μετά πτώχευσε!

Άλλη μία εκδοτική επιχείρηση, πέραν της «Μακεδονίας», πήρε κρατική επιδότηση και δεν τήρησε τους όρους της χορήγησής της. Η εταιρεία του Δ. Καλοφωλιά είχε πάρει επιδότηση ύψους 7,1 εκατ. ευρώ και τελικά πτώχευσε. Στο υπουργείο Οικονομικών εκκρεμεί η επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία.
---
Οι μισθοί στο ΕΣΡ

Κατατέθηκε στη Βουλή το ύψος της μισθοδοσίας των μελών του νέου ΕΣΡ, μέσα από την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά σε ερώτηση της βουλευτού Β. Ανεμοδουρά. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στη Βουλή ο Ν. Παππάς, ο πρόεδρος αμείβεται για την αποκλειστική εργασία του στο ΕΣΡ με το ποσό των 3.969,24 ευρώ τον μήνα και ο αντιπρόεδρος με 3.247,56 ευρώ. Τα μέλη που δεν έχουν την υποχρέωση της αποκλειστικής εργασίας στο ΕΣΡ αμείβονται με 1.082,82 ευρώ τον μήνα. Στα χρήματα αυτά προστίθενται 721,68 ευρώ ως αποζημίωση για την κάλυψη πραγματικών δαπανών. Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τον νόμο, τα μέλη του ΕΣΡ δεν μπορούν να αναλάβουν εργασία σε ΜΜΕ για τρία χρόνια μετά την έξοδό τους από την ανεξάρτητη αρχή. Για το ενοίκιο του κτιρίου του ΕΣΡ καταβάλλονται 212.000 ευρώ. Επίσης, ο προϋπολογισμός προβλέπει για καταναλωτικά και σύνθετες δαπάνες 387.000 ευρώ.
---
“Ναι” στο “Documento” από την ΕΡΤ

Στροφή 180 μοιρών από τη διοίκηση της ΕΡΤ για τη μετάδοση της διαφήμισης της εφημερίδας “Documento” με πρώτο θέμα "τραπεζικό σκάνδαλο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη". Μετά από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, και αφού απορρίφθηκε επί της ουσίας, η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου, το ΔΣ κλήθηκε να αποφανθεί επί της μετάδοσης της διαφήμισης και χορήγησε, εκ των υστέρων, το “πράσινο φως”.
Και με τον τρόπο αυτό έληξε, η “μίνι κρίση” στην ΕΡΤ.
---
«Αιμορραγεί» το Mega:
Έφυγε και ο Κώστας Σφικτός

Μια ακόμη μεγάλη απώλεια για το Mega, λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος και ενώ στους εργαζόμενους δεν καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων. Φεύγει ο επικεφαλής των αναλυτών του σταθμού Κώστας Σφικτός, ο οποίος με τις επισημάνσεις και τις αξιολογήσεις του βοήθησε σημαντικά στην επιτυχία τόσο του Ψυχαγωγικού Προγράμματος όσο και του Ενημερωτικού Τομέα. Αποχωρεί από το Mega μετά από 17,5 χρόνια για τον Αlpha, μην αντέχοντας την απληρωσιά αλλά και την αβεβαιότητα για το μέλλον.
---
«Το Βήμα είστε εσείς!»
… (ο κονομημένος είμαι εγώ)

email αναγνώστη

Σοκαριστικό το πρωτοσέλιδο του «Βήματος», αλλά και το άρθρο του εκδότη του, που θυμίζει το τελευταίο SOS του ασυρματιστή πριν από το ναυάγιο. Έχοντας «κάψει» κάθε συμμαχία (πολιτική, επιχειρηματική, τραπεζική), στρέφεται στους αναγνώστες, προσπαθώντας να τους προσεταιριστεί.

Έξυπνη κίνηση, μόνο που ο κόσμος πια δεν πείθεται. «Το Βήμα είστε εσείς!» (παραλλαγή του «Μαζί τα φάγαμε») δεν «πιάνει» σε αναγνώστες που δεν διαθέτουν offshore, σπίτι στο Κολωνάκι και στην Ιταλία, εξοχικό στο Πόρτο Χέλι – και Κύριος οίδε τι άλλο…

Όλο το άρθρο, εν είδει απολογισμού, δεικνύει ότι σύντομα τα έντυπα του Συγκροτήματος δεν θα βρίσκονται στα περίπτερα. Όσο για το ότι γνώμων των εφημερίδων του ΔΟΛ υπήρξε πάντοτε η εθνική προκοπή, τι να πω; Ακόμα κλαίμε την Κύπρο

Γιώργος Μπάρδακας
---
πηγή: http://www.typologies.gr/http://www.enimerosi24.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου