Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

... Ράπτης - Βαξεβάνης, περί γαλέρας κι άλλων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χρήστος Ράπτης-Κώστας Βαξεβάνης
Πόλεμος για μισθούς 330 ευρώ
.

Στα άκρα φθάνει η κόντρα μεταξύ του ιδιοκτήτη του iefimerida.gr Χρ. Ράπτη και του εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Documento αναφέρει σε ρεπορτάζ της, ότι δημοφιλές site δημιουργήθηκε σε συνεργασία του υπόδικου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κυριάκου Γριβέα με τον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη.

Η συνεργασία των δύο μάλιστα, γίνεται την επίμαχη περίοδο, που ο Γριβέας και η σύζυγός του παίρνουν θαλασσοδάνεια από το ΤΤ και τα μετατρέπουν σε προσωπικό χρήμα. Στη συνέχεια μέρος αυτό των χρημάτων επενδύεται και πάλι. Φυσικά δεν πρόκειται για ίδια κεφάλαια, αλλά για προϊόντα εγκλήματος.

Είχε προηγηθεί στις 16/12/2016 δημοσίευμα του iefimerida.gr με τίτλο “Στο Documento βρήκαν τη λύση με 330 ευρώ να αλλάξει ριζικά η ζωή σου”, το οποίο περιλάμβανε καταγγελίες για τους όρους εργασίας στην εφημερίδα Documento. Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου, μέλος της ΕΣΠΗΤ, περιγράφει την προσωπική της εμπειρία όταν ζήτησε εργασία στο site της εφημερίδας Documento, του Κώστα Βαξεβάνη.

Με τίτλο “Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τώρα!”, η κυρία Κωνσταντοπούλου σε κείμενό της στο daekd.wordpress.com (Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων), αναφέρει πως η αμοιβή που της έδιναν για 9ωρη καθημερινή εργασία και δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα στο site της εφημερίδας Documento θα ήταν 330 ευρώ, με την προϋπόθεση πως θα έβγαζε μπλοκάκι. Μάλιστα, προκειμένου να την πείσουν, της μίλησαν “για μια ευκαιρία την οποία δεν έπρεπε να χάσω επουδενί -με σκοπό να βγω από τη βαριά ανεργία και την κατάθλιψή της”.

Τι απαντά ο Χρήστος Ράπτης στο iefimerida.gr

Φαίνεται ότι ο Κωστάκης ο Μπαξεβάνης που βλέπει τη φυλλάδα του να πατώνει κυκλοφοριακά (πήγαινε για 150.000 φύλλα την εβδομάδα και με το ζόρι κρατιέται λίγο πάνω από τα 10.000 φύλλα χωρίς καπέλο και χωρίς να έχει δει ακόμα τον πάτο), χάνει την ψυχραιμία του και γράφει αγυρτείες, νομίζοντας ότι αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά του iefimerida. Ενώ στην πραγματικότητα πουλάει φούμαρα και στα δικαστήρια που θα τον πάμε θα δει τα δικά μας απόκρυφα, θα τα κάνει όλα γαργάρα και θα κάνουμε όλοι εδώ στο iefimerida διακοπές το καλοκαίρι με τα λεφτά που θα του πάρουμε (...)
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου