Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

... ΕΔΟΕΑΠ - το Επαγγελματικό Ταμείο ετοιμάζεται ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ετοιμάζονται οι συνδικαλιστικές καρέκλες

Επεξεργάζονται το νομικό πλαίσιο
για συμμετοχή στο Δ.Σ. του Ταμείου
των συνομιλητών - συνδικαλιστών


Πληροφορίες επιμένουν πως υπάρχει ανοιχτό το σενάριο να μετατραπεί ο ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο αν δεν δοθεί ο ειδικός πόρος.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, δεν είναι τυχαία η κατάργηση συγκεκριμένων διατάξεων που καθορίζουν τη λειτουργία των επαγγελματικών ταμείων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου τροποποιήθηκε η υπουργική απόφαση 1893/2015 για την «Έκδοση Κανονισμού Δεοντολογίας και Καλών Πρακτικών Λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης». Με την τροποποίηση καταργήθηκε η απαγόρευση να συμμετέχουν στο ΔΣ των Ταμείων μέλη από διοικητικά συμβούλια συνδικαλιστικών οργανώσεων!

Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι στην ομάδα που προωθεί τη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο μετέχουν και αρκετοί συνδικαλιστές των ΜΜΕ.

@ Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των δημοσιογράφων - υπαλλήλων περιμένουν την υπογραφή της υπουργού Εργασίας για να εκταμιευτούν από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ χρήματα ύψους 17-18 εκατ. ευρώ, για τον ΕΔΟΕΑΠ. Το ποσό αυτό ευελπιστούν ότι θα δώσει ανάσα ζωής τριών μηνών στον ΕΔΟΕΑΠ...
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή, θα πάρουν χρήματα από ΝΠΔΔ για να ενισχύσουν ΝΠΙΔ; Εκείνα τα χρήματα από τις εισφοροκλοπές και από τη μη απόδοσητου Αγγελιοσήμου τα εισέπραξε ο ΕΔΟΕΑΠ; Οχι βέβαια, γιατί τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ περιμένουν στο μπαούλο έτοιμα προς βρώσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή