Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 2/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η δυσμένεια, ο Αλαφούζος
και η νέα εφημερίδα!

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Τι λέει το… πουλάκι;
Ανέλαβε κρίσιμο «μιντιακό» πόστο επί ΣΥΡΙΖΑ. Επίσημα είναι ο Νο 2 στην «πυραμίδα» ισχύος, πρακτικά είναι ο επικεφαλής. Ωστόσο, όμως μου σφύριξε ένα… πουλάκι, έχει πέσει σε μεγάλη κυβερνητική δυσμένεια επειδή δεν γίνεται σωστά η δουλειά που του ανατέθηκε. Ποιος είναι;

Ενα χρόνο θέλει το ΕΣΡ
Μετά την ορκωμοσία, τα νέα μέλη του ΕΣΡ έπιασαν δουλειά και έχουν ένα κάρο εκκρεμότητες. Με τις άδειες τι γίνεται, όμως; Μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός επιβάλλεται να δοθούν προσωρινές άδειες καθώς ο διαγωνισμός θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο! Προσωρινές άδειες θα δοθούν σε όλα τα υπάρχοντα κανάλια, άγνωστο όμως αν αφορά και στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη.

«Αποκλείστε τους»
Τον πλήρη αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την ΕΡΤ ζητούν με ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι της, καλώντας τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης να επανεξετάσει τη θέση της για την κάλυψη δραστηριοτήτων του κόμματος, σε αρμονία με τον συνταγματικό ρόλο της ΕΡΤ, τους κώδικες δεοντολογίας και σε συνεργασία με το νέο ΕΣΡ.

Τώρα, τι λέμε;
Με ανακοίνωση σε αυστηρό τόνο η ΕΡΤ διέψευσε ότι υπάρχει θέμα εκπομπών τον Δεκέμβριο επειδή κόσμος και κοσμάκης εξαντλεί την άδειά του για το 2016 μέχρι 31/12. Ηδη όμως στην ΕΡΑ Σπορ στις μεταμεσοχύχτιες εκπομπές υπάρχουν διαφοροποιήσεις… Αρα;

Νέα εφημερίδα!
Από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο θα κυκλοφορεί η «Forza». Πρόκειται για εβδομαδιαία εφημερίδα που απευθύνεται στους φίλους τους ΠΑΟΚ, με πολλούς γνωστούς δημοσιογράφους του ρεπορτάζ στο team. Σε κάθε τεύχος, που θα έχει πάνω από 40 σελίδες, θα προσφέρονται πολλά… ασπρόμαυρα δώρα. Αρχικώς θα κυκλοφορεί στη βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη.

«Δεν μπορεί να αποκλείσει ούτε τη… Nova»
«Εδώ χρωστά μισθούς στην ΠΑΕ και θέλει να πάρει εφημερίδα;» ήταν μια από τις απορίες (για τον Γιάννη Αλαφούζο) που ακούγονται στα ενδότερα των «Νέων»… Στο δε Twitter, μετά την ήττα των «πράσινων» στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, γράφτηκε το (επικό): «Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποκλείσει ούτε τη… Nova» (αναφορικά με τα περί αποκλεισμού της συνδρομητικής που έβγαλε προς τα έξω η ΠΑΕ). Κλάμα..

Απολύσεις, αντί εξοφλήσεων!
Με κυνικότητα απάντησε η εργοδοσία της εφημερίδας «Μακεδονία» (στους εργαζόμενους της οποίας οφείλονται μισθοί δέκα μηνών!) στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης, όταν την ρώτησε «τι μέλλει γενέσθαι» με τις δυο προειδοποιητικές απολύσεις δημοσιογράφων. «Ή υπογράφουν ατομικές συμβάσεις ή απολύονται» διαμήνυσε για μια ακόμη φορά η νομική εκπρόσωπος της εταιρίας, Βίκυ Σουλοπούλου, η οποία ουσιαστικά εκτελεί χρέη εκδότη με σύμβουλό της τον Χασδάι Καπόν.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου