Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

... πάλι ο Ψυχάρης άλλαξε ημερομηνία πληρωμής ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ποιος θα βάλει τάξη στις γαλέρες των ΜΜΕ;
Εδώ είναι τα σημαντικά,
κι όχι οι τηλεοπτικές άδειες
Άντε πάλι να λες στον ιδιοκτήτη
ότι το ενοίκιο πάει μια μέρα πίσω...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η εξόφληση της μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 1/9/2016 (αντί της αρχικά προγραμματισμένης 31/8/2016) με πίστωση των λογαριασμών μισθοδοσίας μετά το πέρας της εργάσιμης ημέρας.

Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... όλα των τηλεοπτικών αδειών δύσκολα - μάγκες και σούργελα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι

Ή αλλιώς: το απόλυτο χάος στα μίντια.

Ο Βερίκιος βγήκε να καταγγείλει τον δικηγόρο του αφεντικού του. Έκραξε τον Ματζουράνη γιατί είναι δικηγόρος του Μαρινάκη και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να διασύρει τον εαυτό του, τον Κοντομηνά και τον Alpha. Γιατί ο Ματζουράνης ούτε δικηγόρος του Μαρινάκη είναι πουθενά, ενώ αντιθέτως είναι ο συνήγορος υπεράσπισης του Κοντομηνά στη δυσκολότερη υπόθεσή του. Αυτή του ΤΤ.

Ούτε καν ένα σοβαρό παραλήρημα δεν είναι ικανοί να εμφανίσουν πια.
---
Χώστα κ. Αλαφούζο

Ξηλωθείτε, κύριοι.

Εντάξει, ο κακός Αλέξης επέβαλε τον άδικο και άχρηστο διαγωνισμό. Όμως, για να τους βγείτε από... αριστερά και να ξεμπερδεύετε μαζί τους, τα σπρώχνετε σήμερα, παίρνετε την άδεια και είστε καβάλα στο άλογο με το κανάλι σας. Μετά συνεχίζετε τον αγώνα σας υπέρ του νεοφιλελευθερισμού, του καλού ΔΝΤ και του ακόμα καλύτερου Κυριάκου. Που ξέρετε άλλωστε;

Αν, φευ, αυτός γίνει Πρωθυπουργός, μπορεί να σας δώσει πίσω τα λεφτά σας.
---
Οι μάγκες από τα σούργελα

Τώρα ξεχωρίζουν.

Στα εύκολα, στα χρόνια που η "μηχανή" μοίραζε λεφτά, ήταν όλοι μάγκες. Ήταν όλοι έξυπνοι και εγκέφαλοι. Σήμερα που η μηχανή στέρεψε, σήμερα που η πολιτεία βάζει κανόνες στο παιχνίδι, αποδεικνύεται πόσο λίγοι ήταν κάποιοι από τους αντ' αυτού των αφεντικών.

Φανταστείτε τι θα ακούσουμε από τους χαμένους του διαγωνισμού.

---
πηγή: Σάτυρος/http://www.fmvoice.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Aνακατεύεται ο τηλεοπτικός "χυλός" (Star Channel - StarTV)

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κλείνει το STAR
ο Βαρδινογιάννης
και ανοίγει άλλο κανάλι

…με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει μία από τις τέσσερις άδειες

Οριστική θεωρείται η απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να κλείσει το STAR και να προχωρήσει στη δημιουργία νέου καναλιού υπό νέα εταιρία… Με την προϋπόθεση φυσικά να αδειοδοτηθεί η κυπριακή εταιρία με την οποία συμμετέχει ο όμιλος στη δημοπρασία που είναι σε εξέλιξη.

Άλλωστε για αυτό και ως εκπρόσωπος της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)» και για λογαριασμό της επιχειρηματικής οικογένειας στο διαγωνισμό που θα διεκδικήσει την άδεια εμφανίστηκε ο στενός συνεργάτης και το στέλεχος του καναλιού Πάνος Κυριακόπουλος. Αντίθετα για την εταιρία του STAR την άδεια στη δημοπρασία διεκδικεί ο Κάρολος Αλκαλάι.

Στην ουσία η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει αποφασίσει στην περίπτωση πάντα που κερδίσει τη μία από τις τέσσερις άδειες να κλείσει το STAR προκειμένου να μειώσει επιπλέον το κόστος του καναλιού και να «χτίσει» ένα νέο με νέες συμβάσεις εργασίας και με λιγότερο προσωπικό.

Κατά τα άλλα δεν αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές στη φυσιογνωμία και τη φιλοσοφία του νέου σταθμού υπό την κυπριακή εταιρία… Αφού οι όποιες παρεμβάσεις θα περιοριστούν στο logo του καναλιού που ενδεχομένως αντί για «STAR CHANNEL» να μετονομαστεί σε «STAR TV», στα γραφικά και στην αλλαγή του σήματος.

Είναι φανερό ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη μετά τις εξελίξεις και στο MEGA έχει αποφασίσει η παρουσία της στα ΜΜΕ και συγκεκριμένα στην τηλεόραση στη νέα εποχή που ξεκινάει να είναι όπως πάντα συνετή, νοικοκυρεμένη και όσο το δυνατόν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Τέλος να σημειωθεί – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ότι ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί στη δημοπρασία να παρουσιαστεί και να εκπροσωπήσει την υποψηφιότητα ο ίδιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και αιτία ήταν τα όσα του μετέφεραν οι συνεργάτες του που βρέθηκαν στη δεύτερη πρόβα… Θεωρώντας ότι η διαδικασία δεν τον εκφράζει χαρακτηρίζοντάς την εξευτελιστική.

---
---
*

... τηλεοπτικές άδειες - οι συνθήκες γαλέρας θ' αλλάξουν;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»


Αυτή τη λαϊκή παροιμία θυμίζει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μία από τις τηλεοπτικές άδειες.

Η μεν κυβέρνηση εμφανίζεται με τη ρομφαία του πολέμιου της διαπλοκής, που θέλει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, για να προστατέψει τάχα τους εργαζόμενους και το λαό. Κοροϊδεύει ασύστολα, επειδή στην κόντρα για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εκφράζεται πρώτα και κύρια η αντιπαράθεση για την αναδιανομή της επιχειρηματικής πίτας, ενώ τα κανάλια και οι συχνότητες θα συνεχίσουν να ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, και έτσι θα ζουν και θα βασιλεύουν η διαπλοκή και η «ενημέρωση» σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και προς όφελος των επιχειρηματικών.

Αλλά και αυτοί οι όμιλοι παίζουν αισχρά το παιχνίδι της προπαγάνδας σε βάρος του λαού, εμφανιζόμενοι ως υπερασπιστές τάχα της πολυφωνίας, της δημοκρατίας και των συμφερόντων των εργαζομένων που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους. Γελάνε πραγματικά και οι πέτρες με όλα αυτά! Οταν τα κανάλια τους είναι συνεπείς προπαγανδιστές της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ όσον αφορά τους εργαζόμενους, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δουλεύουν ήδη σε συνθήκες γαλέρας, πλήρωναν και θα πληρώνουν τις όποιες ανακατατάξεις στην επιχειρηματική πίτα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... 30-8-2016, ώρα 22:24 η ΕΣΗΕΑ βγάζει ανακοίνωση ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*

Κακοστημένο ριάλιτι οι άδειες

30.08.2016 22:24
Με όρους ενός κακοστημένου ριάλιτι, η κυβέρνηση προσποιείται ότι αντιμετωπίζει τη διαπλοκή αλλά με τους εκπροσώπους των οικονομικών συμφερόντων, να προσχωρούν πρόθυμα στη διαδικασία –ανεξάρτητα αν την καταγγέλλουν– για την αδειοδότηση τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών.

Με άλλοθι την τακτοποίηση ενός τηλεοπτικού τοπίου 27ετούς ανομίας, βγάζει τώρα στο σφυρί το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης, που το παραδίδει σε όποιον πληρώσει τα περισσότερα.

Με εκκωφαντικό τον παραμερισμό του ΕΣΡ από τη διαδικασία αδειοδότησης και με πρόσωπα της αγοράς, που δηλώνουν απλώς ότι διαθέτουν βαρύ χαρτοφυλάκιο, επιλέγει η κυβέρνηση τους 4 της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η εξέλιξη αυτή –ή ενδεχομένως η όποια συμφωνία– οδηγεί σε τρίτο κύκλο ανεργίας για δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, που είναι τα άμεσα θύματα της πολιτικής δημοπρασίας, όπως ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση με τον non paper, που διακίνησε και στο οποίο μιλάει για 1.000 ακόμη απολύσεις.

Η χειραγώγηση της ενημέρωσης με όρους καρτέλ είναι μια επίπτωση που μόνο την κοινωνία θα πλήξει. Δίνει, όμως, διέξοδο σε παλιούς καναλάρχες να βγουν από το κάδρο, δήθεν δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση, αλλά με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες που πάνε να χαθούν μαζί με τα παλιά τεφτέρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή της συζήτησης στη Βουλή για το νόμο (Οκτώβριος 2015), που οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις, αντέδρασε κηρύσσοντας απεργιακές κινητοποιήσεις επισημαίνοντας από τότε τη διαφωνία του, τονίζοντας ότι πλήττεται ευθέως η πολυφωνία ενώ κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει, επομένως, να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις της:

* Απαιτεί την κατοχύρωση της πολυφωνίας.

* Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που απουσιάζουν και που πρέπει να διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 27 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής, που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.

* Είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.

* Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη νομοθετική κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, με ΣΣΕ και Κώδικα Δεοντολογίας, κάτι που απουσιάζει προκλητικά από το νόμο.

* Καταγγέλλει ότι με τις διαδικασίες που προωθούνται απειλείται, αν δεν καταργείται, η αυτοτέλεια και η αυτονομία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν μπαίνει σε δημοπρασία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
*

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

... η ΕΤΙΤΑ για τις επιλογές του Star στην δημοπρασία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Εύλογα ερωτηματικά και αγωνία
- με δύο υποψήφιες εταιρείες
στη δημοπράτηση των αδειών

Εύλογα ερωτηματικά και αγωνία για το παρόν και το μέλλον δημιουργεί στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού STAR η επιλογή του μεγαλομετόχου του καναλιού να συμμετάσχει στην διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών και με άλλη υποψήφια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων («Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία-ITV CP»). Πόσο μάλιστα όταν αυτή εκπροσωπείται από το σημαντικότερο στέλεχος του STAR όλα τα προηγούμενα χρόνια κύριο Πάνο Κυριακόπουλο. Παρά τις μέχρι σήμερα δημόσιες δηλώσεις τους για την στήριξη της αίτησης και της συμμετοχής στην διαδικασία του STAR, δηλαδή της εργοδότριας και ιστορικής εταιρείας στην οποία απασχολούνται εδώ και χρόνια εκατοντάδες εργαζόμενοι (τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικό προσωπικό).

Αν και είναι αυτονόητη η στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια για την συνέχιση λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού STAR, είμαστε υποχρεωμένοι πριν από μία κρισιμότατη για το μέλλον όλων διαδικασία, να εκφράσουμε δημόσια την αγωνία και ανησυχία μας και να ζητήσουμε πειστικές απαντήσεις για το παρόν και το μέλλον.

Επειδή το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν και δική μας αρχική ανησυχία, υπενθυμίζουμε στους κυβερνητικούς παράγοντες, τις διαβεβαιώσεις τους πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Περιμένουμε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψουν τους εργαζόμενους του σταθμού.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... τι είναι Δημοσιογράφος; Ο Λιαρέλλης, ίσως;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Επιτελεί... "λειτούργημα"
Αυτός, τώρα, λέγεται δημοσιογράφος;..


Aν τον ρωτήσεις βέβαια, "επάγγελμα;", αυτό θα σου πει ο Λιαρέλλης: Δημοσιογράφος!

Ναι. Αλλά, πως; Με το αφεντικό και την τσάντα με τα φράγκα, που πάει να... αγοράσει την άδεια;

Αυτό πάει να πει λειτούργημα... 
---
---
*

... απόφαση - σταθμός δικαιώνει τους εργαζόμενους Λυμπέρη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δικαστικός κόλαφος
για τις εκδόσεις "Λυμπέρη"
και την "Alpha Editions"


Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζει την δικαστική απόφαση – σταθμό με την οποία η «ALPHA EDITIONS AE», διάδοχος εταιρεία της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» υποχρεούται να καταβάλει στους συντάκτες και τους απασχολούμενους στο διαφημιστικό τμήμα των περιοδικών της εταιρείας τις δεδουλευμένες αποδοχές, που «είχε παραλείψει» να τους καταβάλει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διάστημα πριν την αιφνιδιαστική διακοπή της δραστηριότητάς της, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμβριο του 2012 μαζί με την αναλογία Δώρου Χριστουγέννων.

Επίσης με την ίδια απόφαση – σταθμό, η εταιρεία υποχρεούται να απασχολεί το εν λόγω προσωπικό με τους ίδιους όρους εργασίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της διακοπής δραστηριότητας της μεταβιβάσασας εταιρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1235/2016 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αναγνωρίστηκε, ότι η εταιρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταβίβασε στις 14 Νοεμβρίου 2012, προτού κηρυχθεί σε πτώχευση την εκδοτική της δραστηριότητα ως προς τα περιοδικά «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ», «7 ΜΕΡΕΣ TV», «ΕΓΩ» και «HELLO» στην εταιρεία «ALPHA EDITIONS AE», συμφερόντων μεταξύ άλλων των εκδοτών Δημητρίου Κοντομηνά και Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Ως συνέπεια της αναγνώρισης αυτής, το Δικαστήριο υποχρέωσε τη διάδοχο εταιρεία («ALPHA EDITIONS AE») στις παραπάνω αποφάσεις.

Στην Απόφαση-κόλαφο του Δικαστηρίου γίνεται επίσης ιδιαίτερη μνεία και φωτίζεται επαρκώς τόσο ο «παράδοξος» τρόπος, με τον οποίο «μεταβιβάστηκαν» οι τίτλοι των περιοδικών στη διάδοχο εταιρεία (παραίτηση της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» από το δικαίωμα χρήσης των τίτλων, μεσολάβηση κυπριακών εταιρειών, προκειμένου να τους κατοχυρώσουν και τελικά χρησιμοποίησή τους από την «ALPHA EDITIONS AE»), όσο και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, που προηγήθηκαν της μεταβίβασης (ενδεικτικά, αποκλεισμός από το νέο σχήμα όσων είχαν κινηθεί νομικά κατά της ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, προετοιμασία χώρου σε κτήριο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, προκειμένου να υποδεχτούν όσους εκ των πρώην εργαζομένων στην «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταφέρθηκαν στη νέα εταιρεία, χρησιμοποίηση υλικού, το οποίο είχαν επεξεργαστεί οι εργαζόμενοι της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», πλην όμως δημοσιεύτηκε από το διάδοχο εταιρικό σχήμα κλπ).

Σημειωτέον δε, ότι η πρωτόδικη αυτή Απόφαση ανοίγει το δρόμο και για περαιτέρω διεκδικήσεις των δικαιωθέντων εργαζομένων κατά της «ALPHA EDITIONS AE», όπως σχετικά με τους δικαιούμενους μισθούς τους λόγω της υπερημερίας της τελευταίας να τους απασχολεί από τις 14 Νοεμβρίου 2012, οπότε πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση των περιοδικών, μέχρι και σήμερα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι και η «ΕΣΠΗΤ», που παρενέβη υπέρ τους, παραστάθηκαν με τους δικηγόρους της Ένωσης, Δημήτρη Περπατάρη και Γιάννη Σκορδιαλό.

Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα στο δικαστικό αγώνα των συναδέλφων από την πρώτη στιγμή, χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση – σταθμό για τα δικαιώματά τους και δηλώ­νει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και στήριξή τους μέχρι την τελική τους δικαίωση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... το σενάριο, που παίζει, μετά τον αποκλεισμό Βρυώνη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γιατί δεν χύθηκε ούτε ένα δάκρυ
για τον αποκλεισμό του «Ε TV»;


Αληθεύει ότι αιτία είναι η συμφωνία Μαρινάκη - Βρυώνη;

Τι συνέβη και ο επιχειρηματίας που θα έδινε 35.000.000 ευρώ για την εξαγορά μίας άδειας… Δεν είχε να δώσει 3.000.000 ευρώ για να συμμετάσχει στη δημοπρασία;

Πώς ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης που δεν αποδεικνύεται ότι του ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός «Ε TV», αλλά κατά κοινή ομολογία όλων όσοι εργάζονται σταθμό τον αναγνωρίζουν ως αφεντικό… Κατάφερε με το φάκελο που κατάθεσε, προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία αδειοδότησης, να πάρει το πράσινο φως και να βρεθεί στην τελική λίστα των υποψηφίων;

Γιατί στο παρά πέντε της δημοπρασίας αποφασίζει να κάνει πίσω, γνωρίζοντας ότι η εγγυητική που κατέθεσε από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ δεν πληροί της προϋπόθεσης του νόμου και θα απορριφθεί;

Γιατί δεν αντιδρά κανείς για τον αποκλεισμό του καναλιού; Γιατί δεν χύνεται ούτε ένα δάκρυ; Γιατί δεν ξεκινούν ανένδοτο στο «Ε TV» όπως συνέβη σε άλλα κανάλια;

Τελικά τι έγινε και την τελευταία στιγμή ο Φίλιππος Βρυώνης αποφασίζει να κάνει πίσω;

Πληροφορίες (που ομολογουμένως δύσκολα διασταυρώνονται) υποστηρίζουν ότι τροποποιήθηκε το αρχικό σχέδιο δράσης που ήθελε το υποψήφιο σχήμα του «Ε TV» να λειτουργεί επικουρικά για λογαριασμό του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Με άλλα λόγια η συγκεκριμένη πηγή πληροφόρησης θέλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να συμμετέχει στη δημοπρασία με δύο εταιρίες όπως λέγεται ότι συμβαίνει και με την πλευρά Βαρδινογιάννη, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες αποτυχίας.

Οι λόγοι όμως που φέρεται να άλλαξε το σχεδιασμό του ο Φίλιππος Βρυώνης δεν είναι άσχετοι από τους ελέγχους που προβλέπει ο νόμος ότι ακολουθούν μετά το τέλος της δημοπρασίας… Με αποτέλεσμα να προτιμήσει το σίγουρο και απευθείας ντηλ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που τον διασφαλίζει στην περίπτωση που ο εφοπλιστής κερδίσει μία από τις τέσσερις άδειες το νέο κανάλι να «χτιστεί» επάνω στο «Ε TV».

Η εν λόγω συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών… Αλλά και η βεβαιότητα για την απόκτηση άδειας (λόγω της απόφασης του εφοπλιστή να προσφέρει όσα χρήματα απαιτούνται)… Είναι και η αιτία που δεν υπήρξαν «δράματα» για το κόψιμο του καναλιού από τη δημοπρασία ή «δάκρυα» για τις απώλειες που συνεπάγεται ο αποκλεισμός! Κι αντίθετα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμπεριφέρονται σα να μη συνέβη ποτέ τίποτα!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ALPHA - χάσαμε την μπάλα, πατριώτη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα ξεφτέρια του ALPHA
δεν γνώριζαν ότι ο Ματζουράνης
είναι συνήγορος του Κοντομηνά


…Και όχι του Μαρινάκη;

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν λίγες μόλις ώρες πριν ξεκινήσει η δημοπρασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει χαθεί η μπάλα… Προφανώς είναι δικαίωμα κάθε υποψήφιου να κάνει τα πάντα στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία προκειμένου να διασφαλίσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα…

Η καταγγελία όμως του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA για τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Δημοσίου Γιάννη Ματζουράνη ότι είναι συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη και ως εκ τούτου υπάρχει ασυμβίβαστο… Μάλλον ήταν αψυχολόγητη και βιαστική κίνηση, αφού από την απάντηση του Ματζουράνη προκύπτει, όχι μόνο ότι δεν είναι συνήγορος του Μαρινάκη, αλλά αντίθετα είναι συνήγορος του προέδρου του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά!

Ευλόγως αναρωτιέται κανείς, δεν το γνώριζαν τα ξεφτέρια του ALPHA που εκθέτουν την ιδιοκτησία του σταθμού;
---
---
*

... κυριακάτικα φύλλα - κυκλοφορίες - 29/8 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Κυκλοφορίες Κυριακάτικων
(εκτιμήσεις "Αργος" - "Ευρώπη")


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής εφημερίδων "Αργος" και "Ευρώπη", οι εφημερίδες που διανέμουν, πούλησαν:

"Πρώτο Θέμα":  70.000 φύλλα, "Το Βήμα": 55.000 φύλλα, "Real news": 52.000 φύλλα, "Έθνος": 50.000 φύλλα, "Δημοκρατία": 17.500 φύλλα, "Ελεύθερος Τύπος": 16.000 φύλλα,  "Kontra news": 6.000 φύλλα
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση


*

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

... λείπουν (αριστερά) κριτήρια στην αδειοδότηση, όπως ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μιλάμε για μια "αριστερή λογική"...


Μια αριστερή λογική για την αδειοδότηση θα έβαζε σε πρώτο πλάνο τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, θέτοντας μια σειρά ποιοτικά κριτήρια στην κατεύθυνση της διασφάλισης της αντικειμενικότητας και του περιορισμού του διευθυντικού δικαιώματος. Αλλά πού τέτοια…

Yannis Almpanis

Είναι ορθή επιδίωξη να δοθεί τέλος στο καθεστώς παρανομίας των καναλιών. Όταν όμως το μόνο κριτήριο της αδειοδότησης είναι το πόσο χρήματα είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο φέρελπις καναλάρχης, τότε απλώς οδηγούμαστε στη διαιώνιση του ελέγχου της ενημέρωσης από τα μεγάλα (κι εν προκειμένω σκοτεινά) συμφέροντα. Είναι βέβαιο ότι και τα νέα κανάλια θα είναι απολύτως εχθρικά όχι μόνο σε ό,τι συνιστά απειλή για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, αλλά και σε ό,τι βρίσκεται στον αντίποδα της λογικής του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Σε βάθος χρόνου, η κυβέρνηση θα βρεθεί παγιδευμένη στο πλαίσιο που η ίδια δημιούργησε, μιας και οι νέοι πόλοι οικονομικής και μιντιακής εξουσίας θα είναι πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να χαλιναγωγηθούν.

Μια αριστερή λογική για την αδειοδότηση θα έβαζε σε πρώτο πλάνο τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, θέτοντας μια σειρά ποιοτικά κριτήρια στην κατεύθυνση της διασφάλισης της αντικειμενικότητας και του περιορισμού του διευθυντικού δικαιώματος. Αλλά πού τέτοια…
---
πηγή: Νανά Νταουντάκη-fb
---
*

... ο διαγωνισμός, η Νέα Δημοκρατία και η "λογική" της ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θα επιστρέψει η ΝΔ τα χρήματα
του Δημοσίου στους καναλάρχες;
- Δεν φθάνουν όσα τους έχει δώσει;

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τη δημοπρασία… Αλλά οι επιχειρηματίες τη νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους…

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ δηλώνει ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την αδειοδότηση των 4 τηλεοπτικών σταθμών… Εχθές το επανέλαβε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ… Ενώ το έχει πει με τον πλέον επίσημο τρόπο ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης…

Παράλληλα από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι σε μυστικές συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με εκδότες και καναλάρχες, δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το Νόμο Παππά και δεν θα αναγνωρίσει τη δημοπρασία της 30ης Αυγούστου 2016.

Αναμφισβήτητα σεβαστή η στάση του και φυσικά η δέσμευσή του… Όμως ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει στα εξής δυο απλά και πρακτικά ερωτήματα. Πρώτον, θα επιστρέψει τα χρήματα που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο από τη συγκεκριμένη διαδικασία; Και δεύτερον, με ποιο δικαίωμα θα παρέμβει σε μια αγορά που θα έχει ρυθμιστεί, ανατρέποντας τον 10ετή σχεδιασμό επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ (όπως προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος);

Τέλος, ανεξάρτητα από τα παραπάνω… Δεν βλέπουν στη ΝΔ ότι παλιοί και νέοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, συμμετέχουν στο διαγωνισμό που σημαίνει ότι τον αναγνωρίζουν; Με ποια λογική όταν γίνουν κυβέρνηση θα τον ακυρώσουν;
---
---
*

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

... κυριακάτικες και τηλεόραση - τίποτα το ιδιαίτερο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Έβαλε το χέρι της η Παναγιά...

Δέκα σταυρούς να κάνουν οι εκδότες στην Παναγιά που το Δεκαπενταύγουστο δεν βούλιαξαν οι κυριακάτικες. Στον κόσμο που πήρε την εφημερίδα του αν και στη θάλασσα, προστέθηκαν άλλοι 21.910, που την προηγούμενη Κυριακή δεν είχαν πάει στο περίπτερο. Από 294.570 φύλλα που έκαναν οι κυριακάτικες -χωρίς την«Καθημερινή»- στις 7/8, το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου πουλήθηκαν 316.480 φύλλα. Θαύμα, που οφείλεται και στις δελεαστικές προσφορές που είχαν κάποιες.

Τα περισσότερα φύλλα (8.040) πήρε το «Πρώτο Θέμα», που επανήλθε στην πρώτη θέση, και μετά η «Δημοκρατία», με συν 3.970.
---
Πρώτη η “Καθημερινή”!

Για πρώτη φορά η «Καθημερινή» κατέκτησε την πρώτη θέση στον πίνακα της κυκλοφορίας των κυριακάτικων εφημερίδων την Κυριακή 7/8, με 72.303 φύλλα (στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι συνδρομές), αν και έχασε 3.057 φύλλα σε σχέση με τα 75.360 που είχε την προηγούμενη Κυριακή 31/7. Κι αυτό γιατί η πρωτιά οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υποχώρηση κατά 6.890 φύλλα του «Πρώτου Θέματος» στις 7/8, όπου έπεσε στα 70.280 φύλλα από τα 77.170 της Κυριακής 31/7.

Η συνολική κυκλοφορία την Κυριακή 7/8 μαζί με την «Καθημερινή» ήταν 366.873 φύλλα, έναντι 377.820 στις 31/7, ήτοι 10.947 φύλλα λιγότερα. Μειωμένη κατά 10.301 φύλλα ήταν επίσης και σε σχέση με τον μέσο όρο της κυκλοφορίας των κυριακάτικων τον Ιούνιο, που ήταν στα 387.990.

Όσον αφορά τον Ιούλιο, αναλυτικά ο μέσος όρος ανά εφημερίδα ήταν: «Καθημερινή» 74.938, «Πρώτο Θέμα» 76.888, «Βήμα» 59.086, «Real News» 50.766, «Έθνος» 51.262, «Δημοκρατία» 15.540, «Τύπος» 13.142, «Ριζοσπάστης» 9.760, «Freddo» 6.643, «Kontra News» 6.338, «Ελεύθερη Ώρα» 4.054, «Αυγή» 3.604, «ΠΑΡΟΝ» 2.258, «Χωνί» 1.462, «Άρθρο» 1.180, «Βραδυνή» 698 και «Λόγος» 70.
---
Στασιμότητα στις αθλητικές…

Την άνοδο των κυριακάτικων φύλλων τον Δεκαπενταύγουστο δεν ακολούθησαν οι αθλητικές εφημερίδες, που έμειναν στα ίδια επίπεδα πωλήσεων – είχαν αύξηση μόλις 110 φύλλα. Πούλησαν 46.210 φύλλα, από 46.100 που είχαν την προηγούμενη Κυριακή 7/8. Η «SportDay» παραμένει πρώτη, με 8.670 φύλλα, και δεύτερο το «Φως των Σπορ», με 7.360.
---
Η τελευταία καλοκαιρινή τηλεθέαση

Η τελευταία εβδομάδα πριν από την επιστροφή της ενημέρωσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς βρίσκει τα δύο κρατικά κανάλια, λόγω των μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων, με ποσοστό 19,1% και με την ΕΡΤ2 να ξεπερνά σε θεαματικότητα την ΕΡΤ1 της ενημέρωσης. Στην κορυφή παρέμειναν ο ΣΚΑΪ και ο Alpha, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή ήταν η τηλεθέαση του Ε-TV, από το οποίο έλειπαν οι «αστέρες» του.

                                              15 - 21/8    8 - 14/8
ΣΚΑΪ                                      12,1%        13,2%
ALPHA                                  11,7%        14,3%
STAR                                      10,3%        11,0%
ΕΡΤ2                                      10,1%         05,2%
ΑΝΤ1                                     09,6%         10,9%
MEGA                                   09,0%         10,3%
ΕΡΤ1                                      09,0%         06,9%
E-TV                                      03,6%         04,1%
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV                01,1%         01,1%

πηγή: Nielsen
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΜΜΕ και Χρηματιστήριο - που πήγαν τα λεφτά;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Συγγνώμη, αλλά ζήσαμε και ένα χρηματιστήριο. Η κυβέρνηση Σημίτη “έκλεισε τα μάτια” και έβαλε στη χρηματιστηριακή αγορά, ό,τι ανέπνεε.

@ Μεταξύ αυτών και οι εταιρείες ΜΜΕ που ακολούθησαν το δρόμο που είχε ανοίξει σκανδαλωδώς το 1994 η Τηλέτυπος.

@ Μυθικά ποσά επενδύθηκαν σε σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν πότε. Ο ΔΟΛ υποσχόταν πως θα κατακτούσε τον Πλανήτη με το In.Gr και το National Geographic.

@ “Σαπάκια” άλλαξαν χέρια, έναντι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και μετά έκλεισαν.

@ Μετά ακολούθησαν οι εκδοτικές εταιρείες περιοδικών που μπήκαν στο χρηματιστήριο και μετά κάποιες μικρομεσαίες, μετά οι μεγάλες.

@ Οι εκδότες σταμάτησαν να ασχολούνται και μάλλον ήταν ενοχλημένοι, που τώρα, έχοντας πάρει τα λεφτά του κόσμου για…επενδύσεις, ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν στοιχεία για τις εταιρείες τους στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

@ Ποτέ δεν μάθαμε τι έγιναν εκείνα τα λεφτά. Πως είναι στο χείλος της κατάρρευσης εταιρείες -media “που σήκωσαν την μπάνκα στον αέρα”...
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

...MEGA και "κλεμμένες" εικόνες από διεθνή δίκτυα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ευγενική "χορηγία"
το δελτίο του MEGA

Στον "αέρα" με πλάνα από STAR, ANT1 και ΕΡΤ

Με την καθυστέρηση στη μισθοδοσία να κλείνει πλέον τους τέσσερις μήνες στο MEGA, τεχνικοί και δημοσιογράφοι ξεκινούν επίσχεση εργασίας ως το τελευταίο όπλο που διαθέτουν απέναντι στη διοίκηση του καναλιού, που θεωρούν ότι τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους. Αν αυτό συμβεί θα σταματήσει να μεταδίδεται και το ένα και μοναδικό δελτίο που βγάζει το κανάλι κάθε μεσημέρι.

Το διευθυντικό τρίο (Καψής - Σπυρόπουλος - Βλαχογιάννης) έχει επιστρέψει από τις διακοπές και περνά αρκετές ώρες της ημέρας στον σχεδόν "έρημο" 7ο όροφο των ειδήσεων, όπου αυτή την εβδομάδα παρουσιάστρια... υπηρεσίας του σύντομου μεσημεριανού δελτίου είναι η Μαρία Σαράφογλου.

Η απομάκρυνση του τηλεοπτικού κοινού από το κανάλι φάνηκε στο έκτακτο δελτίο που αποφάσισε να κάνει το κανάλι την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων για τις Πανελλαδικές οπότε η τηλεθέασή του μετά βίας κινήθηκε γύρω στο 10%. Και μάλιστα αποφασίστηκε να γίνει παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις που προέβαλλαν πολλοί από τους εργαζόμενους.

Το ένα και μοναδικό δελτίο, πάντως, βγαίνει χάρη στην "αλληλεγγύη" που δείχνουν στο MEGA το STAR, ο ΑΝΤ1 και (εδώ είναι η έκπληξη) η... ΕΡΤ, που τροφοδοτούν πλέον καθημερινά το κανάλι της Μεσογείων με πλάνα από τα θέματα της επικαιρότητας, αφού τα τηλεοπτικά συνεργεία του σταθμού δεν βγαίνουν πλέον για ρεπορτάζ μιας και εκτός από τους δημοσιογράφους και οι τεχνικοί ξέμειναν από βενζίνη.

Το STAR βέβαια παραδοσιακά είχε μια συνεργασία με το MEGA στην ανταλλαγή πλάνων για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά το γεγονός ότι πλέον και ο ΑΝΤ1 αλλά και η δημόσια τηλεόραση σπεύδουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα που γίνονται, δείχνει ότι έχουν ξεγράψει οριστικά τα πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι από το τηλεοπτικό τοπίο. Δεν το θεωρούν ανταγωνιστικό ούτε και μελλοντικά και δεν χαλάνε χατίρι κάθε φορά που τους ζητείται βοήθεια για το μικρό μεσημεριανό δελτίο του.

Σε ό,τι αφορά τα διεθνή θέματα όπως ο πρόσφατος σεισμός στην Ιταλία, οι τεχνικοί του σταθμού "κλέβουν" πλέον πλάνα κυρίως από το CNN και από άλλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, κάτι το οποίο στο παρελθόν πολύ σπάνια γινόταν, καθώς υπήρχαν συνεργασίες με πρακτορεία που κόπηκαν λόγω χρημάτων, αλλά υπήρχε και ο φόβος των νομικών συνεπειών που θα μπορούσαν να υπάρχουν.

Η πλήρη εγκατάλειψη των εργαζομένων έχει αφήσει μόνο την ελπίδα της ακύρωσης του διαγωνισμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει κάποιους από τους εργαζόμενους να αναζητούν εργασία για να μπορέσουν να ζήσουν...
---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... όταν οι καναλάρχες κάνουν πόλεμο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Τα πρωτοπαλήκαρα
πήραν εντολή για "έφοδο"


Μαθαίνω για έναν και δύο και τρεις καναλάρχες.

Ότι συγκεντρώνουν καθημερινά τα πρωτοπαλήκαρά τους...

Ότι τους υποδεικνύουν τους στόχους και τους εφοδιάζουν με "πολεμοφόδια", λάσπη και ανεμιστήρες...

Ότι οι στόχοι είναι οι νέοι επίδοξοι καναλάρχες, δύο, κυρίως εξ' αυτών.

Ότι τα εν λόγω "πρωτοπαλήκαρα", που είναι δημοσιογράφοι - μέλη της Ένωσης Συντακτών, απειλούν συναδέλφους τους δημοσιογράφους (που είναι κι αυτοί μέλη της Ένωσης Συντακτών) ότι αν δεν δουλέψουν σωστά τη λάσπη στους ανεμιστήρες δεν θα ματαδούν το χρώμα του χρήματος.

("εντάξει μωρέ, ο πόλεμος λήγει την Τρίτη", με καθησύχασε μέλος του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ που του μίλησα σχετικά)
---
πηγή: Νίκος Τσαγκρής από το fb
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

...ο περιφερειακός Τύπος βγαίνει από το Μνημόνιο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το “δώρο”
της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
στους εκδότες της περιφέρειας



Ο περιφερειακός Τύπος βγαίνει από το… Μνημόνιο και αρχίζει πάλι να επιχορηγείται για τη διακίνηση των φύλλων του στην περιφέρεια. Έπειτα από πέντε χρόνια επανέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η ενίσχυση της διακίνησης των περιφερειακών εφημερίδων μέσω ταχυδρομείου με μειωμένο τιμολόγιο. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της στήλης, ήδη έχουν εγκριθεί τα απαιτούμενα κονδύλια για το 2016, καθώς και για τα έτη 2017 και 2018, στο συνολικό ποσό των 7.687.352 ευρώ!

Πρόκειται για το μεγάλο δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους εκδότες της περιφέρειας, με τους οποίους είχε συμφωνήσει ήδη από το 2015 ότι θα επαναφέρει το μειωμένο τιμολόγιο για τη διακίνηση των εφημερίδων τους. Ήδη από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης έχει εγκριθεί για το τρέχον έτος το ποσό του 1.742.352 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για την ανάθεση στα ΕΛΤΑ της διακίνησης των περιφερειακών εφημερίδων που δικαιούνται την επιδότηση και είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό μητρώο της Γραμματείας. Το ποσό που έχει προϋπολογιστεί και ενταχθεί σε συγκεκριμένους κωδικούς για τη διακίνηση των περιφερειακών εφημερίδων στο εσωτερικό της χώρας για τα έτη 2017 και 2018 ανέρχεται στα 5.945.000 ευρώ.

Η τελευταία υπουργική απόφαση που αφορούσε την ενίσχυση της διακίνησης των περιφερειακών εφημερίδων εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Φ. Σαχινίδη και τον υπουργό Επικρατείας Η. Μόσιαλο. Μετά το 2011 η κρατική ενίσχυση στον Τύπο γενικά και στον περιφερειακό Τύπο ειδικότερα κόπηκε, με το επιχείρημα πως είναι απαίτηση της «τρόικας».

Την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ ικανοποιήθηκε και το αίτημα των επιχειρηματιών να μη δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους στον Τύπο, πάλι με πρόσχημα την «τρόικα», ενώ τα τελευταία χρόνια παραμένει ανοιχτό το θέμα της κατάργησης δημοσίευσης των κρατικών δημοσιεύσεων σε εφημερίδες της περιφέρειας.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... απροστάτευτες οι εφημερίδες από το internet ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Κλέβουν καθημερινά και τελειώνουν τον Τύπο
Το ΑΠΕ και η κρατική διαφήμιση
κρατάνε στη ζωή το ελληνικό internet


Το ΑΠΕ συνεχίζει να δίνει ανάσα ζωής στα περισσότερα sites της χώρας


Χωρίς το πρακτορείο το ελληνικό Internet θα κατέρρεε, καθώς οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν ελάχιστο προσωπικό, το οποίο απλώς αναπαράγει τα τηλεγραφήματά του, με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων από την κρατική διαφήμιση, σε ορισμένες περιπτώσεις και μέσω εκβιασμών.

Κι αυτή η διάθεση όλου του υλικού του ΑΠΕ γίνεται με τους εκδότες να μην πληρώνουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Την ίδια ώρα όμως αυτή η άκριτη διάθεση ειδήσεων μέσω του ΑΠΕ υπονομεύει σοβαρά την πορεία των εφημερίδων, καθώς από τη στιγμή που οι πληροφορίες διακινούνται δωρεάν σε υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα, μέσω Internet και Facebook, δεν υπάρχει κίνητρο για τον αναγνώστη να αγοράσει τα φύλλα.

Επιπλέον έσοδα χάνονται από τη λειτουργία της Google, που συγκεντρώνει πολύ μεγάλο μέρος της διαφήμισης, διακινώντας πολύ συχνά υλικό των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών μέσω της υπηρεσίας Google News.

Η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία, που έχει παγώσει λόγω ΑΕΠΙ, δεν έχει συμπεριλάβει καμιά διάταξη για την προστασία του περιεχομένου των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών, κάτι που συνιστά σημαντική παράλειψη των υπουργείων Πολιτισμού και Επικρατείας.

Οι εκδότες συντηρούν αυτή την κατάσταση, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση της κατάστασης.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Σάββατο μεσημέρι, με ζέστη - 27/8 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Μια τζούρα "πολιτικό καφέ"...


@ Εντύπωση προκαλεί η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει την αμφιλεγόμενη συνεργασία του φυγόδικου επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη με τον μεγαλοεκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου. Η συγκεκριμένη ιστορία, εκτός από το ποινικό της σκέλος, παρουσιάζει και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία. Κάποιοι λένε ότι "αν ανοίξει το καπάκι, αρκετοί θα χρειαστούν οξυγόνο για να τη σκαπουλάρουν"...

@ Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν τόσο από τα πορίσματα της Τραπέζης της Ελλάδος όσο και από τις εν εξελίξει εισαγγελικές έρευνες, που εξετάζουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι τράπεζες με τα μεγαλύτερα μιντιακά μαγαζιά...

@ Στην παρούσα φάση, το πρόβλημα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη των πιστωτικών ιδρυμάτων που χορήγησαν τα δάνεια, αφού, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτει το αδίκημα της απιστίας...

@ Συγκεκριμένα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι έχει προκύψει τεράστιο ζήτημα με τις προσωπικές εγγυήσεις που έχουν δοθεί πρώτιστα από τους Σταύρο Ψυχάρη και Γιάννη Αλαφούζο και δευτερευόντως από την οικογένεια Μπόμπολα. Για τους δύο πρώτους το θέμα των προσωπικών εγγυήσεων συνδέεται άμεσα και με τη δέσμευση των προσωπικών τους λογαριασμών...

@ Μου λένε ότι ο Μητσοτάκης συναντήθηκε τις τελευταίες μέρες με δύο παραδοσιακούς καναλάρχες και τους υποσχέθηκε πως όταν γίνει πρωθυπουργός θα καταργήσει τον νόμο Παππά...

@ Κάπου πήρε τ' αυτί μου ότι μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του Αλαφούζου, έρχεται κι άλλη δέσμευση στο Φάληρο...

@ Με την καθυστέρηση στη μισθοδοσία να κλείνει πλέον τους τέσσερις μήνες στο MEGA, τεχνικοί και δημοσιογράφοι ξεκινούν επίσχεση εργασίας ως το τελευταίο όπλο που διαθέτουν απέναντι στη διοίκηση του καναλιού, που θεωρούν ότι τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους...

@ Ιδιαίτερα σημαντικός θα είναι ο ρόλος που θα έχουν οι συνδρομητικές πλατφόρμες (NOVA και ΟΤΕ TV) το επόμενο διάστημα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα κοπούν από τη διαδικασία αδειοδότησης. Η μετάδοση των καναλιών από τη Nova και τον ΟΤΕ TV καλύπτει, ανά πλατφόρμα, περίπου 500 χιλιάδες νοικοκυριά και περίπου 1 εκατομμύριο στο σύνολο. Στο μεταξύ, στην κυβέρνηση συζητείται να γίνει υποχρεωτική η μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων εθνικής εμβέλειας από τις πλατφόρμες, όπως συμβαίνει με τα προγράμματα της ΕΡΤ...

@ Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης βάζουν μπροστά το σχέδιο για το ξεκαθάρισμα και του εγχώριου ραδιοφωνικού τοπίου, με ενέργειες αντίστοιχες με αυτές που ακολουθήθηκαν στην τηλεόραση. Η προκήρυξη για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών αναμένεται είτε εντός του φθινοπώρου είτε στις αρχές του χειμώνα, με τους αρμοδίους να έχουν ήδη καταρτίσει το σχετικό περίγραμμα...

@ Ταυτόχρονα, θα δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις όσο αφορά την παροχή διαφήμισης προς τα περιφερειακά Μέσα, ένα μέτωπο που απασχολεί ιδιαίτερα τόσο τους κυβερνώντες όσο και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στον περιφερειακό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό...

@ Μια ακόμη κομβική παρέμβαση θα αφορά την προώθηση του σχεδίου για το barcode στις εφημερίδες, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στο κομμάτι των κυκλοφοριών...

@ Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της Digea. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σκοπεύει να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για τον πάροχο ψηφιακού σήματος, θέτοντας ασυμβίβαστο μεταξύ εταιρείας αλά Digea και ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού...

@ Ποιος παρουσιαστής του ΣΚΑΪ έχει αρχίσει να δίνει στεγνά το αφεντικό του σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους;

@ Με Κινέζο επενδυτή επιστρέφει και μπαίνει σφήνα στον Αλαφούζο ο γνωστός επιχειρηματίας κύριος Τσάκας...
---
πηγή: Secret/Media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΔΟΕΑΠ - σύγκρουση συμφερόντων γύρω από μια "μελέτη" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
... και στο βάθος Επαγγελματικό Ταμείο

Μια κατά παραγγελία
μελέτη για τον ΕΔΟΕΑΠ… 

Λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της τριμερούς στο υπουργείο Εργασίας η ηγεσία του ΕΔΟΕΑΠ παρέλαβε την μελέτη που αφορά στην παρούσα οικονομική κατάσταση του οργανισμού και την οποία είχε απαιτήσει ο πρόεδρος των καναλαρχών Πάνος Κυριακόπουλος.

Τελικά, η μελέτη είχε δοθεί στην Ernst & Young, με τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης Γιάννη Αγγέλη, Κώστα Ντελέζο και Πόπη Χριστοδουλίδου να απέχουν. Κι αυτό επειδή τα ερωτήματα που θα απαντούσε η εταιρεία αφορούσαν και σε προσωπικά δεδομένα ασθενών αλλά και ιατρών…

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το περιεχόμενο της 68σέλιδης μελέτης δεν συζητήθηκε καν στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ούτε καν για να διατυπωθούν εκτιμήσεις. Το μείζον πρόβλημα για τον πρόεδρο Ε. Τάτση και την πλειοψηφία του ΔΣ ήταν να δοθεί η εν λόγω μελέτη οπωσδήποτε σήμερα και στην …ΠΟΕΣΥ.

Σύμφωνα με την πρότερη απόφαση του οργανισμού αλλά και το Καταστατικό τη μελέτη πρέπει να παραλάβουν μόνοι οι 4 συνδικαλιστικές ενώσεις τα μέλη των οποίων είναι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ. Ο πρόεδρός του ωστόσο επέμενε να δοθεί οπωσδήποτε σήμερα και στην ΠΟΕΣΥ, χωρίς να δίνει επαρκείς εξηγήσεις για αυτή την επιμονή.

Ίσως η εξήγηση να βρίσκεται στην 68σέλιδη μελέτη της εταιρείας την οποία θα παραλάβουν η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες ενώσεις προκειμένου να είναι έτοιμοι για την 3μερη συνάντηση την άλλη εβδομάδα. Πάντα κατά πληροφορίες, ενώ στη μελέτη αναλύονται εξονυχιστικά θέματα όπως οι παροχές του οργανισμού στα μέλη του, δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην απώλεια των 6 εκατ. εσόδων από την κατάργηση των ισολογισμών. Επιπλέον σε παράρτημα δίνεται κατάλογος με τις δικαστικές διαμάχες του οργανισμού. Ουσιαστικά περιλαμβάνει ό,τι στοιχεία δόθηκαν στην Ernst & Young από τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ για τα τελευταία 5 χρόνια.

---
---
*

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Π. Χριστοδουλίδου - προς φίλους και ...εχθρούς

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δημήτρη Κουμπιά,
δεν είσαι αρχηγός σε... αγέλη!


Το εκλεγμένο μέλος του ΕΔΟΕΑΠ, Πόπη Χριστοδουλίδου, με αφορμή κινήσεις του προέδρου της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρη Κουμπιά, σχετικά με το πόρισμα της εταιρείας για τον ΕΔΟΕΑΠ, γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb:

Προς φίλους και ...εχθρούς!
(γιατί, αγαπημένοι μου, εχθρούς έχουμε όλοι.

Και κυρίως, όσοι και όσες μαχόμαστε ενάντια σε λαμόγια, κλεφταράδες", "κακοποιούς"", ασήμαντους "πρακτορίσκους"", πουλημένους", ψεύτες, άτομα δίχως ίχνος ανθρωπιάς.
Ζουν ψεύτικα, μόνο για την πάρτη τους.
Μην σας πιάνουν κορόιδα, επειδή πιθανόν κάποια στιγμή τους χρειάζεστε...)
Τα δικαιούστε!
-----------------------------------------------------------------------
Εγώ είμαι εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ ως μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Επομένως, τηρώντας το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ , κατά γράμμα, οφείλω πάνω από όλους και από όλα, να τοποθετώ το Σωματείο μας, δηλαδή, την ΕΣΗΕΑ των 5.500 μελών.
Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
(Πάντα, πίστευα ΔΥΝΑΤΑ, ότι η ΕΣΗΕΑ είμαστε όλοι και όλες μας)!
Και πιστεύω πως και ο Γ. Αγγέλης, και ο συναγωνιστής μας, Κ. Ντελέζος, στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ βάζουν πάνω από όλα την ΕΣΗΕΑ, ως εκλεγμένοι της Ενωσης...
Καλά θα κάνουν λοιπόν και οι... 9 συνάδελφοι, εκλεγμένοι στην Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, να μην ξεχνούν ποτέ, ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δημιουργήθηκε και ανήκει στις 4 Ενώσεις- ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ- μέχρι αυτή την ώρα.
Και να μην ξεχνούν, πως δεν εκλέχτηκαν, μέσω ΠΟΕΣΥ, στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Ούτε μέσω άλλων Σωματείων και Ενώσεων.
(Αλλωστε και οι της ΠΟΕΣΥ, πρόεδρος γ.γ., λέω για αυτούς στους οποίους αναφέρομαι, μέλη της ΕΣΗΕΑ είναι ...πρωτίστως)...
Σας τα γράφω χύμα, ανοιχτά και όπως τα πιστεύω και τα ερευνώ, μέσω πολύ καλού ρεπορτάζ, πάντα, κύριοι του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ. Κι ας μην σας αρέσει... Πρόβλημά σας!
Γιατί, τα τραγικά σας λάθη, οι μυστικές σας διαβουλεύσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, μαζί) οι καθυστερήσεις και τα δήθεν ραντεβού με τον πρωθυπουργό μας έχουν οδηγήσει τώρα, με την πλάτη στον τοίχο. Τα...λούζεται ολόκληρος ο κλάδος....
Συναδελφικά, σας εύχομαι καλό μεσημέρι. Χαιρετίσματα!
Και σε σας και σε όλα τα σωματεία.
Αλλά, συναδελφικά προς ολόκληρα τα Διοικητικά σας και Διοικητικά τους Συμβούλια.
Οχι, σε όποιον "γουστάρετε" εσείς... ΚΑΙ οι υπόλοιποι... αποκλεισμένοι.
Για αυτό, η "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή", στην Αθήνα και το Μέτωπο (Ασύνταχτος Τύπος), στη Θεσσαλονίκη μιλούν για το Ασφαλιστικό και το Συνδικάτο Τύπου που αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Μιλάνε για ΣΣΕ, ανέργους, ανασφάλιστους, απλήρωτους, κλεισίματα ΜΜΕ, "φέσια" λαμογιών ιδιοκτητών και πολλά άλλα...
Επομένως, ποιος ο λόγος κ. Κουμπιά, πρόεδρε της ΠΟΕΣΥ να... καίγεστε σήμερα, να τηλεφωνείτε στον κ. Τάτση και να ζητάτε κάτι, που, εμείς ως ΔΣ, νομικά, ηθικά, δεοντολογικά, καταστατικά και συνδικαλιστικά, ως αιρετοί, στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, έχουμε δικαίωμα να το παραδώσουμε αποκλειστικά και μόνο στις 4 Ενώσεις (που αποτελούν το Ταμείο μας);;;;
(Το αποφασίσαμε ήδη χτες. Αλλά και τότε που η πλειοψηφία όριζε την εταιρεία για την μελέτη. Δύο φορές: Μόνο στις 4 Ενώσεις θα παραδοθεί)!
Γιατί, με το... ζόρι μας βάζετε σε υπόνοιες;;;;
Τελευταία φορά, φιλικά θα σας το πω: Θα αποφασίσουν οι Ενώσεις με αποφάσεις των ΔΣ τους... και θα προχωρήσουν οι πρόεδροι μετά στην Τριμερή...
Δεν είστε, ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΜΠΙΑ "αρχηγός σε καμιά... αγέλη"...
Ούτε ΕΣΕΙΣ...
Ούτε όποιος άλλος, το σχεδιάζει...ή το ονειρεύεται...
Κι αν επιθυμείτε να είμαστε Ενωμένοι και να σας έχουμε εμπιστοσύνη κ. Δημήτρη Κουμπιά, να μας πείσετε. Απλό είναι...

Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (ΕΣΗΕΑ)...

---
*