Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 11/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Εθελοντική εργασία,
"αποφάσισαν" στον ΔΟΛ

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στο μέτωπο του ΔΟΛ και δυστυχώς μέχρι στιγμής οι εξελίξεις αυτές είναι ολοένα και πιο άσχημες και για τον ιστορικό Οργανισμό και φυσικά για τους εργαζομένους. Στη σημερινή συνέλευση όπου παρέστη για πρώτη φορά και ο δικηγόρος του ΔΟΛ και στενός συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη, Νίκος Πιμπλής, ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει επίσημα η καταγγελία των δανείων, ενώ ο Αντώνης Καρακούσης ανέφερε ότι αργά το απόγευμα πληροφορήθηκε ότι οι τράπεζες προχώρησαν στο επόμενο βήμα που είναι η υποβολή αιτήματος για να μπει ο ΔΟΛ σε κάποιο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα, εξέλιξη που προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο σοκ στους εργαζομένους (...).
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ
---
Σε μία εφημερίδα “Γαύρος” και “Freddo”

Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ο “Γαύρος” και η “Freddo”, του ομίλου των Παραπολιτικών θα κυκλοφορούν μαζί. Οι δύο εφημερίδες συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια “πολυεφημερίδα”.
---
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη (1991)

συνέλαβε και φυλάκισε
7 διευθυντές εφημερίδων

Για όσους δεν θυμούνται, η κυβέρνηση που φυλάκισε 7 διευθυντές εφημερίδων είναι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επειδή δημοσίευσαν προκήρυξη της 17Ν, κατά παραβίαση του νόμου, το 1991. Επρόκειτο για τους, Σεραφείμ Φυντανίδη (Ελευθεροτυπία), Χρήστο Θεοχαράτο (Έθνος), Δημήτρη Μαρούδα (Νίκη), Κώστας Κοντοπάνο (Αυριανή), Κώστα Γερονικολό (Δημοκρατικός Λόγος), Σπύρο Καρατζαφέρη (48 Ώρες) και Κώστα Παπαϊωάννου (Ποντίκι)….

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ στο http://www.mixanitouxronou.gr/
---
ΝΔ: Αποστροφή

της κυβέρνησης
στον πλουραλισμό

Από το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα."
---
28 χρόνια μετά

οι “Ρεπόρτερς”
επιστρέφουν στην ΕΡΤ...

…στην εκπομπή της Έλενας Κατρίτση, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00 στην ΕΡΤ1

Οι «Ρεπόρτερς» -Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Χαρδαβέλλας- θυμούνται περιστατικά από την κοινή τους διαδρομή, μιλούν για τις παρεμβάσεις που δέχθηκαν, για θέματα που «κόπηκαν», καθώς και για το πώς γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής.
---
Απλώνεται o Δ. Μάρης…

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο έκδοσης εφημερίδας ο Δημήτρης Μάρης με συνέντευξή του στο περιοδικό «Fortune». Ο ιδιοκτήτης του Ομίλου 24Media εξηγεί πως πρώτο μέλημα είναι η παραγωγή περιεχομένου και η διοχέτευσή του προς διάφορες πλατφόρμες, από το desktop του υπολογιστή του αναγνώστη μέχρι το κινητό του, ενώ απαντάει πως η εταιρεία του «εξετάζει σε πρακτικό επίπεδο, και όχι θεωρητικά, την έκδοση εφημερίδας. Εάν αυτό θα πείσει εμάς και, κατ’ επέκταση, τους αναγνώστες μας, είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη».

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου