Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 8/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι μέτοχοι του πρακτορείου «Άργος»,
μετά και την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του Πρακτορείου Διανομής Εφημερίδων, Περιοδικών και Βιβλίων ΑΡΓΟΣ ΑΕ, η μετοχική σύνθεσή του διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΟΛ ΑΕ, Μαρινάκης Ευάγγελος, Ιβίσκος Συμμετοχές ΑΕ, Εκδόσεις Πρώτο Θέμα ΑΕ, Κουρής Media Group EΠΕ, Χ.Κ. Τεγόπουλος ΑΕ, Περιοδικός Τύπος ΑΕ, Άργος ΝΕΤ ΑΕ, Ντε Αγκοστίνι Ελλάς ΜΕΠΕ, Χρυσή Ευκαιρία Εκδόσεις ΑΕ και Εκδόσεις Λυμπέρη ΑΕ.
---
Πέθανε η Κέλυ Σακάκου

Έφυγε από τη ζωή η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Κέλλυ Σακάκου. Η γνωστή παρουσιάστρια βρισκόταν εδώ και μήνες σε ακινησία λόγω εγχείρησης που είχε κάνει στο ισχίο της.Τον περασμένο Ιούλιο είχε χάσει τον σύζυγό της, ηθοποιό Σπύρο Φασιανό, γεγονός που την είχε συγκλονίσει, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.ert.gr/
---
Εν αναμονή των στοιχείων

για τις δημόσιες σχέσεις
και την διαφήμιση του Δ. Αθηναίων

Η κυβέρνηση αναμένει τον πλήρη κατάλογο του κόστους των εκδηλώσεων και των διαφημίσεων από τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να υπάρξει η σχετική έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 δεν θα μπορεί να υπάρξει καμιά εκταμίευση ποσού για κρατική διαφήμιση και εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων χωρίς τον προβλεπόμενο έλεγχο από τη ΓΓΕΕ.
---
Έκθεση της ΑΔΑΕ για Digea

Έκθεση για την κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά την τήρηση της ασφάλειας του απορρήτου των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Digea παρέδωσε η ΑΔΑΕ το 2015 στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Το περιστατικό περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση της ΑΔΑΕ για τις παρεμβάσεις της Αρχής κατά τη διάρκεια του 2015 για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
---
Οι ανεξάρτητες αρχές

και η ηλεκτρονική αποδελτίωση

Το ποσό των 2.455,20 ευρώ θα διαθέσει η ΕΕΤΤ για υπηρεσίες ηλεκτρονικής αποδελτίωσης εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, αναθέτοντας το έργο σε ιδιωτική εταιρεία. Οι εταιρείες ηλεκτρονικής αποδελτίωσης συνήθως δεν διαθέτουν συμβάσεις με τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα και ως εκ τούτου κλέβουν και αναπαράγουν το περιεχόμενό τους, παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Το καθεστώς αυτό γίνεται πιο ενδιαφέρον όταν το κάνει μια ανεξάρτητη αρχή, με χρήματα του Δημοσίου, αγνοώντας τις υπηρεσίες της ΓΓΕΕ, που επίσης κάνουν αποδελτίωση. Ποια είναι η θέση του Νίκου Παππά, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός;
---
Προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ

στο ΣτΕ για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και ζητεί κατά πρώτον με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των μελών της Ένωσης, αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών Ενώσεων και κατά δεύτερο ζητεί να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου