Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

... Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη - το τέλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ραγδαίες εξελίξεις:
Τέλος ο ΔΟΛ από Δευτέρα
- Κλείνουν «Tα Νέα» και το «Βήμα»

Στο κλείσιμο οδηγούνται από την Δευτέρα όλα τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στον ΔΟΛ.

Σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Πιμπλής και ο Διευθυντής του Βήματος της Κυριακής Αντώνης Καρακούσης, έγινε γνωστό ότι οι τράπεζες απέρριψαν την πρόταση του επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, για την εξαγορά του Οργανισμού, αφού δεν ήταν δυνατό να αποδεχθούν κούρεμα των δανείων σε ποσοστό 80%.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει όπως είπε ο Σταύρος Ψυχάρης, το κλείσιμο από τη Δευτέρα όλων των μέσων του ΔΟΛ, δηλαδή, της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Βήμα της Κυριακής», τη διακοπή της λειτουργίας όλων των ιστοσελίδων που ανήκουν στον ΔΟΛ και του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα Fm.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες προς τις διοικήσεις των Τραπεζών, οι τραπεζίτες επέδειξαν στάση αδιαλλαξίας. Έτσι, το απόγευμα ήρθε η χαριστική βολή, με τις τράπεζες να στέλνουν μήνυμα, πως δεν πρόκειται να παραβούν το γράμμα του νόμου «για κανένα Σαββίδη». Η τελευταία τράπεζα που ευθυγραμμίστηκε με τη στάση των υπολοίπων ήταν η Εθνική.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για χαρτί και μισθούς ο Σταύρος Ψυχάρης, αποφάσισε να δώσει τέλος στην ομηρία του, με το λουκέτο στον ιστορικό Οργανισμό, όλα τα Μέσα του οποίου μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης χωρίς όμως να είναι πια σε λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Καρακούσης έκανε μία τελευταία προσπάθεια για να καταβληθούν κάποια από τα οφειλόμενα χρήματα 6 μηνών στους εργαζομένους, αλλά αυτή έπεσε στο κενό.

Η αναγγελία του κλεισίματος του ΔΟΛ αναμένεται να γίνει με κείμενο που θα δημοσιευθεί στο "Βήμα" αυτής της Κυριακής. 

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο: