Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Β. Μουλόπουλος: "Κομιστής πρότασης επενδυτή ήμουν"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μουλόπουλος: ΔΟΛ τέλος


«Τιμή μου οι ύβρεις Πρετεντέρη…»

Συνέντευξη Στο Κόκκινο

«Είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία παρ΄ ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα, απορρίφθηκε. Αυτό δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή, ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου», σημείωσε ο Β. Μουλόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη, αποφεύγοντας παρ΄όλα αυτά να κατονομάσει τον Στ. Ψυχάρη. Όπως είπε, πλέον στο τιμόνι του ΔΟΛ είναι οι τράπεζες, ενώ ο ίδιος δεν έχει πια κανέναν ρόλο στον Οργανισμό.

Σε σχέση με τις επιθέσεις που δέχτηκε από αρθρογράφους του συγκροτήματος όταν ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει ρόλο για τη σωτηρία του, είπε ότι προέρχονταν από μια πολύ μικρή μειονότητα, που δεν κατάφερε να συλλέξει ούτε δέκα υπογραφές σε ένα κείμενο εναντίον του. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ύβρεις του Πρετεντέρη ο οποίος είχε καταφερθεί εναντίον του κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφικό υπόκοσμο», σημείωσε: «Είναι τιμή μου να λέει κάτι τέτοιο ο Πρετεντέρης για μένα, είναι εύσημο».

Προσωπική επιλογή η εμπλοκή στη διάσωση του ΔΟΛ

Ο Βασίλης Μουλόπουλος επανέλαβε ότι ήταν προσωπική του επιλογή να εμπλακεί στη διάσωση του ΔΟΛ. «Αυτό το έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο ΔΟΛ. «Κατόπιν πρόσκλησης του κ. Ψυχάρη έγραφε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Την κυβέρνηση την έμπλεξαν, γιατί αρνούνται αυτό που διεκδικούν για τον εαυτό τους. Όποιος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης, του Τσίπρα, της Β. Κορέας, του Τσάβες, δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου… Όποιος δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει γιατί είναι δημοσιογράφος, δημοκρατικός κλπ. Είναι γελοίο», σημείωσε.

«Θυμίζω ότι είμαι πρώην βουλευτής, ούτε στην Κεντρική Επιτροπή είμαι, ούτε σε κάποια θέση κομματική του ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν πρόεδρος της Αυγής. Στο ΔΣ της Αυγής υπάρχουν και μέλη που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει μια δική της αυτονομία. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν υποψίες, αλλά η προσπάθεια να εμπλέξουν την κυβέρνηση… το ξαναείπα, και ο Παντελής Καψής που πήγε στο ΣΚΑΙ τι είναι; Αυτό δεν τους πειράζει. Όταν ο Αλαφούζος πήγε να συναντήσει τον Ψυχάρη για να πάρει το Βήμα και Τα Νέα δεν είδα να ενοχλείται και κανένας», πρόσθεσε ο Β. Μουλόπουλος.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε ζητήσει να γίνει μια γενική συνέλευση όπου να κριθεί, μετά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, τι να γίνει σε ό,τι τον αφορά. «Με απέτρεψε και η ιδιοκτησία και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Η μεν ιδιοκτησία είπε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι την καταργούσα και έβαζα εταίρους τους εργαζόμενους, οι δε συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι -των οποίων σεβάστηκα τη γνώμη, ότι αυτό μπορεί να δημιουργούσε άσχημες εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις μέσα στο συγκρότημα. Αυτό είχε μια λογική», είπε.

«Και σήμερα λέω ότι θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόκριμα ο ΔΟΛ για ευρύτερες πρωτοβουλίες για τον Τύπο, γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση. Φοβάμαι ότι θα μείνουν στο τέλος είτε πραγματικά δημοσιογραφικός υπόκοσμος όπως ο Αναστασιάδης, είτε οι Μπερλουσκόνηδες. Αυτό πράγματι αφορά όλο το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Β.Μουλόπουλος.

Η απόρριψη του επενδυτή και οι τράπεζες στο τιμόνι του ΔΟΛ

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Κόκκινου, ότι στον ΔΟΛ θα μπει ειδικός εκκαθαριστής μετά από αίτημα των τραπεζών, ο κ. Μουλόπουλος ανέφερε: «Μοιραία αυτή θα είναι η εξέλιξη…»

«Έγιναν προσπάθειες, είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία όμως -παρ” ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα αφού έβαζε λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί, ενώ ήταν συμφέρουσα και για τις τράπεζες γιατί θα έβαζαν λεφτά στα ταμεία τους και θα έμπαινε ξανά σε επαναλειτουργία ο ΔΟΛ – αυτή απορρίφθηκε και δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου», πρόσθεσε, αποφεύγοντας πάντως να κατονομάσει εν προκειμένω τον Στ. Ψυχάρη, ή να επιβεβαιώσει ότι ο εν λόγω επενδυτής ήταν ο Ιβάν Σαββίδης. Ο κ. Μουλόπουλος δεν σχολίασε επίσης πληροφορίες ότι ο Στ. Ψυχάρης απέρριψε την πρόταση του επενδυτή επειδή δεν κάλυπτε προσωπικό του δάνειο, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να ξέρει αν ο κ. Ψυχάρης θα μπορούσε να καλύψει ο ίδιος το έλλειμμα του ΔΟΛ.

«Δεν ξέρω αν θα κλείσουν τα έντυπα. Για να μην κλείσουν, θα πρέπει οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τον ΔΟΛ, δεν ξέρω αν θα το κάνουν. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην βρούμε τις εφημερίδες στα περίπτερα. Δεν είναι ότι έχουν εξαντληθεί τα εκτυπωτικά, έχουν εξαντληθεί οι άνθρωποι, πολλοί δεν έχουν τα εισιτήρια να πάνε στη δουλειά. Οι κήνσορες έχουν κάνει και λεφτά και έχουν βρει ήδη και άλλες θέσεις, οι 500 εργαζόμενοι δεν το έχουν», πρόσθεσε ο κ.Μουλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι με τις τράπεζες στο τιμόνι, αυτός δεν έχει κανέναν ρόλο σήμερα πλέον στον Οργανισμό.

Για όσους ζητούν κυβερνητική παρέμβαση

«Δεν έχω καταλάβει πότε πρέπει να επεμβαίνει μια κυβέρνηση και πότε δεν πρέπει να επεμβαίνει», είπε ο κ. Μουλόπουλος σχετικά με τις τοποθετήσεις αρθρογράφων του συγκροτήματος που επιρρίπτουν στην κυβέρνηση την ευθύνη για το αδιέξοδο στο ΔΟΛ.

«Εγώ θα μπορούσα να πω ότι έπρεπε να επέμβει η κυβέρνηση, όπως το έχω πει και στο παρελθόν και όχι μόνο γι΄ αυτή την κυβέρνηση, αλλά εγώ δεν είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς. Είμαι υπέρ της παρέμβασης. Δεν είμαι υπέρ των ανεξάρτητων αρχών, των ανεξάρτητων τραπεζών κλπ. Άλλοι είναι, αυτοί που ζητάνε τώρα να επέμβει η κυβέρνηση. Να ρυθμίσει τι; Την ελεύθερη αγορά που αυτοί υποστηρίξανε;»
, σημείωσε σκωπτικά.

«Εγώ προσπάθησα να παίξω κάποιο ρόλο, αυτό που σήμερα ζητάει το editorial των Νέων -με το οποίο εγώ συμφωνώ απολύτως, για να είμαι ξεκάθαρος. Αλλά πρέπει να θυμίσω στα Νέα ότι την επαύριο της μέρας που ο Τσίπρας βγήκε στη Βουλή και έκανε μια τέτοια πρόταση -την οποία δεν την είχε ζητήσει ο Μουλόπουλος, την είχε ζητήσει η επιτροπή που είχαν ορίσει οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ για να έχει επαφές με τα πολιτικά κόμματα -την άλλη μέρα τα Νέα βγήκαν και δεν έκαναν μια τέτοια έκκληση, βγήκαν για να μας πληροφορήσουν ότι η ενημέρωση δεν είναι γιαούρτι… Ότι δεν είναι εμπόρευμα, κάτι που οι αριστεροί λέγαμε πριν από 30 χρόνια και μας χλεύαζαν γι΄ αυτό. Τώρα ανακάλυψαν ότι δεν είναι γιαούρτι, ως τώρα ήταν…», ανέφερε.

«Το θέμα δεν είναι το συγκρότημα Λαμπράκη. Για τον ΔΟΛ, λύση υπήρχε με τους κανόνες της αγοράς. Υπήρξε επενδυτής ο οποίος απορρίφθηκε. Κακώς απορρίφθηκε. Και δεν είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση γι΄αυτό.

Αλλά συμφωνώ ότι η ενημέρωση δεν είναι γιαούρτι. Αν αληθεύει ότι η ενημέρωση είναι ένας από τους πυλώνες της αστικής δημοκρατίας, θα πρέπει να έχει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. Όχι για τους επιχειρηματίες αλλά για την ίδια την ενημέρωση. Αλλιώς ας κλείσουν όλες οι εφημερίδες και ας μείνουν οι Μπερλουσκόνηδες και οι εκβιαστές»
, πρόσθεσε ο Β. Μουλόπουλος.

Όπως διευκρίνισε, κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να υπάρξει μια πολιτική παρέμβαση «συλλογική, όλων, όχι της κυβέρνησης ή των κομμάτων, αλλά του πολιτικού συστήματος. Δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια», κατέληξε.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου