Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

... απλήρωτοι "Επενδυτή" - τρίτη αναβολή για τα δεδουλευμένα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εκδότες εξαφανισμένοι,
δημοσιογράφοι αδιάφοροι


Τρίτη αναβολή από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών πήρε η υπόθεση της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων στον «Επενδυτή», που αφορά το ποινικό κομμάτι σε βάρος των εκδοτών οι οποίοι κατάφεραν κι έβαλαν λουκέτο εδώ και 4 χρόνια σε μια εφημερίδα που σημείωνε ικανοποιητική κυκλοφορία.

Πέρα από την ταλαιπωρία και την ηθική αλλά και την φυσική «εξόντωση» των εργαζομένων (αναμονή από τις 9 μέχρι και τις 3 το μεσημέρι χωρίς καμιά ένδειξη αναβολής ή εκδίκασης σε κρύα δικαστική αίθουσα), η μη εκδίκαση της υπόθεσης σημαίνει και παράταση της δράσης των κατηγορουμένων, Δημ. Μπενέκου και Αλ. Σκαναβή, οι οποίοι ούτε δικηγόρο δεν έστειλαν για παράσταση, δείχνοντας με αυτόν τον επιδεικτικό τρόπο ότι μπορούν και δρουν ανενόχλητοι υποδύοντας μέχρι και σήμερα τους εκδότες και αδιαφορώντας για δικαιοσύνες, δίκες, δεδουλευμένα και φυσικά την τύχη δεκάδων εργαζομένων στην ιστορική εφημερίδα «Επενδυτής». Συνεχίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να εκδίδουν τον «Ελεύθερο Τύπο» και να φαίνονται έντιμοι κύριοι που δεν χρωστούν σε κανέναν.

Το δυσάρεστο όμως που προκύπτει για ακόμη μια φορά, είναι και η αδιαφορία μερίδας εργαζομένων δημοσιογράφων του «Επενδυτή», οι οποίοι ενώ στο παρελθόν έχουν επιδείξει άκρατη αγωνιστική διάθεση για τις δίκαιες διεκδικήσεις των δεδουλευμένων των ίδιων και των συναδέλφων τους, όσο προχωρά ο καιρός ατονεί το πάθος τους κι η «επαναστατικότητά» τους, αφού ούτε καν στην δίκη που τους αφορά δεν έρχονται ή όταν έρχονται εξαφανίζονται δια μαγείας εντός λίγων λεπτών, προφασιζόμενοι «κάτι δουλειές που έχουν». Σαν να δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε καν για συμβολικούς λόγους να καθίσουν και να συμπαρασταθούν με τους υπολοίπους -ίδιους κάθε φορά- που δίνουν το παρών.

Η εικόνα μιας εγκαταλειμμένης ομάδας που απαιτεί ό,τι της αναλογεί από την δικαιοσύνη δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά δυστυχώς απεικονίζει την αδιαφορία και την μετάθεση ευθυνών που χαρακτηρίζει κάποιους από τους συναδέλφους μας. Έτσι όμως οι αγώνες δεν κερδίζονται κι έτσι δεν φέρονται οι … αγωνιστές!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Στη ζωή ή τόχεις ή δεν τόχεις. Μετά το θάψιμο του Επενδυτή, ο Ελεύθερος Τύπος στον Πτωχευτικό Κώδικα, αλλά αναλαμβάνουμε τη διαχείριση-σωτηρία του Πήγασου, αλλά και του ΔΟΛ άμα λαχει. Ελλάς το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή