Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

... και ένας Λιβάνης για τον ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης
ενδιαφέρεται για τον ΔΟΛ

Οι επαφές σε επίπεδο επιχειρηματιών

Ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο Ηλίας Λιβάνης, γνωστός εκδότης, γιος του Αντώνη Λιβάνη και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015.

Ο προβληματισμός που υπάρχει σε σχέση με αυτό το ενδιαφέρον έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις του κ. Λιβάνη, όπως και οι περισσότερες αυτού του χώρου, αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι για σημαντικό χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος ο κ. Λιβάνης είναι εξαιρετικά απίθανο να μπορεί να χρηματοδοτήσει έστω και μερικά την επένδυση που πρέπει να γίνει για να επιβιώσει ο ΔΟΛ.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν τις σχέσεις και τις επαφές του Αντώνη Λιβάνη σε επίπεδο επιχειρηματιών "δείχνουν" προς δύο κατευθύνσεις:

Η μία αφορά τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος διατηρεί πολύ στενή σχέση με τον κ. Λιβάνη και μάλιστα είναι τακτικός επισκέπτης του και παλαιότερα αλλά και το τελευταίο διάστημα. Βεβαίως, θεωρείται πολύ δύσκολο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα για λόγους που γνωρίζει ολόκληρη η αγορά, αλλά και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ όλο το προηγούμενο διάστημα (ανύπαρκτες μεταγραφές, κωλυσιεργία στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου κ.ά.). Άλλωστε, γι' αυτό τον λόγο δεν εμφανίστηκε -για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια- στην εκδήλωση που κάνουν παραδοσιακά οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Ο δεύτερος επιχειρηματίας με τον οποίο σχετίζεται ο κ. Λιβάνης είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος διαθέτει έναν πανίσχυρο όμιλο, που περιλαμβάνει Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά πολύ μεγάλη ρευστότητα. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος όμιλος, που έχει δημιουργήσει ένα πολύ πετυχημένο μοντέλο ειδήσεων, καθώς το κεντρικό δελτίο του Star πάει κάθε χρόνο και καλύτερα, έχει αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια από τα έντυπα και στο ενδιάμεσο, παρά τις προτάσεις που είχε δεχθεί, δεν είχε προχωρήσει σε κάποια κίνηση. Πρόσωπο που έχει στενή σχέση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη μας είπε ότι δεν υπάρχει ένδειξη για τέτοιο ενδιάφερον...

---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου