Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 28/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η κορυφαία σκιτσογράφος
του ΔΟΛ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Εφη Ξένου συμφώνησε με τον Γιάννη Κουρτάκη

Φλέβα χρυσού έχει χτυπήσει ο Γιάννης Κουρτάκης με τις δυσάρεστες εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη… και η νέα καθημερινή εφημερίδα που ετοιμάζει έχει καταφέρει να αποσπάσει τα πιο επίλεκτα στελέχη των δυο εφημερίδων. Ανάμεσα τους η κορυφαία σκιτσογράφος του οργανισμού Εφη Ξένου που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν τόσο των ΝΕΩΝ όσο και του ΒΗΜΑτος. Ο εκδότης των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συναντήθηκε μαζί της την περασμένη εβδομάδα και συμφώνησαν να ενταχθεί στο δυναμικό του νέου εκδοτικού συγκροτήματος.
---
Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στην ΕΡΤ

Αίρονται τα εμπόδια για προσλήψεις στην ΕΡΤ για να καλυφθούν οι νέες ανάγκες της εταιρείας. Παράλληλα, η κρατική ραδιοτηλεόραση θα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα τη νομοθεσία περί κινητικότητας στο Δημόσιο, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Η επαναλειτουργία του φορέα μετά το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έγινε με τους 2.300 εργαζομένους της εταιρείας, με σοβαρά κενά σε κρίσιμους τομείς και υπεράριθμο προσωπικό σε άλλους. Μετά την κήρυξη στάσεων εργασίας από την ΠΟΣΠΕΡΤ για τα κενά στην ΕΡΤ αλλά και τη σύμβαση εξάρτησης με την Digea υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα και επίσημη συνάντηση. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την εκ νέου προκήρυξη 51 θέσεων, η οποία είχε «παγώσει» ύστερα από προσφυγή της Ομοσπονδίας στα δικαστήρια. Οι προσλήψεις αυτές, που θα έχουν διάρκεια έως και 11 μήνες, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά την εταιρεία, η οποία εμφανίζει υψηλότατο πλεόνασμα από τα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους.
---
Με 250 σελίδες
θα κυκλοφορεί η «Ελευθερία του Τύπου»

Στις αρχές Μαρτίου έρχεται στα περίπτερα η «Ελευθερία του Τύπου» από το συγκρότημα του Πειραιά. Η έμφαση στον τίτλο της εφημερίδας θα δίνεται στη λέξη «Ελευθερία» και στόχος της είναι να κυριαρχήσει στον χώρο του Τύπο. Έχει συγκεντρώσει συνολικά 22 εργαζόμενους από τον ΔΟΛ («Νέα», «Βήμα»), μεταξύ αυτών ο Γιώργος Παπαχρήστος (παράλληλα με τον ΣΚΑΪ), ο art director Γιάννης Κούρτης, ο αρθρογράφος Ηλίας Κανέλλης, η σκιτσογράφος Έφη Ξένου, η Σίσι Γαλανοπούλου, ο Άρης Ραβανός. Από την «Espesso» πηγαίνει η διευθύντρια του φύλλου Αμαλία Βεβελάκη και άλλοι δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας του Γιάννη Φιλιππάκη. Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Χρήστος Μουλίνος, προερχόμενος από τη «Δημοκρατία». Επίσης, αναμένεται πρόσωπο-έκπληξη στη διευθυντική ομάδα. Στην εφημερίδα αυτή θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις, καθώς θα επιχειρήσει να καλύψει τον χώρο των «Νέων» και του «Βήματος». Είναι ενδεικτικό πως το κυριακάτικο φύλλο θα κυκλοφορεί με 250 σελίδες ύλη. Η καμπάνια για το νέο φύλλο θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδας.
---
Σε βουλευτή της ΝΔ, φλουρί της ΕΡΤ

Δήλωση έσπευσε να κάνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, που παραμένει στις λίστες προσωπικού της ΕΡΤ και κέρδισε το ένα από τα φλουριά της πίτας που κόπηκε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Κάτω από το βάρος των αντιδράσεων, η βουλευτής δήλωσε πως δεν πληρώνεται από την ΕΡΤ από το 2012. Την τηλεοπτική συσκευή που κέρδισε τη χάρισε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
---
Στη «Δημοκρατία» ο Σ. Γκουτζάνης

Στη «Δημοκρατία» πήγε ο πολιτικός συντάκτης Σπύρος Γκουτζάνης, ο οποίος πριν λίγους μήνες αποχώρησε από το «Πρώτο Θέμα».

---
Στο περίπτερο οι “Προβλέψεις”

Προετοιμάζεται και ο Γιάννης Φιλιππάκης για το νέο ανταγωνισμό στον Τύπο. Η στοιχηματική εφημερίδα «Προβλέψεις» γίνεται καθημερινή, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοσης ενός ακόμη ημερήσιου φύλλου. 
---
πηγή: typologies.gr / enimerosi24.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου