Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΣΠΕΡΤ - Όχι σε πατρίκιους και πληβείους στην ΕΡΤ

*
ΠΟΣΠΕΡΤ
***
*

Ανακοίνωση
ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 & 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/2/2017 προχωράμε σε συνεχείς στάσεις εργασίας για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που εντείνουν τις αδικίες με αντίκτυπο στο ομαλό εργασιακό κλίμα αλλά κυρίως στο παραγόμενο έργο της ΕΡΤ.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να λειτουργεί σαν πρότυπο πολιτισμού, ενημέρωσης και ισονομίας απέναντι στους εργαζόμενους και στην κοινωνία εφαρμόζοντας τους νόμους του κράτους καθιστώντας την ΕΡΤ σημείο αναφοράς.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν καθημερινά το απόθεμα των δυνατοτήτων τους και τον επαγγελματισμό τους για να φέρουν σε πέρας το τεράστιο σε όγκο και απαιτήσεις προϊόν, όμως είναι φύσει αδύνατον με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα να ανταπεξέλθουν σε αυτό που έχουν υποχρέωση και σε αυτό που επιθυμούν.

Ζητάμε άμεση συνάντηση με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό και τη συμπαράσταση του, καθώς και της Διοίκησης ώστε μετά από δύο χρόνια λειτουργίας να επανακαθορίσουμε και να αποδώσουμε την καλύτερη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην κοινωνία, που της αξίζει.

Οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία της ραδιοτηλεόρασης, το καθεστώς ΔΕΚΟ, το εργασιακό δίκαιο, η κινητικότητα κλπ φέρνουν σε δύσκολη θέση την εταιρία λόγω της φύσεως του παραγόμενου έργου της και του πλήρους και ανελέητου ανταγωνισμού που – εκτός των άλλων – χρησιμοποιεί αυτό το παραγόμενο έργο.

Πρέπει επιτέλους να απεμπλακούμε άμεσα από την κοστοβόρα σύμβαση με την DIGEA, με όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται. Τα εκατομμύρια που δίνονται σε αυτή για τη μετάδοση του τ/ο σήματος να γίνουν εξοπλισμός της ΕΡΤ, που τόσο τον έχει ανάγκη. Η απεξάρτηση από την DIGEA είναι επιβεβλημένη, για όλα αυτά που έχουμε καταγγείλει εδώ και 3 χρόνια και για την αυτονομία της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ νιώθουμε και είμαστε αδικημένοι και πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε με αξιοπρέπεια και ισονομία να παραμείνουμε και να λειτουργούμε στην ΕΡΤ προκειμένου να μην αναζητούνται τρόποι διαφυγής.

Ξεκινάμε λοιπόν αυτή την εβδομάδα με δύο στάσεις εργασίας : Τετάρτη 22/2/2017, από 12:00 έως 15:00 και Πέμπτη 23/2/2017, από 15:00 έως 18:00 και θα υπάρξει συνέχεια.

Με άμεσα αιτήματα :

1. Πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού σε ειδικότητες που απαιτούνται για όλη την επικράτεια.
2. Να σταματήσουν οι εργολαβίες (outsourcing) και οι ενοικιάσεις μέσω αυτών, εργαζομένων κύριου παραγόμενου έργου της ΕΡΤ. Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν λύνονται ούτε με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, ούτε με εργολάβους, ούτε με συμβούλους που παράνομα χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του προγράμματος.
3. Αυτονομία της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ – απεξάρτηση από DIGEA
4. ΚΥΑ.
5. Αποπληρωμή εξαιρέσιμων της περιόδου Νοέμβριος 2012 – Ιούνιος 2013.
6. Νέο ενιαίο μισθολόγιο για την ΕΡΤ για όλους τους υπαλλήλους και όχι τη σημερινή πραγματικότητα που υπάρχουν 5 διαφορετικοί τρόποι – μισθολόγια – για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και υπολογισμός σε αυτό όλων των χρόνων προϋπηρεσίας.
Απαιτούμε ίση και ίδια μεταχείριση για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ. Δεν δεχόμαστε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να χωρίζονται σε πατρικίους και πληβείους. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (Τεχνικοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, μουσικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι) είναι αλληλένδετα συνδεδεμένοι με την προετοιμασία, παραγωγή και μετάδοση του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος. Επίσης να υπογραφεί ΣΣΕ για τις νέες προσλήψεις που έγιναν μετά το Ν. 4324/2015.
Αγωνιστικά και δυναμικά στις διεκδικήσεις μας,
συμμετέχουμε όλοι στις στάσεις εργασίας!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου