Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

... το Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου ...

*
Ομοσπονδία
Μισθωτών Τύπου
& Βιομηχανίας Χάρτου
***
*

Ανακοίνωση 


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φλεβάρη η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με την παρουσία και των Προέδρων και Γραμματέων των σωματείων που είναι στη δύναμή της.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε μεταφέρθηκε η εικόνα από τον κλάδο και οι επιπτώσεις που έχουν οι ανατροπές από την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ακόμα και σε τομείς όπως αυτούς της Χαρτοποιίας, Κυτιοποιίας, Βαθυτυπίας που υπάρχει ανάπτυξη, νέες επενδύσεις, αυτό είναι σε βάρος των εργαζομένων αφού βασιλεύει και εκεί ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία.

Γενική είναι η εκτίμηση ότι η επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα φέρει νέα μέτρα στα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα με την απελευθέρωση των απολύσεων, τις αλλαγές στο νόμο για τη συνδικαλιστική δράση και νέα φοροληστεία μέσω της μείωσης του αφορολόγητου. Τονίστηκε ο επιζήμιος ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αυτών που έφεραν τις απαιτήσεις των εργοδοτών στα σωματεία και βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης με το να χωρίζουν τους εργαζόμενους σε νέους και παλιούς, μόνιμους ή συμβασιούχους.

Όσον αφορά τον προσανατολισμό της δράσης μας τονίστηκε η ανάγκη για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, την εγγραφή όλων των εργαζομένων στα σωματεία τους ανεξάρτητα από σχέσεις εργασίας και ειδικότητα, την οργάνωση και την ένταξη των ανέργων στο κίνημα. Ότι θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο το ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ και της διεκδίκησης των απωλειών των τελευταίων χρόνων.

Το Γενικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στις 14 Φλεβάρη, τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα νέα μέτρα. Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, που σέρνεται σε δίκη επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.


---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου