Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

... ο Σάτυρος των media γράφει - 23/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πειραιώς-Μαρτίνης: Το απόρρητο μνημόνιο

Καινούργια ιστορία αποκαλύπτεται.

Ρήτρα εμπιστευτικότητας υπήρχε μεταξύ της Πειραιώς και του Ερυθρού Σταυρού, με την υπογραφή του Μιχάλη Σάλλα και του προφυλακισμένου Ανδρέα Μαρτίνη, η οποία απαγορεύει ακόμα και στους εκπροσώπους του Έθνους να λάβουν γνώση, επί της συμφωνίας με την οποία το "Ερρίκος Ντυνάν" πέρασε στην ιδιοκτησία εταιρείας της Πειραιώς. Για αυτό, δικαίως, ο Νίκος Νικολόπουλος -ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος- ζητά με ερώτηση του στην Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης εξηγήσεις και ενημέρωση για όλο αυτό το θέμα.

Άλλωστε εδώ μιλάμε για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο, την υπόθεση "Ερρίκος Ντυνάν".

---
Πειραιώς: Αλλαγές παντού

Οι ανακατατάξεις δεν θα περιοριστούν στην διοίκηση.

Ο επί πολλά χρόνια πετυχημένος επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του ομίλου, Γιάννης Κοτόφωλος, αποχωρεί οικία βουλήσει. Θεώρησε σωστό να αποχωρήσει από την στιγμή που φεύγει η διοίκηση με την οποία συνεργάστηκε άψογα επί χρόνια. Αντικαταστάτης του ο έμπειρος και καταξιωμένος ρεπόρτερ-συντάκτης του οικονομικού και του τραπεζικού ρεπορτάζ, Γιώργος Παπαϊωάννου.

Τι θα αλλάξει επικοινωνιακά, διαφημιστικά και μιντιακά στην τράπεζα θα το μάθουμε τον Μάρτιο όταν ολοκληρωθούν οι αλλαγές.
---
Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο

Ο Άδωνις έβριζε τον Λιάτσο.

Ο Αιμίλιος καθόταν και τον άκουγε δύο ώρες χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση. Μεγάλος πελάτης, βλέπετε, του Κουρή ο κ. Γεωργιάδης. Εκτός, κι αν δεν πρόκειται περί αυτού. Μπορεί να ήθελε ο mr kontras να προετοιμάσει το έδαφος για την νέα θρυλική στροφή του. Με τον Κουρή ποτέ δεν ξέρεις.

Τα νούμερα δεν βγαίνουν πάντα σε καλό.
---
Αγορά: Δεν έφυγε
Που να πάει;

Να δούμε πρώτα την συμφωνία σε γραπτό κείμενο, με υπογραφές, να δούμε τι μας ξημερώνει πάλι, να δούμε πότε θα πέσουν υπογραφές και μετά έχει η Σοφοκλίτσα όλο τον χρόνο να φύγει πάνω. Για κάτω ξεχάστε το. Καμιά διόρθωση, ναι, μπορεί να αποβεί και χρήσιμη.

Το ταμπλό προεξοφλούσε το τελευταίο τρίμηνο την θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Πλέον αναμένει τον χρόνο των υπογραφών.

Με την χθεσινή της συμπεριφορά, μάλλον, τέλη Μαρτίου με Απρίλιο προεξοφλεί το κλείσιμο.
---
Πρόωρες συντάξεις δίνει ο ΕΦΚΑ !

"Σημεία και τέρατα", όχι απαραίτητα όλα σε βάρος των ασφαλισμένων, συμβαίνουν με τον ΕΦΚΑ.

Χθες για παράδειγμα συνάντησα ένα φίλο στο δρόμο. Εγώ στις μαύρες μου, εκείνος να «πετάει» από τη χαρά του. Τον ρώτησα τι του συμβαίνει και ήταν τόσο χαρούμενος. Και έμαθα: Είχε μόλις δει τα στοιχεία ασφαλισμένου που είναι αναρτημένα στον ΕΦΚΑ. Φέρεται, λοιπόν, να έχει ασφαλιστεί μια πενταετία νωρίτερα από όταν έπιασε για πρώτη φορά δουλειά. Αύριο πάω να καταθέσω αίτηση συνταξιοδότησης, μου είπε.

Επειδή τον είδα πολύ χαρούμενο, δεν του ανάφερα τι πρέπει να περιμένει πηγαίνοντας στο -παλιό- ταμείο του!

---
Ωραίος ο Τσακαλώτος…

…και με βρετανικό χιούμορ

Υπερβολικές λέει είναι οι φήμες περί …θανάτου του! Αλλά επειδή ξέρω ότι στην ΝΔ δεν έχουν στάλα χιούμορ (πολλοί και στάλα… μυαλό) είναι όντως καλό για την κυβέρνηση ( αλλά πρωτίστως για την οικονομία και για την αγορά ) να υπάρξουν συγκεκριμένες διευκρινήσεις για το τι όντως συζητήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλες και ποιες αποφάσεις λήφθηκαν. Τώρα μάλιστα που όπως φαίνεται επήλθε συμβιβασμός μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ ως προς το θέμα του δημόσιου χρέους. Από το οποίο όπως καταλαβαίνω δεν πρόκειται να απαλλαγούμε στον …αιώνα τον άπαντα.

Ας βρεθεί τρόπος τουλάχιστον να γίνει πιο εύκολη η διαχείρισή του…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου