Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 13/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΣΡ: Με τίτλους δεν ζεις…

Την υπουργική απόφαση του Νίκου Παππά περιμένουν τα μέλη του ΕΣΡ που είναι συνταξιούχοι για να λάβουν τις αποφάσεις τους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος που εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης, εξαιτίας της υποχρεωτικής, λόγω μνημονιακού νόμου, ανάκλησης της σύνταξής του. Η κυβέρνηση, με τροπολογία για όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές, επιτρέπει την αντικατάσταση της σύνταξης με το αντίστοιχο ποσό και τη διάθεση ενός επιπλέον κατ’ αποκοπή για την εργασία τους, αλλά αυτή η λύση μάλλον δεν ικανοποιεί τους πάντες. Το ΕΣΡ έχει βρεθεί ξανά σε σημείο απραξίας, χωρίς να έχει συνεδριάσει επί δύο διαδοχικές εβδομάδες και με προφανείς συνέπειες στη νέα προσπάθεια αδειοδότησης. Η θέση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι πως τα μέλη της Αρχής πρέπει να εφαρμόσουν τον νόμο.
---
Νέα πρόσωπα και
“κόψιμο” παλιών στο Flash

Δεν επέτρεψαν στο “αυτοδιαχειριζόμενο” ραδιόφωνο του Flash στο Γιάννη Στρατάκη να βγάλει δελτίο ειδήσεων στον αέρα. την απόφαση έλαβε ο Π.Koλιοπάνος ο οποίος όρισε τον άλλο δημοσιογράφο για να το εκφωνήσει. Στο μεταξύ πρόσωπο- έκπληξη αναλαμβάνει το Flash. Πρόκειται για γυναίκα δημοσιογράφο με πολυετή εμπειρία στο ραδιόφωνο.
---
Έως και 600 εργαζόμενοι
μέσω εργολάβων στο Ραδιομέγαρο!

Τελειώνουν οι εργολαβίες στην ΕΡΤ. Το σύστημα ανάθεσης εργασιών του Ραδιομέγαρου σε εταιρείες, παράλληλα με το υφιστάμενο προσωπικό, οδεύει προς το τέλος του. Συνολικά 500 ως 600 εργαζόμενοι εργάζονται σήμερα στην ΕΡΤ μέσω εταιρειών. Οι περισσότερες από τις εργολαβίες θα αντικατασταθούν με θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με τα κενά που θα προκύψουν, καθώς θα εφαρμοστεί και ο νόμος της κινητικότητας, που επιτρέπει την άμεση μετάταξη υπαλλήλων. Στόχος είναι η μείωση του κόστους και η ορθή λειτουργία του φορέα. Σήμερα στην ΕΡΤ εργάζονται 2.278 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου οι 620 είναι δημοσιογράφοι. Οι υπόλοιποι περίπου 1.600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων εργάζονται σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να μπορούν να καλυφθούν τα κενά. Στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άμεσα 52 θέσεις και άλλες 150 ως τον Απρίλιο.
---
Σε αναμονή ο Μάρης
για κινήσεις στα media

Την πίστη του ότι τα ελληνικά ΜΜΕ μπορούν να επιβιώσουν, αρκεί να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου και πρόεδρος της 24Media Δημήτρης Μάρης, μιλώντας στο Delphi Economic Forum με θέμα την προστασία της τέταρτης εξουσίας. Ο Δ. Μάρης σημείωσε πως αυτή είναι η στιγμή για νέες πρωτοβουλίες στα ΜΜΕ και αναφέρθηκε και στο Mega, για το οποίο είπε πως θα μπορούσε να γίνει κερδοφόρο, αλλά όχι με τις σημερινές συνθήκες. Επαναβεβαίωσε ακόμη το ενδιαφέρον του ομίλου για το ραδιόφωνο, εξαγοράζοντας πριν από λίγες ημέρες τον Panda FM και έχοντας το 50% του Sport24 Radio (το υπόλοιπο 50% ανήκει στον Φώτη Μπόμπολα).
---
Εκατό χιλιάδες ευρώ
έσοδα το MEGA τη μέρα!

Tο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της στήλης για τη μη απόδοση φόρων και ΦΠΑ από τις τράπεζες προς το Δημόσιο, από τους δεσμευμένους λογαριασμούς της Τηλέτυπος, κινητοποίησε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για αναλυτικότερη ενημέρωση.

Στο μεταξύ, η Grant Thornton ξεκίνησε να συλλέγει οικονομικά στοιχεία από τον τηλεοπτικό σταθμό προκειμένου να συντάξει ένα νέο business plan για λογαριασμό των τραπεζών ως τα μέσα Απριλίου. Το Mega, έστω και χωρίς πρόγραμμα, έχει καθημερινά κατά μέσο όρο έσοδα 100.000 ευρώ από τη μετάδοση των διαφημίσεων.
---
πηγή: typologies.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου