Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

... ο Σάτυρος των media γράφει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Alpha: Αλλαγή ηγεσίας

Υποβάθμισε Βερύκιο και Χαριτάτο.

Ο Κοντομηνάς, βλέποντας τον ραδιοφωνικό Alpha να εμφανίζει σημαντικές οικονομικές ζημιές, αποφάσισε την απομάκρυνση των δυο τους από τα επιτελικά πόστα τα οποία κρατούσαν. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι έπαψαν να ανήκουν στο δυναμικό του σταθμού.

Συνεχίζουν κανονικά στα δημοσιογραφικά τους καθήκοντα.
---

Σε νέα εποχή ο όμιλος

Τον Alpha 989 αναλαμβάνει ο Περικλής Γκιόλιας.

Έχοντας αποδείξει την ικανότητά του ως μάνατζερ, γυρίζοντας μέσα σε δύο μόλις χρόνια τη Sportday από ζημιές σε κερδοφορία, καλείται τώρα να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα: τη γρήγορη επιστροφή του ραδιοφώνου του ομίλου στα κέρδη.

Ο Κοντομηνάς έχει κάθε λόγο να τον εμπιστεύεται.
---

Μπαταχτσήδες εκ πεποιθήσεως

ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΝΕΔ, ΣΔΕ και ΕΔΕΕ σε ένα πράγμα συμφωνούν.

Ότι η αγορά των ΜΜΕ δεν πρέπει να υπόκειται σε καμία φορολογία. Δεν τους αρκεί η κατάργηση του Αγγελιοσήμου, τώρα ζητούν να καταργηθεί και ο ειδικός φόρος διαφήμισης. Σε κοινό κείμενο θέσεων, ενόψει του πολυνομοσχεδίου για τα media, εκφράζουν επιπλέον τη διαφωνία τους με την ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου που σχεδιάζουν Παππάς και Κρέτσος. Αναγνωρίζουν, πάντως, ως «επόπτη» των ΜΜΕ το ΕΣΡ.

Μάλλον επειδή τους έχει καλομάθει, τόσα χρόνια, στην αδράνεια.
---
Στριμώχνει την Digea

Η πρωτοβουλία του Ν. Παππά.

Ο Υπουργός επιδιώκει, με την Ειδική Επιτροπή με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και της ΕΕΤΤ, να παρέμβει στις τιμές ενοικίασης των τηλεοπτικών συχνοτήτων από τον ιδιώτη πάροχο δικτύου Digea. Το θέμα είναι γρήγορα να ολοκληρώσει η Επιτροπή την δουλειά της, ώστε να τερματιστεί η κατάσταση-ξέφραγο αμπέλι που έχει εδραιώσει η Digea.

Με βάση τον ΑΟΤ, τον μαθηματικό τύπο που ενέκρινε η ΕΕΤΤ για τον καθορισμό από την Digea του μηνιαίου ενοικίου συχνότητας, το ενοίκιο για τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας έχει οριστεί περίπου σε 1,2 εκατ. ευρώ το έτος, ενώ για τους περιφερειακούς ορίζεται, κατά περιφερειακή ζώνη, από 130.000 ευρώ έως και 600.000 τον χρόνο. Η Επιτροπή θα μελετήσει το συνολικό ετήσιο κόστος ανάπτυξης και λειτουργίας του δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και το πώς επηρεάζει το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης ανά περιεχόμενο.

Σίγουρα δεν χαίρονται στην Digea με αυτές τις πρωτοβουλίες.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου