Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

... MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 29/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αναμονή για “Ελεύθερο Τύπο”

Εν αναμονή της απόφασης για την ένταξη του «Ελεύθερου Τύπου» στο άρθρο 106, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται έναντι των μισθών τους. Μετά την ένταξη της εταιρείας αναμένεται να υπογραφούν νέες ατομικές συμβάσεις, ώστε να αρχίσει και η πληρωμή των χρωστούμενων σε δόσεις.
---
Ενημέρωση με… καπέλο ΜΚΟ

Μια σοβαρή καταγγελία έκαναν οι εκπρόσωποι του «Μετώπου για την Ανατροπή» στην ΠΟΕΣΥ Μαρίνα Μεϊντάνη και Νάσος Μπράτσος. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας παρουσιάστηκε αιφνιδιαστικά μια «Χάρτα της Ειδομένης», την οποία πρέπει να αποδεχθεί ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ελλάδας εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) στην Αθήνα στις 18 και 19 Μαΐου.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Ενώσεων άκουσαν για πρώτη φορά πως η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει εγκρίνει αυτήν τη «Χάρτα», η οποία θα παρουσιαστεί και επίσημα στο Συνέδριο της ΕΟΔ. Σε αυτήν αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι συνάδελφοι που θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ σε καμπ φιλοξενίας προσφύγων, για να μην υποπέσουν σε σφάλματα δεοντολογίας (π.χ., προβολή προσώπων ανηλίκων κ.λπ.,) πρέπει «να συμβουλεύονται εμπειρογνώμονες και στελέχη ΜΚΟ που γνωρίζουν το θέμα και συνήθως δρουν στο πεδίο».

Δηλαδή, οι δημοσιογραφικές Ενώσεις βάζουν «καπέλο» στη δουλειά των συντακτών τους εκπροσώπους των ΜΚΟ! Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του «Μετώπου», «Η σχεδιαζόμενη και διόλου τυχαία κατασκευή του μηχανισμού προέγκρισης του εκάστοτε ρεπορτάζ από εξωδημοσιογραφικά “κέντρα”, υπό το πρόσχημα της τήρησης της δεοντολογίας, στοχεύει ευθέως στην ανεξαρτησία του Τύπου και επιχειρεί να τιθασεύσει την ανάδειξη της αλήθειας, όσο οδυνηρή κι αν είναι για τους κρατούντες».
---
Αιχμές

@ Δεν είναι απίθανο να κατεβάσει ρολά ένα από τα (reality) παιχνίδια που μεταδίδονται στην τηλεόραση.

@ Ο Μάιος είναι ο μήνας εξελίξεων για το ραδιόφωνο.

@ Θερμό θα είναι το Καλοκαίρι και στην Αγία Παρασκευή

@ Τι ζητάνε οι τράπεζες από την κυβέρνηση για να πουν το “ναι” σε Πήγασο και Σαββίδη.

@ Μια μικρή απαλλαγή από τις ευθύνες τους για τα δάνεια που χορηγούσαν.
Κόντρα ΣΚΑΪ-ΑΝΤ1 για τη διαφήμιση
---
Συνεχίζεται η μάχη για τα έσοδα από
τη διαφήμιση ανάμεσα σε ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1

Ο σταθμός του Φαλήρου έχει ξεκινήσει το κυνηγητό των συμφωνιών και των εισπράξεων με βάση την πορεία του από τον Φεβρουάριο και μετά, όταν και ξεκίνησε το «Survivor», και διεκδικεί τα ανάλογα μερίδια, κινούμενος πλέον στο οικονομικό πεδίο που βρίσκονταν ο ΑΝΤ1 και ο Alpha.
---
23 υποψήφιοι για
τέσσερις θέσεις του ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή οι υποψήφιοι για το ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ στις εκλογές της 28ης,29ης και 30ής Μαρτίου.

Για τις τέσσερις θέσεις στο ΔΣ του οργανισμού, που καταλαμβάνει η μεγαλύτερη ένωση, η ΕΣΗΕΑ, υπέβαλλαν υποψηφιότητα 23 υποψήφιοι, η πλειονότητα των οποίων στηρίζεται από τις πέντε παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Υποψήφιοι είναι οι Γιάννης Αγγέλης, Χρήστος Αξελός, Μαρίκα Αρβανιτοπούλου, Θόδωρος Βαρικός, Μάκης Γιομπαζολιάς, Μαρία Γκίκα, Κώστας Δαυλός, Μαρία Ζαρκάδα, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Κυριάκος Θεοδωρακάκος, Νίκος Καρούτζος, Γιώργος Μέρμηγκας, Γιώργος Μουσγάς, Θεοχάρης Μπόλκας, Κώστας Ντελέζος, Άντζυ Σταθάτου, Γιώργος Στεφάνης, Μιμή Τουφεξή, Δέσποινα Τσαντέ, Κώστας Τσουπαρόπουλος, Νίκος Τσώνης, Δημήτρης Χρήστου και Πόπη Χριστοδουλίδου.

Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι οι Τάσος Αναστασιάδης, Γιώργος Αξελός, Δημήτρης Καλαντζής, Δέσποινα Μακρινού, Νίκος Μερτζάνης, Κώστας Πάντζιος, Ελένη Σανοπούλου και Γιάννης Χαλαβάζης.

---
Συνεχίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ να μπλοκάρει
την μετάδοση μηνυμάτων της ΧΑ

Την Κυριακή 26/03/2017 προβήκαμε σε στάση εργασίας στην ΕΡΤ2 για να μη μεταδοθεί η προγραμματισμένη προβολή της Χρυσής Αυγής. Η στάση έγινε σε συνέχεια της απόφασης της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ανοιχτής επιστολής μας προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ στις 24/02/2017, στην οποία δηλώναμε ρητά και κατηγορηματικά ότι κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από την ΕΡΤ προβολή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θα πραγματοποιούσαμε στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της προβολής, ούτως ώστε όποια ώρα και αν ήθελε προγραμματιστεί μετάδοση, αυτή να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Κάναμε πράξη, ως οφείλαμε να κάνουμε, τις αποφάσεις των συλλογικών θεσμικών οργάνων των εργαζομένων για μη προβολή της Χ.Α. και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτή την επιλογή.

Οι απειλές αυτής της φασιστικής οργάνωσης, μέσω του κομματικού της τύπου, δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομάζουν.

Δεν θα μένουμε απαθείς και θα αποτρέπουμε να δίνεται βήμα προβολής και ξεπλύματος εγκληματικών συμμοριών με τάγματα εφόδου και δολοφόνων, που θέλουν να χρησιμοποιούν την ΕΡΤ σαν άλλοθι την ίδια ώρα που την κατηγορούν σαν ανύπαρκτη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα για μια ΕΡΤ της κοινωνίας και του λαϊκού κινήματος και θα δίνουν πάντα αυτόν τον αγώνα για το ρόλο και το χρέος της ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Αποφασιστικά συνεχίζουμε.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου