Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Επιστολή - παρέμβαση Μαρινάκη για τα "καπέλα"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ζητά την ακριβή
αποτύπωση των κυκλοφοριών


Με αφορμή τη συζήτηση για τα περιβόητα "καπέλα" στις κυκλοφορίες των εφημερίδων, ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος πριν από λίγο καιρό συμμετείχε στην ΑΜΚ της εταιρείας "Άργος Α.Ε." (σ.σ.: ενός εκ των δύο πρακτορείων διανομής Τύπου), απέστειλε επιστολή στο Δ.Σ. με την οποία ζητά με αυστηρό ύφος να τηρηθεί στο ακέραιο η προβλεπόμενη από τον κανονισμό λειτουργίας του πρακτορείου διαδικασία σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις των εντύπων που διανέμονται από αυτό.

Ως εκ τούτου, ο επιχειρηματίας ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να δεχθεί στο μέλλον -ως μέτοχος- να υπάρχουν σκιές και υπονοούμενα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως συνέβη το τελευταίο διάστημα. Εφιστά δε την προσοχή στη διοίκηση του πρακτορείου σχετικά με την εξασφάλιση της ορθής και ακριβούς αποτύπωσης των κυκλοφοριών των εφημερίδων, για να αποφεύγεται η νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς και παρερμηνείες προθέσεων μεταξύ των εκδοτικών εταιρειών που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του "Άργους".

Από εκεί και πέρα, αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουν τόσο το πρακτορείο "Αργος" όσο και το πρακτορείο "Ευρώπη", καθώς βοά η αγορά ότι υπάρχουν τεράστια "καπέλα" από μερίδα εκδοτών κυριακάτικων -κυρίως- εφημερίδων, οι οποίοι επιθυμούν να εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλά νούμερα πωλήσεων, με προφανή στόχο να μονοπωλήσουν τη διαφημιστική "πίτα".

Αφορμή για την επιστολή του κ. Μαρινάκη υπήρξε η έκδοση της καθημερινής εφημερίδας "Ελευθερία του Τύπου", οι πωλήσεις της οποίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση, έως και ...bullying από την πλευρά συγκεκριμένων εκδοτών στην διοίκηση του πρακτορείου διανομής "Αργος". Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί πως χαρακτηριστικό των εν λόγω πιέσεων ήταν το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε χαμηλότερη εκτίμηση από το πρακτορείο σε σχέση με την πραγματική κυκλοφορία της εφημερίδας, όπως αυτή καταγράφηκε τελικώς.

Μάλιστα, η διοίκηση της "Ελευθερίας του Τύπου" δείχνει διάθεση να μπει σε συζήτηση για την από κοινού -με τις υπόλοιπες εκδοτικές επιχειρήσεις- δημιουργία ενός σχήματος για την καταμέτρηση των πωλήσεων.
---
secret/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου