Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

... ΕΔΟΕΑΠ - αμφισβητούνται τα αποτελέσματα των εκλογών !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εκλογές (ΕΣΗΕΑ) για τον ΕΔΟΕΑΠ(;)



email από τον Χριστόδουλο Αξελό

Εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ !
Αμφισβητούνται τα αποτελέσματα !
Γιατί η Εφορευτική Επιτροπή δεν προχωρά σε επανακαταμέτρηση των σταυρών (!) που έχει ζητήσει ο Χριστόδουλος Αξελός (πρώτος επιλαχών), υπάρχει λόγος;


Στις 28,29 και 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν από την ΕΣΗΕΑ εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής στο Ταμείο ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης).

Το βράδυ της 30ης Μαρτίου η εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία εκλέχτηκαν οι πέντε υποψήφιοι από την ΕΣΗΕΑ, Νίκος Καρούτζος, Άντζυ Σταθάτου, Κώστας Δαυλός, Κώστας Ντελέζο και Παρθενόπη (Πόπη) Χριστοδουλίδου. Πρώτος επιλαχών ο Χριστόδουλος Αξελός με διαφορά ψήφων με την τελευταία εκλεγείσα μόλις 15 σταυρούς.

Όπως είχε το έννομο συμφέρον ο Χριστόδουλος Αξελός έκανε αίτηση για επανακαταμέτρηση των δικών του σαυρών προτίμησης όσο και αυτών της Χριστιοδουλίδου Παρθενόπης (Πόπης).

Η Εφορευτική Eπιτροπή δέχτηκε να κάνει επανακαταμέτρηση των σταυρών του Χριστόδουλου Αξελού και αρνήθηκε να κάνει τις Χριστοδουλίδου Πόπης απορρίπτοντας την αίτησή του για δύο λόγους: Αντιγράφω επί λέξει από το επίσημο πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής Νο 3. «1. Κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα επανακαταμέτρησης των δικών του και ΜΟΝΟ ψήφων. 2. Το αίτημα υποψηφίου για επανακαταμέτρηση ψήφων ετέρου υποψηφίου προσκρούει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων και ιδιαίτερα όταν ο υποψήφιος για τον οποίο ζητείτε η επανακαταμέτρηση δεν προβάλλει σχετικό (ίδιον) αίτημα και αρνείται το ως άνω αίτημα του συνυποψηφίου του».

Την επόμενη ημέρα κατέθεσα σχετικό ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Αρχή Κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα) η οποία εγγράφως μου έκανε γνωστό ότι η επανακαταμέτρηση που ζητάω δεν προσκρούει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων και ότι δεν συνιστά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Κατέθεσα επίσης Γνωμοδοτικό Σημείωμα έγκριτου Νομικού της Αθήνας, σύμφωνα με το οποίο η επανακαταμέτρηση δεν εμπίπτει σε κανέναν νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Η Εφορευτική Επιτροπή, αρνήθηκε για μια ακόμη φορά να προβεί σε επανακαταμέτρηση των σταυρών της κ. Χριστοδουλίδου, προβάλλοντας πλέον ως μόνο επιχείρημα ότι ή ίδια δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Έστειλα επίσης ΕΞΩΔΙΚΟ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, προς τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, του ΕΔΟΕΑΠ, τον υπογράφοντα ως πρόεδρο κ. Σωτήρη Σέντα και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Αθηνών, με το οποίο για μια ακόμη φορά ζητούσα να τηρηθεί ο Νόμος και να γίνει επανακαταμέτρηση των σταυρών της κ. Χριστοδουλίδου.

Στη συνέχεια, τέσσερα τακτικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, με ανάλογες επιστολές τους ζητούσαν, από τον παράνομα υπογράφοντα ως πρόεδρος της επιτροπής (και τα δύο καταστατικά τόσο της ΕΣΗΕΑ όσο και του ΕΔΟΕΑΠ αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά ότι πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής είναι ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος που έχει οριστεί από τον Δ.Σ.Α) κ. Σωτήρη Σέντα να συγκαλέσει ΑΜΕΣΩΣ την Εφορευτική Επιτροπή για να αποφασίσουν μετά τα νέα στοιχεία που κατέθεσα (Απάντηση Αρχής Προσωπικών Δεδομένων και Γνωμοδοτικό Σημείωμα) να γίνει επανακαταμέτρηση των σταυρών της κ. Χριστοδουλίδου αφού των δικών μου ήδη είχε γίνει.

Ο υπογράφων (παράνομα) ως πρόεδρος δεν συγκάλεσε, ως όφειλε, την Επιτροπή με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα (Τετάρτη 19/4/2017) να μην έχει γίνει επανακαταμέτρηση.

Σήμερα Τετάρτη 19/4 προσέφυγα στο κ. Εισαγγελέα Ακροάσεων στον οποίο εξέθεσα όλο το ιστορικό και από τον οποίο έλαβα διαβιβαστικό σημείωμα προς την Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ την οποία παρακαλεί για την κατά νόμο εκτίμηση των διαλαμβανομένων (στην αίτησή μου προς αυτόν) και τις εντεύθεν επιβαλλόμενες ενέργειες.

Αναμένω μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή 21/4 να συνεδριάσει η Εφορευτική Επιτροπή και να προβεί σε επανακαταμέτρηση των σταυρών της κ. Χριστοδουλίδου, κάτι που μέχρι σήμερα παράνομα, παράτυπα, αντιδημοκρατικά, αντισυναδελφικά, αντιδεολογικά και χωρίς καμία λογική εξήγηση αρνείται επίμονα να πράξει.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνω ότι θα ακολουθήσω κάθε νόμιμη διαδικασία, ώστε αυτή η παρανομία-παρατυπία να αποτελέσει για την ΕΣΗΕΑ και την εκατόχρονη ιστορία της θλιβερό παρελθόν.

Θεωρώ χρήσιμο να σας κάνω γνωστό ότι στην μακρόχρονη αυτή πορεία της ΕΣΗΕΑ ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αίτημα για επανακαταμέτρηση σταυρών, που δεν πραγματοποιήθηκε. Είναι η πρώτη φορά ! Τα σχόλια δικά σας !
---
enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου