Σάββατο 20 Μαΐου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 20/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με ζημία η ΕΣΗΕΑ!

Τα έσοδα της ΕΣΗΕΑ το 2016 ανήλθαν σε 1.015.988,61 ευρώ και τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν σε 1.953.660,33 ευρώ. Η διαχείριση της χρήσεως άφησε ζημία ποσού 937.671,72 ευρώ!

Για το 2017, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο, τα έσοδα προσδιορίζονται σε 536.294 ευρώ και τα έξοδα σε 2.188.912 ευρώ, ενώ προβλέπεται και είσπραξη οφειλών προηγούμενων χρήσεων ύψους 1.000.000 ευρώ περίπου, δεδομένου ότι μόνο ο ΕΔΟΕΑΠ οφείλει στην Ένωση 1.000.000 ευρώ. Η προβλεπόμενη ζημία της χρήσεως του 2017 ανέρχεται σε 1.055.647 ευρώ.
---
Είπαν «ναι» και μετά από λίγο είπαν «όχι»…

Για τους τραπεζίτες ο λόγος, που έδωσαν θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον ΔΟΛ και σήμερα κρατούν ομήρους τους εργαζομένους, οι οποίοι δεν έφταιξαν σε τίποτα.

Την προπερασμένη Πέμπτη, ο ειδικός εκκαθαριστής που έχει ορισθεί στον ΔΟΛ ζήτησε από τις πιστώτριες τράπεζες να εκταμιεύσουν ένα ποσό από τα έσοδα που έχουν από τις διαφημίσεις και από τις πωλήσεις των εφημερίδων για να πληρωθούν ένα δεκαπενθήμερο οι εργαζόμενοι. Και οι τραπεζίτες συναίνεσαν να δώσουν το συγκεκριμένο ποσό που ζητούσε ο εκκαθαριστής. Δεν πέρασε, όμως, μία ώρα και άλλαξαν γνώμη, ενημερώνοντας τον εκκαθαριστή ότι δεν μπορεί να εκταμιευθεί το ποσό που ζητούσε γιατί όλα είναι δεσμευμένα.

Τι συνέβη, άραγε, και άλλαξαν γνώμη; Υπήρξε παρέμβαση; Κι αν ναι, από ποιον ή ποιους;
---
Tο Τρίτο Πρόγραμμα αποχαιρετά

τον Κώστα Παναγιωτόπουλο (Bar-Bar)

Tο Τρίτο Πρόγραμμα το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 αποχαιρετά τον Κώστα Παναγιωτόπουλο (Bar–Bar), ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, μεταδίδοντας σε επανάληψη την εκπομπή O Bar-Bar «Τιμής Ένεκεν» στο Τρίτο Πρόγραμμα (πρώτη μετάδοση 4 Φεβρουαρίου 2017).
---
Σκέφτονται αγωγές εναντίον της ΑΕΠΙ

Κατά δεκάδες οι δημιουργοί ζητούν στοιχεία για τα έσοδά τους από την ΑΕΠΙ τα τελευταία 20 χρόνια από συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιωμάτων. Οι περισσότεροι εξ αυτών προτίθενται να καταθέσουν αγωγές σε βάρος της εταιρείας.
---
Περιμένουν οι εκδότες
του περιφερειακού Τύπου

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τον περιφερειακό Τύπο αναμένουν οι Ενώσεις Ιδιοκτητών, οι οποίες τους τελευταίους μήνες είχαν συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά όσο και με την ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Η κύρια παρέμβαση που περιμένουν αφορά τη δημοσίευση των κρατικών ανακοινώσεων και για ποσά κάτω των 60.000 ευρώ, όπως και την ένταξη των ανακοινώσεων ΕΣΠΑ στην υποχρεωτική δημοσίευση σε περιφερειακά Μέσα.
---
Καταγγελία για ετεροαπασχόληση

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στην ΕΣΗΕΑ η γραπτή καταγγελία του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαξενάκη, σύμφωνα με την οποία η Γενική Γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ Άντζυ Σταθάτου είναι ετεροαπασχολούμενη, καθώς διατηρεί ζαχαροπλαστείο. Δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ από τον δημοσιογράφο Βασίλη Τζήμτσο, ο οποίος διεγράφη επίσης από τον ΕΔΟΕΑΠ επειδή κάνει πλέον άλλη δουλειά. Με την καταγγελία ζητείται είτε η διαγραφή της Γενικής Γραμματέως από το Ταμείο Ασφάλισης είτε η ασφάλιση όλων των ετεροαπασχολούμενων δημοσιογράφων! Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου η Άντζυ Σταθάτου απείλησε με μηνύσεις τον καταγγέλλοντα, ενώ είπε πως είναι μέτοχος σε ζαχαροπλαστείο στο Χαλάνδρι επειδή δεν έβρισκε άλλη δουλειά…
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου