Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

... ο Σάτυρος των media γράφει - 24/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σκά(ϊ)σανε στο Φάληρο

Τους έπεσε βαριά η είσοδος Ιβάν στο Mega.

Φάνηκε ξεκάθαρα από τα περί «διαπλοκής» και «οσμής σκανδάλου» που στόλισαν την παρουσίαση του θέματος στις ειδήσεις του καναλιού. Εδώ που τα λέμε, το πολύμηνο «κώμα» του Mega ήταν βασικό συστατικό της ανόδου του ΣΚΑΪ στην κορυφή της τηλεθέασης. Πώς λοιπόν να βλέπει με καλό μάτι ο Αλαφούζος το ενδεχόμενο να ξαναζωντανέψει ο ανταγωνισμός;

Μήπως, τελικά, το «σπάσιμο» της ποδοσφαιρικής τρόικας είχε τηλεοπτική… ρίζα;
---

Ποιος θα κάνει κουμάντο;

Αρέσει δεν αρέσει του Αλαφούζου, ο Σαββίδης πήρε και επίσημα θέση στο... μεγάλο τραπέζι των ΜΜΕ.

Φήμες λένε, επίσης, εδώ και καιρό ότι ομογενής επιχειρηματίας βρίσκεται σε συνεννόηση με τον άλλο μεγάλο μέτοχο, την πλευρά Βαρδινογιάννη. Δεδομένου, λοιπόν, ότι η πλευρά Μπόμπολα σταδιακά αποσύρεται και το μερίδιο του ΔΟΛ βγαίνει στο σφυρί ως το τέλος του μήνα, το κανάλι που έκανε τα πρώτα του βήματα με πέντε «αφεντικά», λογικά σύντομα θα ελέγχεται από δύο ισχυρούς επιχειρηματίες. Έτσι, δεν θα αργήσει να τεθεί εκ νέου το αιώνιο ερώτημα:

Ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στη χάραξη της πολιτικής γραμμής του καναλιού;
---
Με ξένα κόλλυβα

Πήγαν, λέει, τα τσακάλια της Digea σε ειδική σύσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες και είπαν πάλι το ίδιο ποίημα.

Ποιες τέσσερις, πέντε ή έξι άδειες; Στις συχνότητες χωρούν πολύ περισσότερες και η κυβέρνηση με το ΕΣΡ θα πρέπει να τις μοιράσουν απλόχερα. Αυτό που δεν λένε, όμως, τα στελέχη της Digea είναι ότι για άλλη μια φορά θέλουν να γίνει... κηδεία με ξένα κόλλυβα. Εξηγούμαι: Οι προτάσεις τους προϋποθέτουν -πάλι- μετάβαση σε νέα τεχνολογία ψηφιακής τηλεόρασης (DVB-T2) κάτι που σημαίνει ότι όλοι εμείς οι τηλεθεατές θα πρέπει ξανά να πληρώσουμε για νέο εξοπλισμό! Πόσοι Έλληνες θέλουν σε αυτές τις συνθήκες να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να γίνει καναλάρχης ο κάθε πικραμένος;

Ας κάνουν μια δημοσκόπηση οι κύριοι της Digea να δούμε.
---
Καλοκαιρινές (;) αρρυθμίες

Θα κρίνει πολλά, για πολλούς, το φετινό καλοκαίρι στο χώρο του έντυπου Τύπου.

Αν, μάλιστα, ισχύει η φημολογία ότι ήδη ξεκίνησε ο... θεσμός του έναντι ή των καθυστερήσεων σε "μαγαζί γωνία" (τουλάχιστον τέτοιο θεωρούν ότι είναι τα μεγάλα κεφάλια του εν λόγω εντύπου) τότε η κορύφωση της θερινής περιόδου δεν προβλέπεται εύκολη.

Δεν ξέρουμε αν πρόλαβε να γίνει "μαγαζί γωνία" το συγκεκριμένο, χωροταξικά πάντως μιλώντας, σε γωνία στεγάζεται.

---
+2,5% "τσίμπησε" η ΕΡΤ

Εκπλήξεις στη μέση τηλεθέαση της περασμένης εβδομάδας.

Στην έκτη θέση, μαζί με το Mega, σκαρφάλωσε η ΕΡΤ 1, αυξάνοντας την τηλεθέασή της κατά δυόμισι μονάδες, στο 7,6%. Κάτι παραπάνω από μία μονάδα έχασε ο ΣΚΑΪ (πόσο Survivor να δει κανείς...) που παραμένει πρώτος και ακολουθούν δεύτερος ο Antenna, σχεδόν σταθερός, τρίτος ο Alpha, με σχεδόν δύο μονάδες απώλειες και τέταρτο το Star, με περίπου μισή μονάδα άνοδο. Τα στοιχεία δεν έκαναν το χατήρι στον Κυριάκο Μητσοτάκη που την περαμένη εβδομάδα κατηγορούσε την ΕΡΤ για «μηδενική τηλεθέαση» από το βήμα της Βουλής. Ούτε στον Πρετεντέρη που (κριτικάροντας -και καλά- τις ειδήσεις της ΕΡΤ) έγραφε μεσοβδόμαδα για... "συριζαίους υπηρεσίας".

Μάλλον ο κόσμος άλλη γνώμη έχει.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου