Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 15/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παραίτηση με αστερίσκο;

Παραίτηση υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε ανώτατο επίπεδο… Σήμερα όμως φαίνεται να έχει ανακληθεί.Προφανώς και δεν είναι σοβαρά ζητήματα αυτά στη λειτουργία μεγάλων ομίλων ΜΜΕ.
---
Γενική συνέλευση Ε.Ι.Ι.Ρ.Α με θέμα …Sfera

Στις 22 Ιουνίου συγκαλείται η γενική συνέλευση της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. . Πρώτο θέμα το τέχνασμα του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera, με τη διαφημιστική του καμπάνια που μπέρδευε το κοινό με τη μέτρηση ακροαματικότητας.
---
Περιμένει γνωμοδότηση
για τους δημοσιογράφους το ΑΠΕ

Συμπληρωματική νομική γνωμοδότηση περιμένει το Αθηναϊκό Πρακτορείο σχετικά με τα επιτρεπόμενα είδη συμβάσεων εργασίας με τους δημοσιογράφους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του.
---
Τήρησε την υπόσχεσή του ο Σαββίδης

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αφού αποδεικνύεται ότι ο νέος μέτοχος του MEGA Ιβάν Σαββίδης εννοούσε όσα είχε δηλώσει πριν λίγες εβδομάδες αναφέροντας ότι προτεραιότητα σε αυτήν τη φάση πρέπει να είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Και πράγματι ο ομογενής επιχειρηματίας τήρησε την υπόσχεση του και απέδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον του… βάζοντας το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καταβληθεί ένας μισθός, ενώ έπεται άλλος ένας καθώς και το επίδομα άδειας. Φυσικά μέρος της μισθοδοσίας κάλυψε και ο έτερος μέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης.
---
Στις μετρήσεις της Nielsen
το Κανάλι της Βουλής

Στις μετρήσεις τηλεθέασης μπαίνει το Κανάλι της Βουλής. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής θα μετρηθεί μαζί με τους ιδιωτικούς και δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου υπέγραψε την ανάθεση στην εταιρία THE NIELSEN COMPANY (GREECE) Α.Ε. της παροχής υπηρεσιών για την μέτρηση της τηλεθέασης του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων για το χρονικό διάστημα από 01.07.2017 έως 30.06.2018.

Το κόστος θα είναι 7.440 ευρώ το έτος.
---
Τηλεοπτικές άδειες: Ανοίγει ο δρόμος
για τη διενέργεια νέας δημοπρασίας

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τροπολογία, με την οποία καταργείται το άρθρο 2Α του νόμου 4339/2015 περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Επισημαίνεται ότι με προηγούμενη τροπολογία, που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2016, η εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου είχε ανασταλεί μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτι που έγινε τον Ιανουάριο του 2017, και ενόψει των προσπαθειών συγκρότησης νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της Βουλής.

Περαιτέρω, με την κατατεθείσα τροπολογία ορίζεται ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), καθόλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, το ΕΣΡ θα κληθεί να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, όπως και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από αυτές. Ανοίγει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο δρόμος για τη διενέργεια νέας δημοπρασίας.
---
Τυπολογίες/enimerosi24
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου