Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΕΔΟΕΑΠ - αναζητώντας σανίδα σωτηρίας...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σοκ στον ΕΔΟΕΑΠ, που καταρρέει

Εμπλοκή με την εκταμίευση της δόσης του δανείου των 10 εκατ. ευρώ

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστών και όσων διαχειρίστηκαν το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ από το 2015 και μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου. Ο εύρωστος Οργανισμός Υγείας των ΜΜΕ καταρρέει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει την ταφόπλακά του. Το περίφημο δάνειο που θα έδινε χωρίς, υποτίθεται, εγγυήσεις ο ΕΦΚΑ, ύψους 10 εκατ. ευρώ, μέχρι να βρεθεί λύση με τους εργοδότες, έχει κολλήσει στο υπουργείο Εργασίας. Το επιχείρημα είναι ότι ο πάρεδρος δεν υπογράφει την εκταμίευση της πρώτης δόσης αν προηγουμένως δεν δοθούν ως εγγύηση τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου. Μια τέτοια υπογραφή, ωστόσο, για ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου πρακτικά σημαίνει την παραπομπή της διοίκησης στον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση αρνείται, μέσω της υπουργού Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου, τη νομοθετική θέσπιση πόρου για τον ΕΔΟΕΑΠ, την ώρα που οι συνδικαλιστές της κυβέρνησης ισχυρίζονται πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα δώσει το 5% από το 20% του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Ο δε υφυπουργός Εργασίας επιμένει πως πρέπει να συμφωνήσουν οι εργοδότες, οι οποίοι όμως δεν συμφωνούν! Με εξαίρεση τους καναλάρχες, που συζητάνε για έναν πόρο της τάξεως του 2%!

Ενώ επικρατεί αυτό το αλαλούμ, ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει πληρώσει γιατρούς και προσωπικό, ενώ μετά βίας παραμένει σε λειτουργία. Και τα εξώδικα των μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχουν αρχίσει να φθάνουν.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση
είναι πως η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί πως ο ΕΦΚΑ, μέσω του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, χρωστάει από εισπραχθέν αγγελιόσημο το ποσό των 70 εκατ. ευρώ, από τα οποία δόθηκαν 7 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016. Κι όμως, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που ερίζουν για το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ δεν λένε κουβέντα για αυτό το χρέος και κυρίως δεν το απαιτούν.
---

σ."Α" - ... εκτός από τις απαιτήσεις υπάρχει και η υποχρέωση του ΑΚΑΓΕ (10%), που δεν έχει καταβάλλει ο ΕΔΟΕΑΠ από το 2010 και έχει ως συνέπεια έκτοτε να μην έχουν εγκριθεί οι προϋπολογισμοί του...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου