Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πρετεντέρης Γιάννης - δημοσιογραφικό "ζόμπι" ή χαϊλάντερ;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Walking Dead ή χαϊλάντερ ο Πρετεντέρης;


Νέο χτύπημα του αρθρογράφου κατά του Φώτη Μπόμπολα

Με το αναμφισβήτητα μοναδικό του στυλ ο Γιάννης Πρετεντέρης περιέλαβε στο χθεσινό άρθρο του στα ΝΕΑ με υποτιμητικά σχόλια και ειρωνείες τον Φώτη Μπόμπολα, το μέχρι πρότινος αφεντικό του στο Mega από το οποίο αμειβόταν με εξαψήφιο ποσό ετησίως για πολλά έτη.

Γράφει έτσι για τον Μπόμπολα που τον ίδιο και τα συμφέροντα της οικογένειας του τα είχε υπερασπιστεί με πάθος πολλές φορές από τα παράθυρα του δελτίου και από την καρέκλα της εκπομπής του. Ανάλογη τύχη είχε βέβαια και ο Σταύρος Ψυχάρης τον οποίο με μεγάλη άνεση κατηγορούσε δημόσια στις τελευταίες συνελεύσεις εργαζομένων στον ΔΟΛ λίγο πριν την έλευση του εκκαθαριστή. Την ίδια τύχη είχε επιφυλάξει (πού να το ξέρε βέβαια) ο Πρετεντέρης και στο επόμενο αφεντικό του αφού ως γνωστόν είχε γράψει καταπληκτικά πράγματα εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Τώρα βέβαια γράφει άκρως υποστηρικτικά πράγματα για τον εφοπλιστή και κυκλοφορεί στη Μιχαλακοπούλου, αλλά και αλλού με τον «αέρα» του σίγουρου μέλους της νέας διοικητικής πυραμίδας του ΔΟΛ.

Κάποιοι λένε ότι ο έμπειρος αρθρογράφος βρίσκεται σε μια φάση walking dead, είναι δηλαδή κάτι σαν δημοσιογραφικό «ζόμπι». Κανείς δεν ασχολείται μαζί του, κανέναν δεν επηρεάζει και αντίθετα αυτά που γράφει είναι τοξικά για εκείνον που πάει να στηρίξει.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι αν ο Πρετεντέρης είναι πράγματι σε φάση walking dead και απλά δεν το έχει συνειδητοποιήσει καθώς πλησιάζει το τέλος ή αν τελικά όπως λένε κάποιοι άλλοι πρόκειται για ένα δημοσιογράφο χαϊλάντερ που ό,τι και αν συμβαίνει, όποια πολιτική συγκυρία και αν υπάρχει στη χώρα όποιος και αν είναι το αφεντικό του εκείνος θα βρίσκεται εκεί να λέει ό,τι γουστάρει και μετά να λέει τα ακριβώς αντίθετα με την ίδια έπαρση και χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Να λέει για παράδειγμα σαν μη συμβαίνει τίποτε ότι ήξεραν εξ αρχής ότι τα μνημόνια δεν βγαίνουν, αλλά για να στηριχθεί η τότε κυβέρνηση έλεγαν ψέματα στους έλληνες, αλλά μετά άλλαξε η κυβέρνηση οπότε άλλαξε και το τροπάρι!

ΥΓ Ο Γιάννης Πρετεντέρης όμως δεν είναι πρώτη φορά που τα «χώνει» στον Φώτη Μπόμπολα διαβάστε εδώ όταν ο δημοσιογράφος είχε ανακαλύψει για πρώτη φορά τι κουμάσια είναι οι καναλάρχες!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου