Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΕΡΤ - τα ήθελε, τα απέκτησε - Eurobasket, Mundobasket

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Eurobasket και Mundobasket καπάρωσε η ΕΡΤ


Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, έχει το ρεπορτάζ για τη συμφωνία της δημόσιας τηλεόρασης με τη FIBA.

Τα ήθελε, τα απέκτησε. Η δημόσια τηλεόραση θα φιλοξενεί όλες τις εθνικές ομάδες στις διοργανώσεις της FIBA που θα πάρουν μέρος μέχρι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ήτοι μέχρι το 2021, με τη συμφωνία να ανακοινώνεται και επίσημα από την παγκόσμια ομοσπονδία και η οποία ήταν πρακτικά γνωστή (την είχαμε αναφέρει από χθες, στον τηλεοπτικό χάρτη της σεζόν 2017-18).

Η αρχή θα γίνει από σήμερα αφού η ΕΡΤ μεταδίδει το Eurobasket Γυναικών από την Τσεχία και θα ακολουθήσει το Eurobasket Ανδρών (σε Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία και Τουρκία, με την τελική φάση στην Κωνσταντινούπολη, 31 Αυγούστου με 17 Σεπτεμβρίου). Το πανευρωπαϊκό των Νέων - Ανδρών που διεξάγεται στην Κρήτη, από 15 μέχρι 23 Ιουλίου, δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, τουλάχιστον με τα νυν δεδομένα.

Για το Eurobasket Ανδρών υπάρχει βέβαια και η Cosmote TV, που είχε δείξει το τελευταίο παράλληλα με τον ΑΝΤ1, και θα εξετάσει προσεχώς αν θα κινηθεί για να αποκτήσει κάποιο πακέτο.

Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται και το Mundobasket του 2019 της Κίνας (μαζί με τα προκριματικά), όπως και Eurobasket του 2021 (μαζί με τα προκριματικά, εξίσου).

Επιπροσθέτως, η ΕΡΤ εξασφάλισε να μεταδώσει και τα προολυμπιακά τουρνουά Ανδρών και Γυναικών μπάσκετ ενόψει Τόκιο 2020.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου