Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

... απλήρωτοι MEGA - ήταν ένας μισθός, δεν είναι λίγο...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το ετερόκλητο μετοχικό σχήμα
ωφέλησε τους εργαζόμενους του MEGA


Προς το παρόν, διότι εξελίσσεται στην πιο δύσκολη εξίσωση στην ιστορία του καναλιού

Το καλό είναι ότι μετά από πολύ μεγάλο διάστημα οι εργαζόμενοι του MEGA είδαν το χρώμα του χρήματος. Αποδεικνύοντας τελικά ότι το ετερόκλητο – νέο, πολυμετοχικό σχήμα που προέκυψε εσχάτως λειτούργησε υπέρ τους!

Η νέα μετοχική σύνθεση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ με Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Σαββίδη που κατά κοινή ομολογία είναι από τις πιο δύσκολες εξισώσεις στην ιστορία του καναλιού, αφού θα απαιτηθούν ουσιαστικές συναινέσεις για να λειτουργήσει ξανά ο σταθμός… Σε πρώτη φάση ευνοεί τους εργαζόμενους που με τεράστιο προσωπικό κόστος κράτησαν το κανάλι ανοιχτό.

Με άλλα λόγια απεδείχθη ότι η πρόθεση ενός εκ των μετόχων να βάλει χρήματα ώστε να καταβληθεί ένας μισθός στους εργαζόμενους, κινητοποίησε και τον άλλον μέτοχο… Ωστόσο τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά. Αφού οι υπόγειες διεργασίες, αλλά και οι κόντρες – κυρίως, μεταξύ των νέων μετόχων, είναι παρούσες… Μάλιστα τα τελευταία 24ώρα έχουν καταγραφεί μικρές αγριότητες στο παρασκήνιο… ενώ ένα μικρό μέρος τους μόνο είδε το φως της δημοσιότητας.

Αν όλα αυτά συνεχιστούν και δεν βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης και το χάσμα μεγαλώνει, αντί να μικραίνει… μοιραία το θύμα για άλλη μια φορά θα είναι οι εργαζόμενοι που σήμερα φαίνονται ωφελημένοι!

Εν κατακλείδι λοιπόν οι επιλογές που έχουν μπροστά τους οι μέτοχοι είναι συγκεκριμένες στην περίπτωση που επιθυμούν να ξαναλειτουργήσει ο σταθμός. Είτε θα προχωρήσουν σε ανακωχή κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις… είτε ο Μαρινάκης θα εξαγοράσει το ποσοστό του Βαρδινογιάννη, ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία… είτε ο Σαββίδης θα μεταβιβάσει το δικό του ποσοστό και θα αποχωρήσει.

Φυσικά υπάρχει και το σενάριο
της συνεννόησης Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη που από κοινού διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία… Άλλα ακόμη κι αυτό απαιτεί συνεργασία μεταξύ των δυο και κυρίως κοινό στόχο. Και ο στόχος δεν αρκεί να είναι η περιθωριοποίηση Σαββίδη, χρειάζεται κάτι παραπάνω για να λειτουργήσει που αναγκαστικά (αυτό το κάτι παραπάνω) θα περάσει μέσα από την επανεκκίνηση του καναλιού.

Όλα τα άλλα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οδηγούν στο κλείσιμο του σταθμού!

Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι πρόκειται για την πιο δύσκολη εξίσωση στην ιστορία του καναλιού… Αφού κανένας επιχειρηματίας του επιπέδου των μετόχων του MEGA δεν πρόκειται να υποχωρήσει… αν πρώτα δεν διασφαλίσει τα οικονομικά του συμφέροντα, το κύρος και την εικόνα του!
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Όι γαλαντόμοι οι ιδιοκτήτες τρώνε ένα μήνα και έντεκα μήνες είναι στη νηστεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή