Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 11/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σχέδιο αύξησης
κεφαλαίου στην "Ευρώπη ΑΕ"

Απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της «Ευρώπης». Θα πρέπει να καλυφθεί ως τις 20 Αυγούστου.
---
Αναμένοντας το ΕΣΡ
για Action24 - www.skai.gr

Εν αναμονή και της απόφασης του ΕΣΡ για τη δικτύωση του Action24 με τον ΣΚΑΪ, μέσω του www.skai.gr.
---
Νέα εταιρεία για
την εφημερίδα “Documento”

Από την Documento Media ΙΚΕ κυκλοφορεί πλέον η εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη. Το κεφάλαιο της εταιρείας είναι 20.000 ευρώ και καλύπτεται από το δημοσιογράφο. Η λύση αυτή προήλθε μετά την αποχώρηση του Χρήστου Καλογρίτσ από το μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης εταιρείας που είχε αναλάβει την έκδοση του φύλλου.
---
Περιφερειακό θέλει να γίνει
το ΑΡΤ TV του Γ. Καρατζαφέρη

Από σταθμός εθνικής εμβέλειας, περιφερειακός. Το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη έκανε αίτηση προκειμένου να αλλάξει στάτους και να επιστρέψει στο καθεστώς του περιφερειακού σταθμού, ενώ επί εποχής Σαμαρά είχε εξασφαλίσει από το ΕΣΡ τη δυνατότητα δικτύωσης σε όλη την Ελλάδα.
---
Πόσο κόστισε η συμφωνία ΕΡΤ- FIBA;

Δεν καταγράφεται στην απόφαση 130/ (7.6.2017) του ΔΣ της ΕΡΤ που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» το ύψος της συμφωνίας με τη FIBA για την απόκτηση των δικαιωμάτων των διοργανώσεων Eurobasket 2017, 2021, Mundobasket 2019 και των προκριματικών των Ολυμπιακών Αγώνων, έως τις 31/12/2021. Το ΔΣ έδωσε έγκριση χωρίς να υπάρχει ποσό, ενώ γίνεται επίκληση της απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Στόχος της «Διαύγειας», υπενθυμίζεται, είναι να ενημερώνει τους πολίτες για τις πράξεις της διοίκησης και το κόστος των αποφάσεων.
---
Σήμερα η ερώτηση
για την τιμή εκκίνησης των αδειών

Σήμερα αναμένεται να αποσταλεί το ερώτημα από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προς το ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. Θα προηγηθεί η δημοσίευση της απόφασης του ΕΣΡ για τις 7 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας στο ΦΕΚ και με την υπογραφή του Νίκου Παππά. Σήμερα, εκτός απροόπτου και η τελική επιλογή του προέδρου-διευθυνοντος συμβούλου ΕΡΤ.
---
Ζητούν εξαίρεση
από την αδειοδότηση για 9.84
και τα άλλα δημοτικά ΜΜΕ

«Τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης» είναι το μήνυμα 2ου Συνεδρίου των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Στο ψήφισμα του Συνεδρίου καλούνται η Κυβέρνηση και τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου να εξαιρεθούν οι δημοτικοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί από την όποια διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών ψηφιακής εκπομπής κατά την υποβολή και ψήφιση αντίστοιχου νόμου που θα ρυθμίζει την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών.

Το μήνυμα αυτό έστειλαν από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγία της ΚΕΔΕ δήμαρχοι και φορείς.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου