Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 13/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Τριμερής για τους εργαζόμενους της "Ιριδας"

Μετά από αίτημα της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου, ορίστηκε τριμερής συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εργασίας, και τη Διοίκηση της Ίριδας.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Λιθογράφων, μετά από αίτημα των εργαζομένων της Ίριδας, πήραν αυτή την πρωτοβουλία, καλώντας την Κυβέρνηση να πάρει θέση για το τι προτίθεται να κάνει για τις καθυστερήσεις πληρωμών που φτάνουν στους τρεις μήνες και για την εργασιακή ανασφάλεια που καλλιεργείται στο εργοστάσιο.
---
Περιμένοντας τον ΔΟΛ, στο MEGA

Παραμένει η αγωνία των εργαζομένων στο MEGA για το μέλλον του καναλιού και την αποπληρωμή των οφειλών. Στο αίτημα για την καταβολή του επιδόματος εργασίας δεν φαίνεται να υπάρχει ανταπόκριση από τους μετόχους, εξαιτίας του θολού τοπίου που έχει διαμορφωθεί. Ο Β. Μαρινάκης δεν έχει αποκτήσει ακόμη τις μετοχές του ΔΟΛ, καθώς εκκρεμεί η δικαστική απόφαση, ενώ ο Ι. Σαββίδης, όπως εκτιμάται δεν παραμείνει στον τηλεοπτικό σταθμό. Επιπλέον, ο όμιλος Βαρδινογιάννη, δεν φαίνεται από μόνος του να θέλει να αναλάβει το βάρος της μισθοδοσίας. Αν οριστεί άμεσα ΔΣ στην Τηλέτυπος, εφόσον οι μετοχές του ΔΟΛ, περάσουν στην Τηλέτυπος, η εταιρεία, μπορεί να αποκτήσει ξανά μια διοικητική λειτουργία, απέναντι στις τράπεζες που κρατάνει καθηλωμένη την προσοδοφόρο επιχείρηση.

Στο τοπίο αυτό προστίθενται και οι δυνάμεις που έχουν απαιτήσει και προσπαθήσει να βάλουν λουκέτο στο MEGA με “φίλια πυρά!
---
Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου
για τους τεχνικούς του Star

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των τεχνικών από τη Νέα Τηλεόραση (Star Channel) έχει ως εξής:

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ
---
Παράταση δύο ημερών στην
εθελούσια έξοδο των τεχνικών στο Star

Παράταση δύο ημερών στην εθελούσια έξοδο που πρότεινε το Star στους εργαζόμενους.Η προθεσμία έληγε σήμερα και παρατάθηκε ως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Υπάρχει αναβρασμός από τους εργαζόμενους καθώς η διοίκηση έχει προσδιορίσει ρητά πως μετά την εθελούσια έξοδο θα ακολουθήσουν απολύσεις. Στο Star εργάζονται σήμερα περίπου 110 τεχνικοί.
---
6,2 εκατ. ευρώ χρωστούν
οι εκδότες στον ΕΔΟΕΑΠ

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τα χρέη των εκδοτικών ομίλων και των συγκροτημάτων που έχουν καταρρεύσει όλα τα προηγούμενα χρόνια ακούστηκε στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ. Το σύνολο των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές φθάνει τα 6,2 εκατ. ευρώ! Χρήματα που, όπως όλα δείχνουν, ποτέ δεν θα καταφέρει να πάρει ο ΕΔΟΕΑΠ.

Στο μεταξύ στα δικαστήρια έχει προσφύγει ο ΕΔΟΕΑΠ κατά της εφημερίδας «Μακεδονία», η οποία είχε υπογράψει με τον Οργανισμό ρύθμιση αποπληρωμής των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές, αλλά έδωσε μόνο τη μία δόση και μετά σταμάτησε να πληρώνει.
---
Συζητήσεις για την
κοινή εταιρεία Star-ΣΚΑΪ

Προς μια κοινή εταιρεία παραγωγής κινούνται τα επιτελεία Star-ΣΚΑΪ. Η νέα εταιρεία ,θα αναλάβει την παραγωγή των μή ενημερωτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων των δύο τηλεοπτικών σταθμών. Η προοπτική της συνεργασίας αυτής είναι σε συνάρτηση της ενδεχόμενης συμφωνίας μετεγκατάστασης του ΣΚΑΪ στο Star.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου