Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ο Κοτζιάς, ο Κανέλλης και η αχρείαστη χρηματική ικανοποίηση

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τι θα τα κάνει
τα χρήματα ο υπουργός, μας λέει;



Ο Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, στράφηκε με αγωγή του εναντίον του Ηλία Κανέλλη (και όχι μόνο) κι επιμένει να πάρει τα χρήματα που του επιδικάστηκαν. 

Ιδού τι έγραψε ο Ηλίας Κανέλλης (Ελευθερία του Τύπου, Αθήνα 9.84): «Μόλις έμαθα ότι ο Νίκος Κοτζιάς στέλνει απόγραφο, ζητά δηλαδή να πληρωθεί 18.000 plus x 3 (19.917,44 € για την ακρίβεια) από εμένα, τον Μανώλη Βασιλάκη και τον Ανδρέα Παππά για άρθρο του τελευταίου στο Athens Review of Books, όταν και εγώ ήμουν διευθυντής αυτής της επιθεώρησης. Κατόπιν τούτου φοβάμαι ότι το Books' Journal που εκδίδω με πολύ κόπο και πολύ προσωπικό κόστος, θα κλείσει. Δεν πειράζει. Μάλλον δεν θα λυπηθούν πολλοί. Εύγε στον υπουργό που θα καταφέρει να σιωπήσει μια κριτική φωνή».

Ακατανόητη η στάση του υπουργού και απολύτως κατακριτέα. Εντάξει, την κέρδισε την αγωγή κι έστω πως έχει και δίκιο. Τα χρήματα τι τα θέλει; Αν θα ήθελε να είναι τίμιος πολιτικά θα έπρεπε -από τη στιγμή που δεν έκανε αγωγή ενός ευρώ- να παραιτηθεί της όποιας... χρηματικής ικανοποίησης. Όλα τα άλλα δεν τον τιμούν. Υπουργός Εξωτερικών είναι διάολε. Το ξέρετε πως είμαστε εναντίον των αγωγών, όπως και να έχει.

update: Εννοείται πως βρίσκουμε αποκρουστική τη δημοσιογραφία που κάνει ο Ηλίας Κανέλλης. Έτερον εκάτερον.
---
e-tetradio
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου